Jak hubnout podle kalorií?

13536
24.1.19 15:35

Pod bazální metabolismus nesmíš jít nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
243
24.1.19 16:04

Musíš jíst nad bazální metabolismus, to je úplné minimum, co tělo potřebuje, aby dokázalo fungovat. Ono se v poslední době od počítání kalorií myslím upouští, já jsem to kdysi zkoušela, ale je to hrozná drbačka a normální člověk to myslím nemá šanci spočítat, resp. by nedělal pomalu nic jiného než vážil a počítal. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.1.19 16:15

Muj bazal je 1633 kcal, takže abych hubla musím sníst tech 1633 denně? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
24.1.19 16:18

@Bejby21 Musíš sníst o něco víc. Protože bazální metabolismus je spotřeba těla, když celý den jen ležíš a dýcháš. Ale já bych nepočítala. Je to vážně otročina a samo o sobě to nestačí. Když sníš svůj bazál v jednom jídle denně a ještě třeba vepřo-knedlo-zelo, tak vážně hubnout nebudeš. Je to o správném stravování a pohybu jako celku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
24.1.19 16:22

@Bejby21 Bazál je to, co musíš sníst na to, aby tvoje tělo vůbec fungovalo. Když níš míň tak budeš dlouhodobě unavená a orgány nebudou mít dost energie. Určitě bych jedla o něco víc a soustředila se na to, co jíš. Je rozdíl to sníst v salámu a nebo správnou kombinací živin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.1.19 16:38

Dekuju za vysvětlení, snažím se jist zdravé a vše si zapisuji do kalorickych tabulek a od pondělka jim nějakých 5000 kj, cize mám mít asi 6800kj, a já si myslela, ze to tak dělám správně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
24.1.19 16:39
@Bejby21 píše:
Dekuju za vysvětlení, snažím se jist zdravé a vše si zapisuji do kalorickych tabulek a od pondělka jim nějakých 5000 kj, cize mám mít asi 6800kj, a já si myslela, ze to tak dělám správně :lol:

Ne. je potřeba si hlídat, abys nešla pod bazál. A hlídej si skladbu sacharidy/ bílkoviny/ tuky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
24.1.19 16:51

Stáhni si aplikaci „kaloricke tabulky“. Tam si zapisuješ jidlo, tekutiny i fyzicke aktivity. Hlida ti to i množství tuku, bílkovin a sacharidu, které bys měla za den snist. Pokud chceš zhubnout mela bys mit příjem 6-8000 kJ. Záleží ovšem na věku a aktivitě kolik přesně. To vše si do této aplikace zadáš a ono ti to vypočítá doporučený příjem pro tebe. Já jsem např. zhubla 17 kg (ze 72kg).

• Citovat
  • Upravit
5
24.1.19 17:50

Psylocke - mne je 21 let, 168 Cm na 79 kg a mám sedave zaměstnání, mám doma rotoped, tak občas slapu, a ty kaloricke tabulky jsem si taky stáhla a vše zapisují, jim 5× denně, snažím se to plnit ty procenta ale většinou mám málo sacharidu a vlákniny, většinou tak 50 % ze 100 a naopak nejvíc mám bílkovin, někdy i přes 100 %. A muj denní příjem je 4000-5000 kj a měla bych mít 6800

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
24.1.19 18:17

@Bejby21 A už máš nějaké výsledky? Já jsem jedla míň než jsem mela. Což ti nedoporučuji. Z dlouhodobého hlediska je to naprd. 4-5 tisic mi přijde ok. To se musí projevit :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
5
24.1.19 18:32

@Psylocke výsledky asi ani ne, mám to takhle týden, ale predtim jsem se nevazila ani nemerila, tak uvidím jak to bude třeba za měsíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
25.1.19 06:31

Kdybys jedla malo dele, telo z toho vyzije, prijme jako normu a po pocatecnich treba 2kg prestane hubnout. To je to zpomaleni metabolismu. Budes mit min energie, nebude se ti chtit sportovat nebo za cenu neprijemne unavy. Cokoli snis navic, i pri tom malem prijmu priberes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
25.1.19 07:00
@geileenka píše:
@Bejby21 Když sníš svůj bazál v jednom jídle denně a ještě třeba vepřo-knedlo-zelo, tak vážně hubnout nebudeš.

S tím nesouhlasím (a je to moje dlouhodobá osobní zkušenost), když tělo přijímá méně energie, než vydá, tak určitě hubne a nezáleží v čem ji příjme (klidně vepřo, knedlo, zelo). A je to historicky (bohužel) vyzkoušené u tisíců lidí. Neříkám, že je to zdravé, může to být i škodlivé, ale hubne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
25.1.19 07:27
@Luboš P píše:
S tím nesouhlasím (a je to moje dlouhodobá osobní zkušenost), když tělo přijímá méně energie, než vydá, tak určitě hubne a nezáleží v čem ji příjme (klidně vepřo, knedlo, zelo). A je to historicky (bohužel) vyzkoušené u tisíců lidí. Neříkám, že je to zdravé, může to být i škodlivé, ale hubne.

Jo, na kila jo. Za cenu prd energie do zivota a ztratu svalu. Ale to tady nikoho nezajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
25.1.19 10:02

Hlavně člověk musi myslet na to, že všechny diety jsou na prd z dlouhodobého hlediska. Pokud chceš, ale rychle zhubnout, tak je nejjednodušší ohlidat si, aby příjem nepřesahoval vydej. Souhlasim, že můžeš klidně knedlo-zelo. Ale když se člověk moří a počítá, tak je mu i lito se nacpat. Mě teda jo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková