Jak " dočervenit " guláš?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11700
23.10.15 11:57
@bartsch píše:
Guláš musí být tak akorát hustý a dosáhneš toho i bez dohušťování moukou. Je třeba mít dostatek cibule na základ, správné maso. Guláš se musí „vydusit“ tak, aby byl hustý i bez použití mouky. Je to krásně hladká hmota, kterou tvoří cibule, česnek a vydušená šťáva.

A také vyšší dívčí kuchařskou, to asi tady nebude (bez urážky). :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601

@anairda Aha :lol: Jsem fakt exot. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
@mesiah píše:
@anairda To ano, chci ho zahustit jíškou, ale pravé se mi dělají v omáčkách často ty hrudky :?

Pokud se ti dělají hrudky, děláš chybu už při jejím přidávání do jídla. Ale do guláše nepatří. Kdyby bylo nejhůř, tak snad ten chleba. Ale má pak tendenci kysnout.

Příspěvek upraven 23.10.15 v 12:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.10.15 11:58

@anairda Je mi to jasny, ja guláš dělám asi poprvé v životě a maminka není na telefonu 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.10.15 11:59

@mesiah
Rozmíchala bych ve vodě trochu mouky a tím to zahustila. Nebo spíš teda trochu vody a více mouky, ať z toho máš kašičku, ale bez hrudek a pak šup do guláše, který se musí vařit. Míchej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.10.15 12:00

@mesiah gulas je husty diky cibuli, proto ji tam musi byt hodne. Pokud je potreba, muze se dohustit chlebovymi drobecky.
A nebo teda jisku, i kdyz to uz je trosku barbarstvi. Ale ta jiska by mela byt dobre udelana, smetanove omacky klidne dohustim zakletkou, ale gulas takove barbarstvi srazi chutove dolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.10.15 12:00

@bartsch Hmm, tak to ho můžu jít spláchnout do wc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
23.10.15 12:01
@mesiah píše:
@anairda Je mi to jasny, ja guláš dělám asi poprvé v životě a maminka není na telefonu 8) :lol:

Můj první guláš letěl do koše. :mrgreen:
Já ho třeba nazahuštuji vůbec. Dělám ho tak, že kolik mám masa tolik dám cilule. Ta ho sama o sobě zahustí. Někdo zahuštuje třeba nastrouhaným chlebem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.10.15 12:01
@mesiah píše:
@bartsch Hmm, tak to ho můžu jít spláchnout do wc :nevim:

Ježiš neblbni, nezachraňuješ lidský život, jde jen o guláš… :lol: Šup tam mouku a neřeš to, to se naučíš časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
23.10.15 12:02

Hovězí guláš hustím najemno nastrouhanou syrovou bramborou, nechám jí tam rozvařit a guláš je zahuštěný raz dva

a stejně guláš je nejlepší druhý den a do té doby se zaleží a ta hustotta se ještě změní

jaký si tam dala maso?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.10.15 12:03
@Conulka píše:
Hovězí guláš hustím najemno nastrouhanou syrovou bramborou, nechám jí tam rozvařit a guláš je zahuštěný raz dva
a stejně guláš je nejlepší druhý den a do té doby se zaleží a ta hustotta se ještě změníjaký si tam dala maso?
:palec: Taky super!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.10.15 12:04

@anairda Že jsem se na to nevyprdla a neudělala něco, co umím :lol: Zrovna je tady tchán, tak jsem chtěla udělat dobrý oběd a ono toto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148

A nedala tys tam málo masa, cibule a moc vody? To může být taky problém… Já když dělám guláš, tak obvykle ani není nutné vůbec ničím zahušťovat… Po zahuštění to musíš ještě provařit, protože to jinak není dobré. Jinak když se mi zdá, že je guláš málo ochucený, klidně tam dosypu papriku i jen tak. Nikdy to nezhořklo. To bys musela spálit právě na té pánvičce, aby to bylo hořké… Ale opět, pokud přidáš koření, musíš ještě chvíli povařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299

Zkus ještě udělat to, že osmahneš cibulku na sádle, a dáš tam tu papriku s trochou mouky, krátce orestuješ a trochu podliješ vodou. Bude to taková cibulovo-papriková jíška, tu pak rozmíchej do guláše. Je to sice takové vařila myšička… ale třeba to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
23.10.15 12:07
@mesiah píše:
@bartsch Hmm, tak to ho můžu jít spláchnout do wc :nevim:

Nic nesplachuj. Mouku jsem taky dříve dávala. Chce to jíšku fakt důkladně rozkvedlat a pak čůrkem přidávat do omáčky a rovnou rozmíchávat. Jinak příště dej fakt hodně cibule, nebude už třeba zahušťovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí