Jak máte finančně rozdělenou domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.12.20 10:31

@Angry_birds jo že, dobře mi tak :,( ještě dnes to rozseknu :D :D

• Citovat
  • Upravit
1711
4.12.20 10:36
@Anonymní píše:
@Angry_birds jo že, dobře mi tak :,( ještě dnes to rozseknu :D :D

Jako, kdyby jste se domluvili, aspoň, že budete dávat každý určitý procento z platu. Takto dáváš téměř polovinu a on ani ne čtvrtku platu.
A ještě ti řekne, že když nemáš, tak je to tvůj problém. :lol: No masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.20 10:55

@Angry_birds No příjde mi to taky ujeté😂 radila jsem se s našima a rodinou a řekli mi, že jsem upadla na hlavu. Pak mě napadlo, když já půlku výplaty, tak ať dá i on půlku. Když jsem mu to řekla, tak na mě čuměl, že jsem blázen. Tak kompromis já 7K on 13K, tak to mi řekne: Miláčku, tak dáš kolik budeš moct a potom, když je nasraný tak : No to s takovou nemusíme šetřit nic. :D

• Citovat
  • Upravit
12885
4.12.20 14:49

Pokud platíte napůl, domácnost má být také napůl. A to i pokud platíte napůl procentuálně. Radím ti dobře, nikdy nepřistupuj na roli služky, bez ohledu na to, kolik vyděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
4.12.20 17:45
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi. Tak my to máme taky zajímavě rozdělené. Přítel vydělá 46K - já 18-20K.
On platí nájem a služby cca 8K. Pak má nějaké své výdaje za blbosti v mládí, výdaje za psa, kterého si pořídil s ex, a taky nějaké své pojistky. Já platím jídlo, drogerii, drobnosti do domácnosti a své poplatky za paušál apod. S tím, že jsem spořila 8-9K na nečekané výdaje, dovolenou apod. Teď už nemám nic.
Nechal mi své
e-stravenky, za které kupuji maso na celý měsíc, protože musí mít maso kazdý den.
O domácnost se starám jenom já.
Fronty vystojím já, čas ztrácím na nákupech taky já, uklízím jen já, každý den vařím, chystám krabičky do práce, doma večeře. Když nevyperu, tak nemáme v čem chodit. Když jsme kupovali skříň, tak na půl. Teď kupujeme jídelní stůl, tak jdem taky na půl. Když mi dojdou peníze, tak je to prý můj problém a nic. Čekám na výplatu. Stane se mi to, když jsou vánoce nebo jeho narozeniny, takže třeba 3-5dní před výplatou. Prostě mi nepomůže. Na veřejnosti prezentuje - peníze jsou NAŠE. 8o

Citím se hlavně ukřivděná, protože vím jak to měl s jinýma. Staral se o ně on, kupoval autíčka, drahé dárečky, dovolené a to mu ani neuvařily, neuklidily, prostě nic. A ví to celé naše okolí. Hrozně se tím na začátku vytahoval a teď je to takhle. :lol: Já nepotřebuji dárky a už vůbec ne auta apod, ale žárlím na to trochu v podstatě.

Chceme začít spořit společně na hypotéku- já 10K a on 10K, což mi nepříjde moc fér. Já budu mít půlku výplaty na život a on 3× víc.
Cítím se ukřivděně a říkám si, zda to takhle vydržím. Nepřipadá mi, že jsme parťáci.

Vyrostla jsem totiž v něčem jiném. Táta se staral o prachy a máma byla hospodyňka na 110%. Donesl peníze na stůl a mamka hospodařila. Do práce ji nikdy neposílal, chtěl mít doma komfort. No a můj přítel okoukal, jak se moje máti stará, tak běda, že já se starat nebudu.

Ani nevím, co chci od vás vlastně číst, jen jsem se potřebovala vyblít :mrgreen: :mrgreen:

Tak to je nejlíp si s ním pořídit děti, samozřejmě bez svatby, protože to je jen papír, že jo… :nevim:

Tu igelitku, se kterou se jednou postěhuješ o dům dál, už máš obstaranou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová