Jak hubnout jako vegetarián?

koukolka_makova
27.12.17 19:54

Jak hubnout jako vegetarián?

Ahoj, holky, má někdo z Vás zkušenost s hubnutím coby vegetarián? Mám 175 cm/76 kg a potřebovala bych dát 5-10 kg. Máte s tím někdo zkušenost? Jak se vám to povedlo?
Je nutné absolutně vypustit alkohol?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
27.12.17 19:56

@koukolka_makova vypustit absolutně alkohol nemusíš, ale jsou to prázdné kalorie, takže tak max vinný střik. Jinak moc nechápu, proč nehubnout co by vegetarián.. osobně neznám tlustého vegetariána :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
27.12.17 19:56

Začni se hýbat. A ano, alkohol dělá dost. Nejméně kaloricky je vinný strik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35775
27.12.17 19:57

No alkohol je dost kalorický a zbytečný. Je jedno co budeš jíst, ale musíš si hlídat poměr bílkoviny, tuky, sacharidy. V jaké formě to budeš přijímat je na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
27.12.17 19:58

Jee, ja znam takovych tlustych vegetarianu! Sice nejedi maso, ale jinak jedi jako prasatka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
27.12.17 20:03

@koukolka_makova úplně stejně jako masožravci. V kalorickém deficitu budeš hubnout s masem nebo bez něj. Při nadbytku příbírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
27.12.17 20:10
@Jana525 píše:
Jee, ja znam takovych tlustych vegetarianu! Sice nejedi maso, ale jinak jedi jako prasatka :mrgreen:

Jojo, pár let zpět, kdy to nebylo tak in, tak jedli ne přílohy = žádné bílkoviny. Tam kde na ně nebyli nachystatní (a mnohdy jsou tkaová jídla v sekci bezmasích viditená) jedli smažáky (sýr, žampiony, hermelín). Nic zdravého, no.

Jinak jako píše aamanda - je to o kalorickém deficitu a poměru bílkovin, tuků a sacharidů. A kalorie jsou snad kromě vody ve všem - i v tom alkoholu a doporučím radši jíst než pít prázdné tělu nic nedávající kalorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
27.12.17 20:16

@zvidavajanca ja mam zkusenosti, ze vegetariani se velmi radi cpou sladkym a prehani to s karbohydratama. Nerikam, ze vsichni, ale nekteri ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
27.12.17 20:23

@Jana525 To máš pravdu, to jsem přesně já. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
27.12.17 20:28

Tak jako vegetarian to tolik tezke neni, staci hlidat prijem sacharidu tuku bilkovin a vlakniny. Ke kazdemu obedu jsem si davala bilkovinu vajicko, smakoun tempeh mozarellu
popr olomoucke ty maji hodne bilkovin a malo sacharidu no proste co se zrovna k tomu hodilo a kdyz se nic nehodilo tak hold jsem si uvarila vajicko jentak. Ze zacatku jsem si zapisovala kazde jidlo do kalorickych tabulek a melo to uspech za tri ctvrte roku jsem mela dole 21 kg. Po těhotenství to hodlam praktikovat znovu ale budu jeste o neco duslednejsi. Kdyz je sacharidu malo telo je unavene a mohl by nastat jojo efekt. Kdyz je malo bilkovin nezhubnes tuk ale svalovou hmotu, takze bilkoviny nutno mit opravdu hojne. Hodne bilkovin ma treba tvrdy tvaroh vcelku dost i mekky tvaroh. K ranni svacince ovoce odpoledne spis uz zeleninu nebo bilkovinu vecer jsem jedla salaty a nemale mnozstvi ale pouze s bilkovinou bez sacharidu coz si myslim ze taky nebylo uplne to prave orechove. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
27.12.17 20:28

Pridat bílkoviny a ubrat sacharidy. Trochu stačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.12.17 20:31

No, je to problém. Já nejsem vegetarián, ale maso nemusím a je to znát. Bílkoviny nahrazuji luštěninami, tvarohem, jogurtem, vajíčkem,… ale dát si flákotu, bylo by to mnohem jednodušší. Alkohol to chce určitě omezit, občas si dát skleničku bílého nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
27.12.17 20:36

To maso ma urcite dulezite aminokyseliny. Treba karnitine, spalovac tuku je hlavne ve vyssim mnozstvi v hovezim a jehnecim a v urcitych typech syru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
27.12.17 20:45

Ja k masu necuchla uz nekolik let a presto to slo, tempeh je treba temer srovnatelne masu a ma b12. Bilkovin se dosahne i bez masa dost jen si najit ty spravne potraviny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
27.12.17 21:03

@Jana525 já znám spoustu nevegetarianu co se cpou sladkým a jedí jako prasátka… Nedá se pausalizovat. Já maso nejím a sladké moc nemusím a tlustá jsem stejně.
Pravda je ze to dřív nikdo neřešil, maso nejím od asi deseti let a rodiče neřešili ze jim jenom přílohy a smažené, tučné… Ale tak aspoň nejím uzeniny atd… Teď se to určitě dá dobře, je spousta druhů potravin, nejen narážek masa. Já třeba ani nemam rada náhražky masa protože nesnáším chuť masa a když mi maso něco připomíná tak mi to taky nechutná. Chce to jíst pestře ideální když se nebráníš vejci a mléčným výrobkům. :kytka: za tento rok jsem zhubla 25kg bez masa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková