Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Demonstrativní rozchody bych netrpěla nikomu. Se mnou by se mu demonstrativně rozejít nepodařilo, kdyby to nedokončil on, dokončila bych to sama. Já netrpím na výkyvy nálad a sama o sobě vím, že bych to nesnesla. Vlastně takové významné výkyvy nálad bych nesnesla ani u kamarádky. Nejsem na to nikomu zvědavá.
Rozejdi se s ním a máš pokoj. Je to nespolehlivý partner.
Vubec. Vzala jsem si pohodare, muj otec byl vztekly, naladovy cholerik a nechtela jsem v necem podobnem zit i v dospelosti.
@Ijen píše:
Vubec. Vzala jsem si pohodare, muj otec byl vztekly, naladovy cholerik a nechtela jsem v necem podobnem zit i v dospelosti.
Mám to naprosto stejně
. Manžela jsem si vzala mimo jiné proto, že je úplně jiný než můj otec. A funguje nám to skvěle ![]()
Demonstrativní rozchod bych určitě nebrala jako výkyv nálady. To prostě zkouší, co vydržíš a co všechno mu projde. Z jakého důvodu chtěl tu pauzu a rozchod?
A ne, rozhodně bych to netolerovala. Už při prvním rozchodu by to byl taky ten poslední.
@Anonymní píše:
Hezký večer,
jdu si pro radu a zajímal by mě i názor zdejších mužů. Jak moc vám vadí náladovost vašeho partnera? Jestli jste schopni tolerovat jeho výkyvy třeba 2× do měsíce nebo 2× za půl roku. A rozešli byste se eventuelně s tímto člověkem? Mám na mysli třeba za tři roky vztahu 2× demonstrativní rozchod, 1× žádost o pauzu, kterou daný člověk stejně vydržel pouze půl dne, vyčítání jedné chyby stále dokola.
Reknes nam tu chybu? Hypoteticky kdyby ta chyba byla nevera a ty by jsi mela porad nohy z toukaveho telete a chodila se bavit nezavisle na partnerovy tak bych to i chapal.
Jinak demonstrativni rozchody teda nejsou vykyvy nalad pro me. Takove veci si ma clovek rozmyslet. Ja strasne spatne snasim spam o srackach pres smsky.. Jednu prozelkyni jsem takhlr odignoroval, ze se sni nechci bavit a nirmalne me prisla v devet vecer vybouchat z bytu, ikdyz vedela, ze rano vstavam na dvanactku. Na zacatku jsem ji napsal, ze si to vyrijame osobne, ale nestacilo to, tak jsem to lroste prestal cist ![]()
@Anonymní píše:
Hezký večer,
jdu si pro radu a zajímal by mě i názor zdejších mužů. Jak moc vám vadí náladovost vašeho partnera? Jestli jste schopni tolerovat jeho výkyvy třeba 2× do měsíce nebo 2× za půl roku. A rozešli byste se eventuelně s tímto člověkem? Mám na mysli třeba za tři roky vztahu 2× demonstrativní rozchod, 1× žádost o pauzu, kterou daný člověk stejně vydržel pouze půl dne, vyčítání jedné chyby stále dokola.
pauzu a 2× hraní na rozchod fakt ne. Kdyby to navrhnul tak ok a konec. Nesnášim jakékoliv citové vydírání
navíc ten vztah už zůstane pokažený kdy zase si vymyslí rozchod.
Já to zažila s novým partnerem mockrát. V prvním manželství byl zlatý klid, úcta, domluva, což trvá i po rozchodu, takže takové chování bylo pro mě nepochopitelné. Začala jsem číst různé populárně psychologické knihy, články, koukat na videa. Doteď nevím, co to je. Vím jen, že se jedná o nějakou formu poruchy osobnosti. Ten člověk je manipulativní, ale nejsem si jistá, zda to o sobě ví, má výbuchy vzteku, kdy říká a dělá hrozné věci (žádné fyzické násilí proti mně!, spíš je sám sobě nebezpečný), zapomíná. že mě miluje a vyloženě mě nenávidí… Bere léky na depresi, které to hodně utlumily.
Pánbůh ví, proč s ním ještě jsem! Tolerovat… nemyslím si. Myslím si, že se jedná o typ závislosti, že jsem se kdysi mentálně rozhodla být rytířkou na bílém koni. Netuším proč, netuším, jak z toho ven. Dovede být týdny ten nejlepší chlap na světě, dovede projevovat lásku, pečuje, je strašně manuálně zručný, vymýšlí, jak mě překvapit, potěšit, vaří mi večeře, snídani do postele, pomůže… ale občas je to jako když přepneš vypínač.
Dr. Jekyll, Mr. Hyde. A teď co s tím? Takže po letech, kdy mě vyhazoval, vyhazuju jednou za rok já jeho. Už si říkám dost, už tohle chování nesnesu, tohle už bylo moc
Jenže problém, vždycky zareaguju na ty smutné oči, vždycky mě přemůže to, že ho mám ráda, že miluju toho chlapa, co se umí chovat, co dovede být hodný a laskavý. A takhle tady v té hrůze kroužíme už roky a nikdy nevím, kdy přijde další záchvat a z jaké nepatrné blbosti jako prohraná hra nebo věta: tohle nebylo fér, prostě úplná hovadina a rozpoutá se labilní, nezralé chování… ![]()
@laducha píše:
Jako mladá jsem vydržela hodně, teď je mi 50+ a už asi 10 let nehodlám tolerovat nic a jsem sama. A jaký je tu klid
Laduš, tys mě vyloženě nahlodala… Že by?… ![]()
To zní trochu jako hraniční porucha osobnosti.
Jinak tyhle kraviny většinou souvisejí s manipulací protějšku. Zažila jsem to v době, kdy jsem muži na něco přišla. Balil kufry, pokud jsem problém chtěla řešit, vyhrožoval rozchodem.
@Betty MacDonald píše:
Laduš, tys mě vyloženě nahlodala… Že by?…
A dej pokoj!
![]()
@laducha píše:
A dej pokoj!![]()
Ale pan MacDonald začíná projevovat něco jako stařecké vrtochy, tvé řešení se mi moc líbí ![]()
@Betty MacDonald píše:
Ale pan MacDonald začíná projevovat něco jako stařecké vrtochy, tvé řešení se mi moc líbí
Možná bychom mohly bydlet spolu, my určitě žádné vrtochy nemáme
![]()
@laducha píše:
Možná bychom mohly bydlet spolu, my určitě žádné vrtochy nemáme![]()
Rozhodně nemáme
Já si ho ještě chvílu nechám a uvidíme
Když, tak ti dám vědět ![]()
My jsme býk a beran, takže u nás lítají blesky skoro denně
oba jsme horké hlavy, takže jsem taky kolikrát už ve vzteku plácla, že se odstěhuju do našeho druhého bytu, že tohle nemám zapotřebí. Třeba dneska jsme se v autě nejdřív smáli, že nás navigace vede úplně nesmyslně a vzápětí se chlap vzteknul kvůli blbosti a už to lítalo, hádka a zas to bylo skoro na rozchod
. Jeho táta je úplně stejnej, takže já už to tak nějak beru s rezervou, jinak bych se z toho musela zbláznit
Pošleme se do háje a pak vychladneme a zasmějeme se tomu. Ale ne každý tohle snese, což chápu. Já to dřív snášela mnohem hůř než teď
prostě už ho znam ![]()
Beru ze kazdy muze udelat chybu, takze jeden demonstrativni rozchod nez bychom si vysvetlili ze takhle ne mozna…:nevim: vic fakt ne. Ja mam doma flegmatika co ma spatnou naladu tak 1× za rok az dva. V kancelari jsem byla s hrozne naladovym kolegou a proste si neumim predstavit mit neco takoveho doma, ja mam sveho chlapa fakt jako absolutne pevny bod a vyhovuje mi to. Je fakt si obcas uvedomit ze by si toho mel clovek vic vazit… ![]()