Jak jste připraveni na nečekané události?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30.10.17 07:49
@aiwwa píše:
My máme 2 Ups, výkonné, jedna vydrží asi 7 hodin - zapnuta tv mobily a pc.
Druhá utáhne lednici asi 5 hodin.
A dá se tam aspoň zapojit lampička a nabít powerbanky.

kolikati watové máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116450
30.10.17 07:51
@švadlenka Eliška píše:
kolikati watové máte?

tak to ti teď neřeknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.17 07:58

Co jsem tak hledala tak UPSka v ceně okolo 2000kč má okolo 500W a prý udrží 100W zátěž 15-30 minut. 100W bere můj notebook, manželův 50W. Takže to je naprosto k ničemi, fakt tak na ten router.
Kdežto elektrocentrála za 4000kč, dokáže napájet jak pc tak lednici a třeba i ventilátor u krbu a na jednu nádrž vydrží okolo 10h.

Takže přemýšlím jestli ta UPS na router má vůbec smysl, protože to můžu rovnou použít mobil na LTE a napojit ho na power banku která má trojnásobnou kapacitu baterie jako ta v mobilu.
No ještě to budeme muset trochu propočítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116450
30.10.17 08:06

@švadlenka Eliška
máme tuhle.

https://www.alza.cz/…d4877480.htm

a ta druhá je nějaká složenina, co si složil manžel sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.17 08:15

@aiwwa A to máte doma nějakou servrovnu? nebo máte časté výpadky na EL že jste investovali tolik do baterií? teda ten co píšeš má 3000VA, a to je tak na 2-3h utáhnutí počítače :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116450
30.10.17 08:21
@švadlenka Eliška píše:
@aiwwa A to máte doma nějakou servrovnu? nebo máte časté výpadky na EL že jste investovali tolik do baterií? teda ten co píšeš má 3000VA, a to je tak na 2-3h utáhnutí počítače :think:

Manžel to má kvůli práci a nekupovali jsme to, koupil mu to zaměstnavatel. Kolikrát pracuje z domova a my jsme na konci vesnice, takže tady pořád vypadává el. No a jinak máš recht, u něj v pracovně je to jako v servovně.
Konkrétně tahle UPS utáhla PC a televizi skoro 7 hodin, ale je klidně možné, že tam není ta originální baterie, co k tomu patří, to nevím, možná je tam nějaká výkonější.
Já ani netušila, že tyhle srandy tolik stojí, ptala jsem se manžela, co že to doma máme a on mě poslal ten odkaz. Jinak bych ani nevěděla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116450
30.10.17 08:24
@švadlenka Eliška píše:
@aiwwa A to máte doma nějakou servrovnu? nebo máte časté výpadky na EL že jste investovali tolik do baterií? teda ten co píšeš má 3000VA, a to je tak na 2-3h utáhnutí počítače :think:

Ale lednici to neutáhlo. Já si to spletla s tím diesel-agregátem. Prostě jen takové věci jako TV, notebook, nabíječka, nějaká lampička. A jinak si taky myslím, že pro normální provoz stačí powerbanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
30.10.17 12:01
@Big boss píše:
My vaříme na plynu, studnu máme vlastní, má el. čerpadlo, ale i ruční pumpu, takže celkem pohoda. Teplo můžeme mít i z krbu který je rozvedený do všech pokojů a umí ohřát i vodu. Trvanlivého jídla máme dost. Ale máme elektrocentrálu a ta dnes frčela protože chlap měl na zahradě rozdělanou nějakou práci a chtěl to dnes dodělat. Opravdu mě zaráží že lidé například s malými dětmi kolikrát doma nemají nic pro podobné situace.
Dneska u nás dvakrát byla sousedka jestli si může ohřát mlíko pro dítě, za prvé že jí to nebylo blbý a za druhé je blbá ona. No nevyhodila jsem ji, ale jasně jsem jí řekla že plynová bomba a vařič není věc za tisíce aby si to nemohli dovolit.
Lidi jsou hloupí, ale opravdu, druhá sousedka nechala venku kytky a kdo myslíte že měl odpoledne ty truhlíky na zahradě?

My máme ve sklepě malá kamna a vařič na bombu z roku raz dva. Ale tyhle pohromy trvají max. den. Povodně u nás nehrozí a sníh už vůbec.
Sousedi mají truhlíky na oknech a netuším, jak se jim tam v tom větru udržely :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová