Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ester13 píše:
A ano, občas se stydím, že jsem žena.
to vážně? kvůli tomu, že nějaká takyžena se chová jinak než lze považovat za správné, tak ty se stydíš, že jsi žena?
a když nějaký člověk řekne třeba, že dá svoje nadbytečné peníze radši na plastickou operaci svého čistokrevného psa než na děti umírající hladem - tak se budeš stydět, že jsi člověk? Trochu sebevědomí! (a míň podlézavosti
@Anonymní píše:
Chudák zakladatelka… Prostě se zeptala. Já jí chápu. On je její partner snad taky trochu sobec, nezdá se vám?? Předpokládejme, že tito dva spolu chtějí vydržet a být spolu „napořád“ (jak ona tak i on!). On je ale ještě „příliš mladý“ na to, aby si „podtrhl mládí dítětem“ (což je evidentně jeho pohled na věc).
Takže jako pojedou v módu „až se pán dostatečně vyblbne, až ZMOUDŘÍ - za nějakých 5, 6 nebo 7 let se to bebátko pořídí“… Aha! Ale zakladatelce bude už v té době pomalu táhnout na 40…!!! Uvědomil si to tu někdo…?
Proč to nikdo nevidí i tak - že to je jeho sobeckost, jeho pohodlí, jeho nedospělost? Hlavně ta sobeckost… Možná připravuje svou partnerku o možnost mít děti - přestože ji třeba i miluje…!
asi jsi hodně přeskakovala. jako chlapovu blbost to vidí hodně holek- možná proto, a to se na tomto webu neděje často - holky raděj podrazit ho - bo co jinýho s takovým matrošem.
já radím buď vysvětlit, že dítě buď bude brzo, nebo nebude vůbec - pokud je to tak skvělý muž, jak píšeš zakladatelko, tak mu to do pár měsíců docvakne- jo, mají sice pomalejší zapalování ale blbí zas nejsou.
a nebo to nepochopí a pak bys měla ty sundat růžové brýle pojmenovat jeho údajnou „zodpovědnost“ jako sobectví a jít od něj ASAP.
moc možností nemáš.
@DeTer píše:
@Mirabe1ka taky dobrý,… Já koukám, jak jste ženské vynalézavé![]()
Ještě že nemám penis
![]()
No co, co, já doktora nepřemlouvala. Byla jsem na prohlídce, doporučil mi vzhledem k mojí situaci brzy otěhotnět, tak jsem se ho zeptala, jestli mi to může dát písemně pro partnera, že se mi doma cuká
Tak dal ![]()
@Mirabe1ka nechápu. Já chci taky přemlouvat. by mě to beztak i bavilo
![]()
@DeTer Co nechápete? Že se mi chlap doma cuká a nechce plodit?
Teď už chce
![]()
@ametyst píše:
Já bych mu dala jeden příklad-mám známého co si taky chtěl užívat svobody, cestování, v 30byl čas, v 35byl čas…ostatní jeho kamarádi už začínali mít rodiny, děti a on pořád že má čas. Pak kamarádi začali mít i druhé nebo i třetí a on už o tom začínal uvažovat…to mu bylo 36…teď je mu 37 a zjistil, že jeho přítelkyně asi děti vůbec nebude moct mít, že už je stará(také 37-měla dříve nějaké problémy, ale ani jeden tomu nepřikládali velký význam).
Teď je ten známý dost frustrovaný a moc by se chtěl usadit-i oženit a mít ty děti-alespoň prý jedno. Už uvažují o adopci. Vyčítá si, že se tak dlouho rozhoupával a že jeho přítelkyně nebyla důraznější.
Mám přítele v tomhle věku (37) a poslední dobou taky chce dítě - dříve jsem myslela, že to jednou budu já, kdo ho k tomu bude přemlouvat. Nevím, jestli je důvodem to, že už všichni jeho kamarádi mají děti a on sám ještě ne, ale najednou o dítěti mluví víc a já teď nevím. Jsem výrazně mladší a dítě zatím nechci, cítím se pod tlakem. Nevím, jestli touží po dítěti kvůli tomu, že už by chtěl jen mě, že by fakt chtěl být zodpovědný a mít prcka, nebo jestli jen nechce, aby mu ujel vlak, aby byl poslední… Přitom měl pár vážných vztahů a možností si pořídit dítě, ale to on se asi ještě cítil moc mladý a chtěl si užívat, nebo já nevím
Vím, že mi tu nikdo neporadí, mám v plánu o tom s přítelem mluvit, protože mě tohle užírá.
Mám přítele, známe se pár měsíců. Bude mu 38 a moc chce dítě. Taky říká, že to pociťuje poslední asi tři roky, když se podívá na už velké pubertální děti svých kamarádů a on ještě potomka nemá. Musel k tomu dozrát sám, předtím děti neplánoval, nemyslel na to.
Chápu zakladatelku, že to má těžké, moc chce dítě (znám) a ještě k tomu ví, že má zdravotní problémy, že by měla otěhotnět co nejdříve. Skvělého chlapa si představuji jinak, dala bych mu nůž na krk. Je to sobec.
@Mirabe1ka píše:
@DeTer Co nechápete? Že se mi chlap doma cuká a nechce plodit?Teď už chce
![]()
Nechápu proč já tohle měla jednoduchý. Vždycky mám všechno složitý a tak jsem přemlouvat nemusela… Přitom by mě to i bavilo
![]()
Muže, který by dlouhým odkládáním partnerku klidně připravil o možnost mít vlastní dítě (když ví, že s otěhotněním může mít problémy), vnímám taky jako sobce - ne milujícího partnera. V životě by moc velkou oporou asi stejně nebyl, poohlédnout se po lepším „tatínkovi“ bude užitečnější než na něj dělat podraz..
@Anonymní píše:
Mám přítele v tomhle věku (37) a poslední dobou taky chce dítě - dříve jsem myslela, že to jednou budu já, kdo ho k tomu bude přemlouvat. Nevím, jestli je důvodem to, že už všichni jeho kamarádi mají děti a on sám ještě ne, ale najednou o dítěti mluví víc a já teď nevím. Jsem výrazně mladší a dítě zatím nechci, cítím se pod tlakem. Nevím, jestli touží po dítěti kvůli tomu, že už by chtěl jen mě, že by fakt chtěl být zodpovědný a mít prcka, nebo jestli jen nechce, aby mu ujel vlak, aby byl poslední… Přitom měl pár vážných vztahů a možností si pořídit dítě, ale to on se asi ještě cítil moc mladý a chtěl si užívat, nebo já nevímVím, že mi tu nikdo neporadí, mám v plánu o tom s přítelem mluvit, protože mě tohle užírá.
Kolik ti je?
@Chytrak píše:
doufám, že nebudu mít nikdy „štěstí“ ani v budoucnu na takovouhle ženskou…
Chytráku, a máš štěstí na ženy?
Jinak, abych to uvedla na pravou míru, samozavádění partnerova spermatu jsem při pokládání dotazu rozhodně neměla na mysli, chěla jsem spíš nějaké rady/ vychytávky, aby se ustříkl do mě.
Některé reakce pro mě byly opravdu přínosné, uvědomuji si, že můj partner je trochu sobec, na druhou stranu jak už jsem psala, po jiných tatínkách jsem se ohlížela a jen mě to utvrdilo v tom, že chci současného partnera.
Rozhodně na něj nešiji žádný podraz, on se dětem úplně nebrání, ale až za pár let, a to já už budu stará. Pokud by se ted stalo, že otěhotním a partner mě nechá, dokážu se o sebe i dítě postarat sama - je mi téměř 30 - mám práci, peníze a postarat se o sebe umím.
Všem těm mravokárcům bych vzkázala, kolik bylo Vám, když jste čekali první díte? Jak jste přišli na to, že do sebe chci sperma zavádět?
Všem ostatním děkuji za cenné příspěvky a rady, zastání i spoustu vtipných komentářů. Diskuze mě vážně baví
![]()
@Nela_Bobina píše:
Chytráku, a máš štěstí na ženy?Jinak, abych to uvedla na pravou míru, samozavádění partnerova spermatu jsem při pokládání dotazu rozhodně neměla na mysli, chěla jsem spíš nějaké rady/ vychytávky, aby se ustříkl do mě.
Některé reakce pro mě byly opravdu přínosné, uvědomuji si, že můj partner je trochu sobec, na druhou stranu jak už jsem psala, po jiných tatínkách jsem se ohlížela a jen mě to utvrdilo v tom, že chci současného partnera.
Rozhodně na něj nešiji žádný podraz, on se dětem úplně nebrání, ale až za pár let, a to já už budu stará. Pokud by se ted stalo, že otěhotním a partner mě nechá, dokážu se o sebe i dítě postarat sama - je mi téměř 30 - mám práci, peníze a postarat se o sebe umím.Všem těm mravokárcům bych vzkázala, kolik bylo Vám, když jste čekali první díte? Jak jste přišli na to, že do sebe chci sperma zavádět?
Všem ostatním děkuji za cenné příspěvky a rady, zastání i spoustu vtipných komentářů. Diskuze mě vážně baví![]()
myslíš, ze je moc rozdil mezi „ustřiknutím“ a zaváděním? Krom toho, že to první se spíš proflákne? ![]()
@Nela_Bobina Dobrá rada - být nahoře a na povel nesesednout. Až pokud tě bude mermomocí shazovat, tak bych se nad tím zamyslela víc… Můžeš třeba zrovna hrát orgasmus a to se zrovna moc žen neovládá
Takže rovnou máš i výmluvu
![]()
@Gosi píše:
myslíš, ze je moc rozdil mezi „ustřiknutím“ a zaváděním? Krom toho, že to první se spíš proflákne?
v tom je sakra velký rozdíl, Ty myslíš, že snad ne? ![]()
@Petule030 jj, mohla bych se pokusit o menší herecký výkon… ale bojím se, že mě shodí
každopádně dík za tip, zkusím to… jeste tedy ovulka vůbec dojde… ![]()