Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mar__tanka1983 píše:
Ahoj ženy, tak už taky asi tři týdny bojuju s blechama
Přitáhl je buď kocour nebo kamarádův pes, to se asi nikdy nedozvíme.
Na základě diskusí jsem zkusila Bio Toll, napřed to vypadalo, že v pohodě, ale prostě jednou za dva tři dny na sobě jednu blechu chlap najdeHonzík má občas štípaneček. Mrchy jedny. Jako zatím to není nic tragického, ale fakt nechci čekat, až se to tu rozmnoží tak, že budu muset vytrhat podlahy
Tak jsem se koukla po těch dýmovnicích, ale nevím, kterou vybrat…kdo máte s patronama zkušenost, neporadíte?
Nebo to funguje všechno stejně a je to jedno?
S tímto jsem bojovala za svých pubertálních let, kdy měl děda v domě kocoura a já furt všude blechy. Nepomáhalo vůbec nic, vyrešilo se to až když jsem se odstěhovala. A to jsem kocoura furt vystříkávala kde čím, pelech, všechno, pak v zoufalství i svoji postel a nic. Měla jsem nohy totálně doštípaný. Jediný co, dát kočku, psa z baráku. ![]()
@Zabatko no my už kocoura vystěhovaného máme. Ale nedávno nám vběhl do baráku a chvíli mi trvalo ho dostat ven
no a v té době tu právě byl kamarád se psem a toho se nám zželelo, že kňučel na zahradě za dveřma, tak sme ho pustili dovnitř na pár hodin.
No a za pár dní to začalo. Takže nevím, kdo to přitáhl, ale taky už mi nic nesmí do baráku.
Kočka vyfasovala obojek a má klid, ale z toho obýváku to nemůžem dostat ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
@Zabatko no my už kocoura vystěhovaného máme. Ale nedávno nám vběhl do baráku a chvíli mi trvalo ho dostat venno a v té době tu právě byl kamarád se psem a toho se nám zželelo, že kňučel na zahradě za dveřma, tak sme ho pustili dovnitř na pár hodin.
No a za pár dní to začalo. Takže nevím, kdo to přitáhl, ale taky už mi nic nesmí do baráku.
Kočka vyfasovala obojek a má klid, ale z toho obýváku to nemůžem dostat
A představ si, že u nás byla ségra, dovezla si od babičky morče, byla u nás přes noc a vylezly z něj blechy. Ale za týden už byly blechy pryč co odešlo morče. Člověk pro ně není primární živitel, takže ony časem vychcípají.
@Zabatko to už jsem taky slyšela, o tom vychcípání, když nebudou mít zvíře, ale taky už jsem slyšela, že je to pěkná kravina ![]()
Jako po mě nejdou, ale malej je okousanej (krk a lýtka dost) a chlap taky nějakou sem tam chytí.
A hlavně se bojím, aby to malej nezatáhl do školky
takže to hubím jak se dá, ráno vyklepávám oblečení, no prostě pakárna…takže právě zkoumám ty dýmovnice, a byl by pokoj rovnou i od ostatních hmyzáků, kterých je prostě na starém baráku „na vsi“ dost a dost…
@Mar__tanka1983 píše:
@Zabatko to už jsem taky slyšela, o tom vychcípání, když nebudou mít zvíře, ale taky už jsem slyšela, že je to pěkná kravina
Jako po mě nejdou, ale malej je okousanej (krk a lýtka dost) a chlap taky nějakou sem tam chytí.
A hlavně se bojím, aby to malej nezatáhl do školkytakže to hubím jak se dá, ráno vyklepávám oblečení, no prostě pakárna…takže právě zkoumám ty dýmovnice, a byl by pokoj rovnou i od ostatních hmyzáků, kterých je prostě na starém baráku „na vsi“ dost a dost…
Nevím, když odešli zablešenci, tak časem i blechy, protože ony potřebujou srstnatého živitele, jedině že by Tvůj chlap byl orangutan.
![]()
@Zabatko píše:Soucítím, ale neboj, ono když nebudeš mít zvířata v domě, tak za nějakou dobu ty potvory vymizí. Já jsem lítala po baráku s difusilem a stříkala úplně všechno.
![]()
![]()
@Zabatko píše:
Nevím, když odešli zablešenci, tak časem i blechy, protože ony potřebujou srstnatého živitele, jedině že by Tvůj chlap byl orangutan.![]()
![]()
Ne, ne blechám stačí i člověk, když je nouze.
Hodně lidí si domů přinese blechy aniž by měli zvířata. A to je potom hoooodně velký problé se těch blech zbavit. Je ale pravda, že blechy upřednostnují srst,
S blechami jsme měli problém minulý rok. Kočky, které máme jen doma, zablešené. V posteli, na gauči, blechy prostě všude. Nejdříve jsme dali kočkám tabletu, pak jsem asi 2 týdny vysávala i 3× denně (hlavně skuliny, vysávám do vody a plavalo jich tam požehnaně) a denně jsem prala prostěradla a deky tam kde jsem zahlédla něco skočit. Vystříkávala jsem vše Biokillem. Pak chvilku klid. Tableta přestala fungovat a kočky se zase drbaly. Koupila jsem obojky proti blechám a již sem tak najdu mrvolku blechy. Jsou to mrchy, přežijí i rok bez potravy někde zalezlí. Ještě jednou koupím obojek na půl roku. Snad už bude po všem ![]()
@brulinka píše:
Ne, ne blechám stačí i člověk, když je nouze.![]()
Hodně lidí si domů přinese blechy aniž by měli zvířata. A to je potom hoooodně velký problé se těch blech zbavit. Je ale pravda, že blechy upřednostnují srst,
Jo, to jo, ale z mých dlouholetých zkušeností vyplynulo, že když nebylo chlupaté zvíře, blechy to časem vzdaly, pokud se tedy bavíme o těch zvířecích. Zkrátka asi na kvalitní rozmnožování potřebují chlupatce.
Taky jsem to jednou zazila a to jsme v te dobe meli vsechna zvirata venkovni. Kocky, ale lehavaly v kotelne, tak se to asi rozsirilo odsud. Mamka tehdy zasla za veterinarem a ten ji dal docela drsny roztok, ktery se hodne redil. Umyvali jsme tim tehdy uplne vsechno, okna, dvere, postele, skrine, podlahy…blechy zmizely velice rychle. A jako bonus, dalsi dva roky jsme v dome nemeli ani pavouka, v lete do baraku nevletela ani mucha nebo komar…bohuzel netusim nazev, ale veterinar by mohl poradit.
@Mainada píše:
Taky jsem to jednou zazila a to jsme v te dobe meli vsechna zvirata venkovni. Kocky, ale lehavaly v kotelne, tak se to asi rozsirilo odsud. Mamka tehdy zasla za veterinarem a ten ji dal docela drsny roztok, ktery se hodne redil. Umyvali jsme tim tehdy uplne vsechno, okna, dvere, postele, skrine, podlahy…blechy zmizely velice rychle. A jako bonus, dalsi dva roky jsme v dome nemeli ani pavouka, v lete do baraku nevletela ani mucha nebo komar…bohuzel netusim nazev, ale veterinar by mohl poradit. [/citace/Asi to byl neostomosan. Ředí se jedna ku stu nebo tak nějak. Je účinný ale sám veterinář mi řekl abych vystrikala celý byt potřebuji několik litrů. Je spíš odpudivy, a to někdy může být na škodu.
@brulinka píše:Bohužel to není pravda. Blechy přežijí bez zvířat, protože se budou živit z Vás. Naopak je lepší to zvíře si vzít domů. Samozřejmě zvíře musí mít obojek, pipetu nebo nejlépe tabletu. Blechy raději skočí na zvíře než na Vás a pochcípají. Když tam zvíře nebude, budou kousat Vás a vesele si žít dál. Člověk se bohužel nedá odplešit jako zvíře.
@Mainada nebyl to neostomosan? chystám se ho taky použít, biokill totálně zklamal a tohle by prý mohlo pomoci. Jen nevím, zda s tím můžu třeby vystříkat i postele atd. koberce ani ni jiného chlupatého nemáme. taky co s oblečením, někde jsem četla, že to někdo stříkal i na oblečení, ale to bych se bála, jedna, že bych ho zničila a taky abychom z toho něměli my nějaké potíže.