Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Každá jim chtěla věřit, každá žila v iluzi a každá pohořela.. a když jsou v tom ještě děti, je to daleko náročnější a bolestivější protože tito psychousi na děti ohledy neberou. Udělají cokoliv aby ublížíli ženské a používají hlavně vlastní děti k tomu. Úřady jsou jejich, ty dnes nerozhodují v prospěch děti
Ty to pořád bereš jako energii, která je ztracená. Ale on to má jako palivo. Protože od tebe dostává mnohem víc. On na tebe něco hraje, ale od tebe dostává opravdové emoce. Takže je vítěz. Že si s tebou volá a píše. Volá si i když má vedle sebe syna. No tak aspoň vidíš, kde má priority. A péče o dítě to asi nebude. Mám přímo ve své kanceláři kolegu, který nemaká, doma taky nic, sotva si něco připraví k jídlu, leží a vypisuje a vyvolává. Aby si vypral hadry nebo se umyl to ne, jediné, co dělá, je to, že je neustále online a hraje divadlo na ženskou. Ženská ho po pár měsících kopne do pr… a on si najde jinou a jede znova. Trošku přemýšlej. Whatsapp život ve vlastních fantaziích pro něj fakt není výdej velké energie. Je to jeho droga a téhle iluzi podřizuje asi všechno. Takže proto ti neustále píše a volá. Protože v reálném životě nefunguje.
Jestli ovládáš angličtinu, koukni se na videa od Margarity Nazarenko. Ta má super reakce, když jí ženský píšou podobný věci. A celkově má fakt dobrý postoj k tomuto. Ono je to totiž strašně jednoduchý, buď tě chlap chce (myslím tím, že tě má jako prioritu), a pak to víš na 100 %. Nebo tě nechce - a pak analyzuješ, dohledáváš, dosazuješ, atd. A důvody, proč nechce, to je vedlejší. Nemá čas, nemá prostor, nemá něco dořešeno, má trauma, má bloky, bla bla bla, to je nepodstatný. Život je krátkej na to se tímhle zaobírat.
Nechci ti nic nalhávat, ale pokud má někdo nevyřešenou minulost z předchozího vztahu, tak to nikdy nevypadá zrovna příznivě.
S takovým chlapem bych se do žádnýho vážnějšího vztahu určitě nepouštěla. Ale jestli na to máš povahu, tak max na sex. ![]()
Ale city bych raději nechala zamčený někde hluboko, pokud možno, tak až na dně truhly.
![]()
Odpověď máš hned na začátku
Chtěla jsi mu věřit a tak jsi mu věřila a viděla tam věci, které tam nebyly. Ale nezlob se, ty jeho řeči jsou hrozně odpudivé, zdrhala bych, až by se mi za patama prášilo
. I ty každodenní hovory by mě děsily. Dát si každý den vědět, že jsme v pořádku, to je OK, ale kdo má čas na každodenní hovory?
Ale ono je to hrozně jednoduché, když se jedná o cizí příběh. Taky jsem uvěřila, protože jsem věřit chtěla. Vystavěla jsem si parádní vzdušné zámky, když padaly, bolelo to moc. Hrozně dlouho jsem si v hlavě rozebírala, proč to dělal a snažila se přesvědčit, že to nebyl přelud, ale že mu na mě opravdu záleželo. Až po hrozně dlouhé době mi došlo, že to není o něm, ale o mně. Proč jsem tomu přikládala takovou důležitost, co mi chybělo a proč mě to tak ranilo a co si z toho mám vzít. Ještě z toho nejsem úplně venku, občas to ještě zabolí a připadám si zase jako největší kráva pod sluncem. Ale už to beru jako zatraceně bolavou lekci, abych se v životě posunula dál a mohla mít konečně plnohodnotný vztah.
Tak mě se zase líbí, že když se nemůžeme vidět protože jsme od sebe daleko relativně, tak že si voláme, slyšíme se, sdelujeme si co kdo zažil atd. Takový určity druh „vztahu“
No jak píšeš vzdušné zámky. To možná bude to pravé co já si teď stavím.. Já nevím proč mě teda nepustí, proč pořád volá a píše, když může mít ženskou ve svém městě, která je do něj celá hotová a jak on řekl, bylo to pro něj logické vyústění že spolu budou, protože se znají dlouho, ona zná syna jeho atd.. Pak potkal mě a od té doby jsme v kontaktu, jak teda fyzickém tak přes telefon..
Ty dva měsíce co jsem si ještě stanovila, že mu dám. No chtěla bych od něj jasně slyšet, že teda jdeme do toho naplno a odstřihne to co tam má nedoresene nebo teda, že ja nebudu něčí možnosti. A budu to muset opustit.. Ikdyž to je moc hezké opravdu. On se o mě zajímá, to není, že by se vypovídal on atd.. Nevím je to zvláštní. Já to nikdy nezažila.
@Lissima jenže on právě funguje až moc. Má svoji Firmu takže opravdu pořád pracuje. Dělá na baráku atd. Posíláme si fotky sdílím tak nějak život. Jediné co mi to kazí je jeho nedoresena minulost a ta žena v pozadí o které teda mluvíme ale nedokáže ji říct, že někoho potkal. Několikrat to zmínil, ale že neví jak to podat, protote ona na něj čeká. Téhle totiž řekl, že ten vztah co měli teda přeruší než se odstěhuje ex partnerka a pak se uvidí. Mezitím jsme se poznali my dva..a já nevím co teď. ![]()
Prosím tě a jak víš, že je to pravda? Vždyť ti může nakecat, co chce. K čemu tenhle vztah je (byl by)? Když spolu nemůžete být… To ti vyhovuje takový online vztah? Vždyť se ani neznáte.
Taky vás podváděl přítel? Nešlo to opravit? Chtěl k té druhé odejít?
Je tam těch ženských na můj vkus nějak moc. Nevyřešenou minulost mít může, ale měl by ji vyřešit hodně rychle. A ne, že teď se to nehodí, až děti vyrostou, až se odstěhuje ex, až dostavím barák, až, až. Na Svatého Dyndy, nebude to nikdy. Dej mu nůž na krk. Ať se kouká rozhodnout. A, mezi námi, mně by běhal mráz po zádech, kdyby mi chlap dennodenně vypisovat, jak mě strašně miluje a jak beze mě nemůže být. A vůbec, i by mi vadily každodenní telefonáty a otázky typu co jsem celý den dělala. Já bych si připadala jak pod drobnohledem. ![]()
No jako holka, byla jsme na tom úplně stejně… jak to u mě dopadlo?
Měl manželku a dítě, netušila jsem nic. Myslela jsem, jak mu na mě záleží, jak máme úžasný vztah. Zpětně vím, že jsem byla jen na obšťastnění, že ve výsledku vlastně pro mě nic nedělal. Dělal všechno pro sebe, snažil se, aby to vypadalo, že se mnou být chce, ale zpětně vidím, že to bylo nutné minimum, abych neprudila.
Ukončil to se mnou mlčením ze dne na den, už mě nepotřeboval. Vůbec mu na mě nezáleželo, jak se teď trápím, jak se cítím, nic. Když jsme se ho zeptal, proč říkal, že mě miluje, tak řekl, že to bylo jen divadlo, aby měl přístup k sexu.
Jsou schopný nakecat všechno. S manželkou neměl sex, tak jsem byla dobrá kořist, protože já sex mám ráda. A tak to využil.
Teď jsem všude blokována, ale je to dobře, někdy bych měla chuť mu napsat, jak se i po té době cítím, ale vím, že by ho to nezajímalo. Má svoji rodinu a já byla jen zpestření.
Přehrávám si celou tu dobu s ním a říkám si, jaká jsem byla kráva. Teď už vím, že mi to mělo dojít po 3 měsících. Stydím se za sebe, ale neviděla jsem to. Chtěla jsem vztah a tak jsem ho brala za každou cenu.
To že to bylo celé divadlo bolí nejvíc. Že řekl absolutně cokoliv, tvářil se, jak mu na mě záleží a pak mi řekl, že vše bylo jen kvůli sexu. No co už.
Takže, ne nevyřešenou ex nebrat, nebrat nic co není 100%.
Když já mu to tak chtěla věřit

Pořád jsem si říkala, že opravdu tomu dává dost energie každodenní hovory ne jen jeden víc. Večer klidně ikdyž má syna vedle. Řeči typu, že on se snadno nezamilovava a to před čím varoval mě (bacha ať se do mě ne zamiluješ) se mu teď začínají dít.. Teď skoro vidím, jak je to směšné.. Ale opravdu jsem mu to chvílemi věřila. Že přece by to nedržel tak dlouho, sex byl tak by se na to snad vykašlal. Pořád se vrací k našemu poslednímu setkání jak to bylo hezké, jak mě v noci přikryval a zavíral plno, aby mi nebyla zima.. Teď se mi vše rozplynulo jako pára nad hrncem. Já vím co bych měla udělat. Protože ve svém městě má nějakou nedoressnou nebo pořád ještě známost, tak tam mě ani nebere. Ale zase si říkám tak moc energie? Kvůli čemu?