Jak dlouho po rozchodu jste našly nového partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.3.26 11:08
@Anonymní píše: Více

Dobrý den, zakladatelko, je to dost stará diskuse, tak ani nevím, zda sem někdy ještě zajdeš:) Ale pokud ano, jak to dopadlo? Pomohla ti tehdy nějaká seznamka? Případně ses seznámila jinak? Upřímně ráda bych aspoň nějaké pozitivní nadějné příběhy, že s malým dítětem stále je velká šance najít někoho fajn, který třeba bude chtít rozšířit rodinu ;) ale teď z mého pohledu mi to přijde celkem nereálné :oops:

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
13.3.26 11:25

Domnívám se, že nereálné je vidět to nereálně. Dnes zrovna slunce svítí, tak se k němu obraťte a veškeré stíny budou za vámi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.26 14:19

@Vodnář-u-Topolu slunce dnes svítí krásně, o tom žádná, ač pátek třináctého, je na březen moc pěkné počasí ;) Kdybych s dítětem nedoléčovala nemoc, určitě někam vyrazíme. Ta nereálnost z mého pohledu tkví v mé celoživotní neschopnosti se přirozeně seznamovat, k tomu jako bonus plodnost šla u mne dolů mnohem dřív než u většiny žen, tak je mi jasné, že ve věku 35+ to budu hnát „honem honem“ a bude to mít spíše opačný efekt, než že by to přitáhlo toho pana pravého :andel:

• Citovat
  • Upravit
149919
13.3.26 15:00

Ono to často přijde, když to člověk nejmíň čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17008
13.3.26 16:47

Ahoj,

mám pár kamarádek, které se seznámily s dětmi. Mám dokonce i kamaráda, který byl otec samoživitel. Hrál šipky, závodně a kdysi tak hrál s kamarády v hospodě a byla tam parta holek na slučáku. A tak se k nim přidaly, hráli šipky a nějak si padli do oka a dnes jsou spolu nějaké 3 roky z toho rok manželé. Ona dvě děti, on jedno.
Jiná kamarádka se po letech potkala s kamarádem, který byl zrovna po rozvodu a dopadlo to taky happy endem.

Někdy to příjde, když to nejméně čekáš. Jen pozor na vykuky ze seznamek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
13.3.26 18:56

To hnaní není ku prospěchu ani jedné z těch věcí. A možná, že ani vaší psychice to nikterak neprospěje. Pokuste se v sobě spíše najít vnitřní vyrovnanost.

• Citovat
  • Upravit
62
13.3.26 21:05

Když to vemu ze své pozice bezdětného 30+, tak si myslim, že jedno dite je ok… otázka je jaká si ty osobnost a co čekáš od protejšku… + asi je fajn mít nějak rozumně vyřešeného otce ditete, to by mě zajímalo prvni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
14.3.26 09:59
@The Spaniard píše: Více

To je fakt, někteří bývalý dokáží otravovat život klidně další dekádu. A to se potom propisuje naprosto do všeho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.26 16:34

@chs.jasmin děkuji, to je pěkný příběh s těmi šipkami :)
Právě seznamky jsem kdysi jako ještě bezdětná zkoušela a teda bylo to dost hrozné. Ale občas právě čtu, jak se někdo seznámil přes seznamku na x-tý pokus a jsou spolu šťastní, no bohužel teď nemám moc jiných možností seznámení. V novém městě, kde kvůli střídavce musím být (do původního bydliště se vrátit nemůžu, to je moc daleko), přátele nemám, tak se těžko seznamuje přes někoho :think:
@Vodnář-u-Topolu máš samozřejmě pravdu, to je to, že to z dotyčné vyzařuje a bohužel to působí zoufale. A zoufalku nikdo nechce ;) Bohužel moc neumím utišit ty biologické hodiny, i když si 100× řeknu, že s tím stejně nic nenadělám, každé další promarněné plodné období prostě neumím přehlédnout, asi se to špatně vysvětluje. Připadám si jak limitovaná edice, která chce už už svého kupce, než bude stažena z prodeje :oops: A jak tohle změnit, aby mi to bylo vnitřně jedno, toť otázka za zlatého bludišťáka (a mohu mít starostí, kolik chci, zájmů, kolik stihnu a stejně to pociťuji) :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.26 16:45

@Vodnář-u-Topolu no za mne je vše s bývalým vyřešeno na 100%, návrat nehrozí ani za zlaté prase (jak se říká). Samozřejmě je nadále otec mého dítěte, takže kontaktu při předávání dítěte nebo nutného minima informací ohledně dítěte se nevyhnu. Jinak netuším, jak to udělat, aby nevypadal pro někoho jako potenciální přítěž vztahu :think: ani netuším, jak to protějšek vnímá (já osobně bych s touto variantou u potenciálního nápadníka byla úplně v pohodě, ale každý to tak mít nemusí)

• Citovat
  • Upravit
62
14.3.26 17:09

Spíš by mi slo i o to jak normální či nenormalni otec ditete je… nebal bych se tak navratu, spíš jako toho, ze bude delat sceny skrz mojí vychovu, skrz můj vztah k tomu diteti atd… podle me se to pak může dost promitnout do celkoveho vztahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
14.3.26 17:49

Teď jste to napsala krásně. Žádné honem, honem, ale limitovaná edice. Nesáhneš po mně hned, budeš v budoucnu litovat! To je to, co má z vás vyzařovat!

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
14.3.26 17:52
@The Spaniard píše: Více

Kolikrát stačí, když se otec dítěte dozví, že máma si někoho našla. Pak může být neuvěřitelná proměna v chování.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.26 19:09

@The Spaniard těžko říct, když zkušenost nemám. Upřímně, pokud i já bych měla teoreticky někoho, kdo dítě/děti má, který by také nevěděl, že se bývalá partnerka bude ozývat, když se dozví o nové známosti otce svého dítěte/svých dětí, určitě na základě toho nechci vztah hodnotit/na základě toho se rozhodovat, zda vztah ano nebo ne. Za chování bývalého partnera člověk nemůže. Jednou je to bývalý a jaké peklo může dělat? Z právního hlediska nemůže nic, pokud je péče o dítě dobrá. Otravovat může, ale pokud se druhá strana nenechá strhnout, nereaguje, co zmůže víc?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.26 19:13

@Vodnář-u-Topolu to zní dobře, když má člověk nejméně deset nápadníků na každém prstu ;) Ale reálně tohle asi každý průměrně inteligentní prohlédne :andel: Nebo neumím ty správné fígle :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky