Jak jste připraveni na nečekané události?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1128
21.2.17 20:57
@Doe_Jane píše:
Ale loni se nám jednou stalo že nešla elektřina 3 hodiny… no to byl masakr, apokalypsa, venku bouřka jak prase… :mrgreen: naštěstí máme plynový sporák takže jsme si uvařili..
přišla jsem domů doslova minutu před tím než ten proud vypl, jinak bych zůstala uvězněná ve výtahu (ve věžáku) no fuj… to byl teda zážitek… o tom jaké to bylo bez wi-fi pc apod ani nemluvím

Musis poridit karty na žoliky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
21.2.17 20:57
@Anonymní píše:
Bydlíme v záplavové oblasti u řeky desítky let. Co si pamatuju, tak povodně byly max jednou za 10 let a nic hrozného, pár cm vody ve sklepě. To co se ale děje cca posledních 7 let, je děs, je to horší a horší a hlavně zákeřnější, rychlejší. :?

Tady byla povodeň ve 2002 a pak myslím 2013… Dá se čekat že zase něco přijde, ne třeba teď i když s tím straší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
21.2.17 20:58
@Doe_Jane píše:
Ale loni se nám jednou stalo že nešla elektřina 3 hodiny… no to byl masakr, apokalypsa, venku bouřka jak prase… :mrgreen: naštěstí máme plynový sporák takže jsme si uvařili..
přišla jsem domů doslova minutu před tím než ten proud vypl, jinak bych zůstala uvězněná ve výtahu (ve věžáku) no fuj… to byl teda zážitek… o tom jaké to bylo bez wi-fi pc apod ani nemluvím

Tak tomu říkám pravá katastrofa. Když neteče voda, dovezou ji. Když hoří, přijedou hasiči. Ale jak nejde wi-fi, pomůže někdo?! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56316
21.2.17 21:00

@Doe_Jane nám při Kyrillovi nešla elektřina tři dny. Nejhorší byly ty večery, brzy byla tma a nebylo co dělat 8o

@ngauruhoe tak samozřejmě nežijeme ze dne na den, třeba týden bychom ze zásob přežili, to je jasné. Pokud voda odřízne vesnici od světa, tak jí prostě dost často evakuují, co kdyby se tam někomu stalo něco, co by potřebovalo zásah doktorů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
21.2.17 21:00

@Doe_Jane, bez wi-fi a PC mi to připomíná tento vtip: Dnes mi na 20 minut vypadl internet, tak jsem šel do obýváku pokecat s rodinou. Jsou to celkem milí lidé. :)
Zásoby moc nemám (pár kilo cukru, mouky nějaký ten kečup, hořčice, pár balíčků masa v mrazáku apod. nepočítám) - povodeň u nás nehrozí (bydlíme daleko od vody a navíc v 7. patře. O válce apod. raději ani neuvažuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
21.2.17 21:01
@Romily píše:
Tak tomu říkám pravá katastrofa. Když neteče voda, dovezou ji. Když hoří, přijedou hasiči. Ale jak nejde wi-fi, pomůže někdo?! :-D
:mrgreen: já jsem měla normálně tiky a furt jsem se snažila zapnout televizi nebo mikrovlnku, prostě běžné věci :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.17 21:02
@orionk píše:
Tady byla povodeň ve 2002 a pak myslím 2013… Dá se čekat že zase něco přijde, ne třeba teď i když s tím straší…

jj, chodívalo to po těch desetiletkách celkem pravidelně. U nás to nebylo zdaleka tak hrozné, resp. koryto vylité, ale žádné velké škody, zato loňská blesková povodeň nám vyšila škodu za půl mega a to jsme ani nemrkli :?

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
21.2.17 21:02

@Moise bych se zbláznila, když nejde net tak je aspoň telka :mrgreen:

@Hořec :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7876
21.2.17 21:06
@ngauruhoe píše: :-) mojr mamka mi vypravela, ze kdyz byly povodne v 1997 a opousteli s tatkou byt, tak stala uprostred obyvaku, motala se jak drahej pes, popadla jednu tasku, nacpala do ni spodni pradlo, doklady a sminky a sli. Vubec nezabalila nic pro nas decka, protoze jsme byly pryc na prazdninach. Asi jsme mely uz predbaleno.
:lol: Já teda měla,, naplánováno" že když poleze voda nahoru, tak s předstihem odvezu dítko a maso z mrazáku (nez vypnou elektřinu) k tchýni… No a my budeme pytlovat písek a čekat jestli to teda půjde až k nám nebo ne… :nevim: Nic jiného asi dělat nejde… No snad to nepřijde!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.2.17 21:43
@ngauruhoe píše:
Nemam na mysli valku nebo tak neco. Spis tu povoden, vyhoreni, snehovou kalamitu, delsi vypadek elektriky a tak.

Povodně neřešíme, záplavová zóna nejsme, jakoukoliv řeku nebo větší rybník je dost daleko. Sněhová kalamita - jsme ve městě, takže to spíš nehrozí. V případě ohně díky bohu bydlíme v prvním přízemí a máme teoreticky hned tři východy ven z, kudyma se dá bezpečné utéct.

A jinak jsme zvyklí dělat pořádný nákup cca jednou za 10 - 20 dnů, tzn. i kdyby bylo nejhůř, o hladu nebudeme, nějaké trvanlivé potraviny se tu vždycky najdou. Pokud přestane téct voda, tak sice nic moc velkého, ale většinou tu máme nějaké flašky sladkého pití a chlazený barel, tak na nějakou dobu by to na pití vystačilo. Lékárničku většinou doplňuju pravidelně dost nezávisle na tom jak často jsme nemocní. Prostě aby za každý okolností byly doma věci jako Zyrtec, něco proti bolesti, proti horečce, úrazová lékárnička + v tom mám vyřazené věci z autolékárničky apod. Baterky tu máme, máme i zásobu čajových svíček do svícnu, zásobu sirek, takže v noci vypadlý proud nás až tolik nezaskočí. Po ruce máme přepravky pro všechna zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.2.17 21:47
@Litta píše:
@Doe_Jane Taky si občas říkám. Podle mě by se to i vyzkoušet mělo, aby člověk věděl. Jen si to úplně neumím představit. By si všichni vzali dovolenou? :mrgreen: Hlavně by mě zajímalo, jak by lidi řešili zvířata. On se snad může vzít jen pes, do krytu snad ani ten, nebo už nevím. Ale pochybuju, že v reálu všichni doma nechají ty své mazlíčky napospas osudu. 8o

Upřímně to je něco, co mě k smrti děsí. Máme 3 ještěry, želvu, psa. Psa čapnu a jdu, želvu a většího ještěra taky čapnu a jdu, ale 2 malé ještěrky jsou prostě problém odchytit. Máme pro ně pro všechny připravené přepravky, želva s větším ještěrem jsou dokonce hned vedle jedněch dveří, kterýma se dá vyběhnout ven, ale s těma malýma by byl prostě problém. Tak jen tiše doufám, že nás nikdy nic takového nepotká :?

Příspěvek upraven 21.02.17 v 21:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.2.17 21:49
@Moise píše:
@Doe_Jane nám při Kyrillovi nešla elektřina tři dny. Nejhorší byly ty večery, brzy byla tma a nebylo co dělat 8o
:mrgreen: :mrgreen: pořiďte si deskovky a knihy :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.2.17 21:56
@Anonymní píše:
Pro kalamity máme všechny důležité dokumenty a smlouvy v jedné složce, jen vzít a jít, plus teda jejich scany na cloudu.
Pro případ války či něčeho takového, máme zbraně, náboje, pár balíků cigaret, sadu na čištění vody, trvanlivé potraviny, jejoch spotřebu si hlídám v excelu. Vše zamčené a schované.
Prosím nechat anonym, o zásobách neví nikdo a musí to tak zůstat.
PS: zbraně jsou legální, klid ;-)

Hustý! 8o :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.2.17 21:59

Musim rict, ze me tahle diskuze popichla k tomu, abych si alespon ofotila zakladni dokumenty a nechala je u nasich ;) Taky mit doma flasku, dve, pitne vody a cosi jako evak. zavazadlo taky nemusi byt od veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
21.2.17 22:18

@unuděná taky obcas vzpomenu na nejaky to evak. zavazadlo. Ale pak se mi nejak nechce blokovat ty veci, co by v nem lezeli, tak si aapon slibuji, ze si udelam seznam, co by v nem melo byt, at muzu uz jen rychle zabalit bez stresu a pochybnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová