Jak na blechy v bytě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5696
30.3.15 09:54
@Mar__tanka1983 píše:
Ahoj ženy, tak už taky asi tři týdny bojuju s blechama :roll:
Přitáhl je buď kocour nebo kamarádův pes, to se asi nikdy nedozvíme.
Na základě diskusí jsem zkusila Bio Toll, napřed to vypadalo, že v pohodě, ale prostě jednou za dva tři dny na sobě jednu blechu chlap najde :cert: Honzík má občas štípaneček. Mrchy jedny. Jako zatím to není nic tragického, ale fakt nechci čekat, až se to tu rozmnoží tak, že budu muset vytrhat podlahy :zed:Tak jsem se koukla po těch dýmovnicích, ale nevím, kterou vybrat…kdo máte s patronama zkušenost, neporadíte?
Nebo to funguje všechno stejně a je to jedno?

S tímto jsem bojovala za svých pubertálních let, kdy měl děda v domě kocoura a já furt všude blechy. Nepomáhalo vůbec nic, vyrešilo se to až když jsem se odstěhovala. A to jsem kocoura furt vystříkávala kde čím, pelech, všechno, pak v zoufalství i svoji postel a nic. Měla jsem nohy totálně doštípaný. Jediný co, dát kočku, psa z baráku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.3.15 10:04

@Zabatko no my už kocoura vystěhovaného máme. Ale nedávno nám vběhl do baráku a chvíli mi trvalo ho dostat ven :) no a v té době tu právě byl kamarád se psem a toho se nám zželelo, že kňučel na zahradě za dveřma, tak sme ho pustili dovnitř na pár hodin.
No a za pár dní to začalo. Takže nevím, kdo to přitáhl, ale taky už mi nic nesmí do baráku.
Kočka vyfasovala obojek a má klid, ale z toho obýváku to nemůžem dostat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
30.3.15 10:11
@Mar__tanka1983 píše:
@Zabatko no my už kocoura vystěhovaného máme. Ale nedávno nám vběhl do baráku a chvíli mi trvalo ho dostat ven :) no a v té době tu právě byl kamarád se psem a toho se nám zželelo, že kňučel na zahradě za dveřma, tak sme ho pustili dovnitř na pár hodin.
No a za pár dní to začalo. Takže nevím, kdo to přitáhl, ale taky už mi nic nesmí do baráku.
Kočka vyfasovala obojek a má klid, ale z toho obýváku to nemůžem dostat :zed:
:zed: Soucítím, ale neboj, ono když nebudeš mít zvířata v domě, tak za nějakou dobu ty potvory vymizí. Já jsem lítala po baráku s difusilem a stříkala úplně všechno. :mrgreen: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
30.3.15 10:13

A představ si, že u nás byla ségra, dovezla si od babičky morče, byla u nás přes noc a vylezly z něj blechy. Ale za týden už byly blechy pryč co odešlo morče. Člověk pro ně není primární živitel, takže ony časem vychcípají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.3.15 10:20

@Zabatko to už jsem taky slyšela, o tom vychcípání, když nebudou mít zvíře, ale taky už jsem slyšela, že je to pěkná kravina :mrgreen:
Jako po mě nejdou, ale malej je okousanej (krk a lýtka dost) a chlap taky nějakou sem tam chytí.
A hlavně se bojím, aby to malej nezatáhl do školky :zed: takže to hubím jak se dá, ráno vyklepávám oblečení, no prostě pakárna…takže právě zkoumám ty dýmovnice, a byl by pokoj rovnou i od ostatních hmyzáků, kterých je prostě na starém baráku „na vsi“ dost a dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
30.3.15 10:23
@Mar__tanka1983 píše:
@Zabatko to už jsem taky slyšela, o tom vychcípání, když nebudou mít zvíře, ale taky už jsem slyšela, že je to pěkná kravina :mrgreen:
Jako po mě nejdou, ale malej je okousanej (krk a lýtka dost) a chlap taky nějakou sem tam chytí.
A hlavně se bojím, aby to malej nezatáhl do školky :zed: takže to hubím jak se dá, ráno vyklepávám oblečení, no prostě pakárna…takže právě zkoumám ty dýmovnice, a byl by pokoj rovnou i od ostatních hmyzáků, kterých je prostě na starém baráku „na vsi“ dost a dost…

Nevím, když odešli zablešenci, tak časem i blechy, protože ony potřebujou srstnatého živitele, jedině že by Tvůj chlap byl orangutan. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.3.15 10:32

@Zabatko ne to není :D :D :D
no jo ale jak dlouho to může trvat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
30.3.15 10:33
@Zabatko píše: :zed: Soucítím, ale neboj, ono když nebudeš mít zvířata v domě, tak za nějakou dobu ty potvory vymizí. Já jsem lítala po baráku s difusilem a stříkala úplně všechno. :mrgreen: :lol: :lol:
:,( Bohužel to není pravda. Blechy přežijí bez zvířat, protože se budou živit z Vás. Naopak je lepší to zvíře si vzít domů. Samozřejmě zvíře musí mít obojek, pipetu nebo nejlépe tabletu. Blechy raději skočí na zvíře než na Vás a pochcípají. Když tam zvíře nebude, budou kousat Vás a vesele si žít dál. Člověk se bohužel nedá odplešit jako zvíře.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
30.3.15 10:35
@Zabatko píše:
Nevím, když odešli zablešenci, tak časem i blechy, protože ony potřebujou srstnatého živitele, jedině že by Tvůj chlap byl orangutan. :lol: :lol: :lol:

Ne, ne blechám stačí i člověk, když je nouze. :mrgreen: :mrgreen: Hodně lidí si domů přinese blechy aniž by měli zvířata. A to je potom hoooodně velký problé se těch blech zbavit. Je ale pravda, že blechy upřednostnují srst,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
30.3.15 10:55

S blechami jsme měli problém minulý rok. Kočky, které máme jen doma, zablešené. V posteli, na gauči, blechy prostě všude. Nejdříve jsme dali kočkám tabletu, pak jsem asi 2 týdny vysávala i 3× denně (hlavně skuliny, vysávám do vody a plavalo jich tam požehnaně) a denně jsem prala prostěradla a deky tam kde jsem zahlédla něco skočit. Vystříkávala jsem vše Biokillem. Pak chvilku klid. Tableta přestala fungovat a kočky se zase drbaly. Koupila jsem obojky proti blechám a již sem tak najdu mrvolku blechy. Jsou to mrchy, přežijí i rok bez potravy někde zalezlí. Ještě jednou koupím obojek na půl roku. Snad už bude po všem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
30.3.15 11:05
@brulinka píše:
Ne, ne blechám stačí i člověk, když je nouze. :mrgreen: :mrgreen: Hodně lidí si domů přinese blechy aniž by měli zvířata. A to je potom hoooodně velký problé se těch blech zbavit. Je ale pravda, že blechy upřednostnují srst,

Jo, to jo, ale z mých dlouholetých zkušeností vyplynulo, že když nebylo chlupaté zvíře, blechy to časem vzdaly, pokud se tedy bavíme o těch zvířecích. Zkrátka asi na kvalitní rozmnožování potřebují chlupatce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
30.3.15 11:05

Taky jsem to jednou zazila a to jsme v te dobe meli vsechna zvirata venkovni. Kocky, ale lehavaly v kotelne, tak se to asi rozsirilo odsud. Mamka tehdy zasla za veterinarem a ten ji dal docela drsny roztok, ktery se hodne redil. Umyvali jsme tim tehdy uplne vsechno, okna, dvere, postele, skrine, podlahy…blechy zmizely velice rychle. A jako bonus, dalsi dva roky jsme v dome nemeli ani pavouka, v lete do baraku nevletela ani mucha nebo komar…bohuzel netusim nazev, ale veterinar by mohl poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
30.3.15 11:09
@Mainada píše:
Taky jsem to jednou zazila a to jsme v te dobe meli vsechna zvirata venkovni. Kocky, ale lehavaly v kotelne, tak se to asi rozsirilo odsud. Mamka tehdy zasla za veterinarem a ten ji dal docela drsny roztok, ktery se hodne redil. Umyvali jsme tim tehdy uplne vsechno, okna, dvere, postele, skrine, podlahy…blechy zmizely velice rychle. A jako bonus, dalsi dva roky jsme v dome nemeli ani pavouka, v lete do baraku nevletela ani mucha nebo komar…bohuzel netusim nazev, ale veterinar by mohl poradit. [/citace/

Asi to byl neostomosan. Ředí se jedna ku stu nebo tak nějak. Je účinný ale sám veterinář mi řekl abych vystrikala celý byt potřebuji několik litrů. Je spíš odpudivy, a to někdy může být na škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.3.15 11:17
@brulinka píše: :,( Bohužel to není pravda. Blechy přežijí bez zvířat, protože se budou živit z Vás. Naopak je lepší to zvíře si vzít domů. Samozřejmě zvíře musí mít obojek, pipetu nebo nejlépe tabletu. Blechy raději skočí na zvíře než na Vás a pochcípají. Když tam zvíře nebude, budou kousat Vás a vesele si žít dál. Člověk se bohužel nedá odplešit jako zvíře.
:lol:
Jinak ony vydrží děsně dlouho, mrchy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.15 12:56

@Mainada nebyl to neostomosan? chystám se ho taky použít, biokill totálně zklamal a tohle by prý mohlo pomoci. Jen nevím, zda s tím můžu třeby vystříkat i postele atd. koberce ani ni jiného chlupatého nemáme. taky co s oblečením, někde jsem četla, že to někdo stříkal i na oblečení, ale to bych se bála, jedna, že bych ho zničila a taky abychom z toho něměli my nějaké potíže.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný