Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@riccius píše:
Bohužel tu není emotikon s provazem na krku a skokem ze židličky.
Jestli jsi ještě naživu
, teď mi došlo, že to funguje i mezi ženami vlastně.
Mám kámošku. Jednou jsme se bavily o nějaké její kamarádce, kterou neznám. Mojí kam. vadilo, že jí vždycky musí tahat ven jako první (sama se neozve, nezavolá, nenapíše SMS). Pointa: celou dobu jsem si říkala, jestli nedělám to samé - jestli se zveme na kávu na střídačku nebo ne. (Disclaimer: vše toto před covidem.)
Věřím, že z mužského pohledu je to asi blbost. ![]()
@holkazprahy1 píše:
Jestli jsi ještě naživu, teď mi došlo, že to funguje i mezi ženami vlastně.
Mám kámošku. Jednou jsme se bavily o nějaké její kamarádce, kterou neznám. Mojí kam. vadilo, že jí vždycky musí tahat ven jako první (sama se neozve, nezavolá, nenapíše SMS). Pointa: celou dobu jsem si říkala, jestli nedělám to samé - jestli se zveme na kávu na střídačku nebo ne. (Disclaimer: vše toto před covidem.)
Věřím, že z mužského pohledu je to asi blbost.
No, já jsem právě pochopil, že vy tak právě mezi sebou komunikujete běžně. A pak se divíte, že s chlapy vám to nefunguje.
@Taktinevím píše:
Chodí k tobě třeba na noc? Víš, co zahrát to nějak, aby u tebe to tričko nechal, ty mu ho vypereš a pak uvidíš, jestli si všimne, že voní líp než před tím. Večer se u tebe osprchne, a ty mu nabídneš svůj antiperspirant, a ještě s omluvou, že pánský nemáš, ale že mu hoo k sobě můžeš třeba pořídit. At´ si řekne, jaký typ no a už bude hovor o meritu věci zapředen![]()
To je myslim celkem dobra a neagresivni rada, ktera by situaci vyresila jen po tu kratkou dobu co bude u ni.
Psala, ze bydli u rodicu a pokud neni zvyklej se denne sprchovat a kazdy den si menit cistou kosili a trencle, tak deodorant to moc nezachrani ![]()
@Taktinevím píše:
Jakto, že já vidím pořád ty červený? No já tam chtěla dát aktuální stav. Tobě se taky ty krátký nelíbí?
Ono se to asi časem aktualizuje. Obojí má něco do sebe, ale ten rozdíl je tak markantní, že mě to praštilo do očí ![]()
@riccius píše:
No, já jsem právě pochopil, že vy tak právě mezi sebou komunikujete běžně. A pak se divíte, že s chlapy vám to nefunguje.
No ale to předpokládá, že mužský způsob je lepší. Stejně tak by se dalo říct, vy chlapi říkáte všechno tak necitlivě a na rovinu a nebo vůbec a pak se divíte, že vám to s ženskými nefunguje ![]()
@Julča001 píše:
No ale to předpokládá, že mužský způsob je lepší. Stejně tak by se dalo říct, vy chlapi říkáte všechno tak necitlivě a na rovinu a nebo vůbec a pak se divíte, že vám to s ženskými nefunguje
Pozor, já tvrdil, že mužský způsob je logický, a ženský ne. Ne, že je mužský lepší.
@riccius píše:
Pozor, já tvrdil, že mužský způsob je logický, a ženský ne. Ne, že je mužský lepší.
Podle mě by bylo spravedlivé, kdyby se ženské směrem k mužům vyjadřovaly přímo a muži směrem k ženám oklikama
Pro obě pohlaví by to byl trénink dovedností, které jim nejsou vlastní.
@Julča001 píše:
Podle mě by bylo spravedlivé, kdyby se ženské směrem k mužům vyjadřovaly přímo a muži směrem k ženám oklikamaPro obě pohlaví by to byl trénink dovedností, které jim nejsou vlastní.
Klidně to pojďme zkusit. Ale vnitřně mám pocit, že mě tak nikdo nemůže brát vážně, nebo pochopit, kam tou oklikou mířím. ![]()
@riccius píše:
Klidně to pojďme zkusit. Ale vnitřně mám pocit, že mě tak nikdo nemůže brát vážně, nebo pochopit, kam tou oklikou mířím.
No protože máš zafixované to mužské myšlení
To se naučíš ![]()
@riccius píše:
Njn to je asi pravda. Jinak vidím to podobně jako Julča - na mě je ten váš mužský styl zase někdy až moc drsný, bez citů, bez empatie.
Známý prohlašuje, že správný chlap má smrdět i na fotce ![]()
S tím samozřejmě nesouhlasím, ale zase nemusí být navoněný jako k.rva.
Koupila bych mu k Valentýnu deodorant a pěknou vodu po holení.
@Chytrak píše:
To je myslim celkem dobra a neagresivni rada, ktera by situaci vyresila jen po tu kratkou dobu co bude u ni.Psala, ze bydli u rodicu a pokud neni zvyklej se denne sprchovat a kazdy den si menit cistou kosili a trencle, tak deodorant to moc nezachrani
Tak mu vypere i trencle. Jestli jim to bude klapat, časem se sestěhujou a bude to ![]()
@Niikolla135 Hele, ještě mě napadlo, jestli by ses s ním mohla začít nenásilně bavit ve stylu: co se ti líbí na chlapech obecně. (A klidně i co jemu na ženách.)
A teď bys jako řekla třeba inteligence, smysl pro humor,… když hezky voní, dbá o sebe, nosí pěkné čisté oblečení… ![]()
Jako takhle, chce to určité herecké nadání, aby to dobře vyznělo. ![]()
Jsem si totiž vzpomněla, že když jsem byla ve tvém věku (24), stalo se mi několikrát, že kolega/spolužák/kamarád se se mnou pustil do hovoru ve stylu „hele, a řekni mi, co se ti líbí na chlapech“… a jako fakt je to upřímně zajímalo. ![]()
Tak to je asi jediné, co mě napadá. Jinak nevím.
@Niikolla135 píše:
Já bych mu to radši napsala na rovinu, ale bojím se, jak by to vzal..
Kup mu na Valentýna deodorant.
@holkazprahy1 píše:
@Niikolla135 Hele, ještě mě napadlo, jestli by ses s ním mohla začít nenásilně bavit ve stylu: co se ti líbí na chlapech obecně. (A klidně i co jemu na ženách.)A teď bys jako řekla třeba inteligence, smysl pro humor,… když hezky voní, dbá o sebe, nosí pěkné čisté oblečení…
Jako takhle, chce to určité herecké nadání, aby to dobře vyznělo.
Jsem si totiž vzpomněla, že když jsem byla ve tvém věku (24), stalo se mi několikrát, že kolega/spolužák/kamarád se se mnou pustil do hovoru ve stylu „hele, a řekni mi, co se ti líbí na chlapech“… a jako fakt je to upřímně zajímalo.
Tak to je asi jediné, co mě napadá. Jinak nevím.
Když to je pořád to naznačování, ze kterýho to nemusí pochopit ![]()