Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jannča díky, mně jde hlavně o dětský pokoj a plyšáky. Půlku mám vypranou a zapytlovanou a napadlo mě ten zbytek vystříkat, zapytlovat a až bude po všem vyprat.
@matiik Já jsem v době blech dávala místo aviváže dezinfekci na prádlo Sanytol - http://www.heureka.cz/?…
Dá se koupit všude.
V dětském pokoji netuším - dcera už je dospělá, takže jsem nějaké vliv na náš organizmus příliš neřešila.
U nás Biokill zabral, plus spot a obojek u psa, ale i tak to nebylo nic příjemného.
Zdravím všechny, jsem tatínek na vlastní noze a se synem jsem jsme byli na horsky chate, na dovolený a přitáhli jsme si domu blechy… asi měsíc jsem trpěl, nohy jsem měl jako struhadlo a nevěděl jsem jak se toho zbavit… Až došlo na radikální rozhodnutí: (popíšu můj postup, který funguje):
1. Všechno se snažte vyprat, když to bude možné tak na +60 stupnů
2. Okamžitě si objednejte firmu která řeší deratizaci a dezinfekci (maj na to speciální postřiky, né ty co prodávají v marketech)
3. Na vzniklé bodnutí, pupence a strupy si kupte třeba konopnou mast, je fakt dobrá…
4. pro jistotu si kupte domů BIOKILL
Buďte hlavně nad věcí a nepropadejte beznaději
vím o čem mluvím. Čus Jirka Eichler.
Ahoj. Píši po úspěšném boji s blechami. Nasadili jsme útok na všech frontách. Nejdříve vykoupali a vyšamponovali kočky. Pak na ně aplikovali frontline. Domácnost vypíglovali a vystříkali biokillem (pozor, toxický pro kočky, nestříkat přímo na ně) a nakonec použili Atak fumigator.
11.3.2016 - edit admin: komerční odkaz
Ahoj všem!
Co se týče blech, platí, že čím dřív tím líp - neotálet s řešením, pak to bude jen horší. A je dobrý vzít to pěkně od podlahy, doslova. Vytřít horkou vodou se savem, vyluxovat co jde. Pořádně vyprat všechno, co jde na co nejvyšší stupeň (aby ty sviňky pochcípaly), hlavně pelíšky psů nebo koček, to bývá největší líheň! Vydrbat gauč, pořádně i škvírky a záhyby. Určitě je potřeba odblešit mazlíčka, co blechy přinesl, ale to nestačí. Blechy kladou vajíčka a ty se musí zničit fakt všechny, jinak to vypukne nanovo. V drogériích se dneska dají sehnat různé spreje, to tady už lidi doporučovali, viz výše. Ale někdy jsou blechy odolný a spreje je jenom rozptylujou dál po bytě. V takovym případě bych se nerozpakovala volat odbornýho deratizátora. Jako - je to asi dražší než různý spreje (který ale taky nejsou žádná láce), ale nervy máme jenom jedny. Co jsem tak viděla v ceníkách (třeba tady dole: http://www.deratizace-ddd.cz/blechy#…)- ceny beztak nejsou fixní, ale záleží na případu a na dohodě. Každopádně dobrej deratizér je záruka a umí bezpečně ošetřit i psa nebo kočku. Hlavně pozor na ty štípance. Chce to mazat a nedrbat! Drbánim se může roznášet infekce a spol.
Ahoj, já se z toho asi zblázním, je 4 hodiny ráno a já se vzbudila se štípanci(zase). Mám dům 300m2, koberce, lezoucí 11měsíční bejby, takže chemie na podlahu nepřipadá v úvahu, pes má už 2 bleší obojky a frontline kapku a pořád na něm nacházím blechy, ikdyž už míň… Denně vysávám, moc nestírám(prej se to nemá, aby se bleší vajíčka nestěhovala na hadru). Máme starší dům, spáry mezi parketami - už začínám být zoufalá a přestávám počítat s tím, že se těch blech zbavíme… Přemýšlím nad dýmovnicí Protect, stojí asi 400 a na barák budu potřebovat tak 3. Akorát to znamená odstěhovat všechno načaté jídlo ze skříní, pootvírat dveře, skříně, šuplíky, pozavírat okna, zadýmovat a odjet na víkend k tchánovi… Asi pro mne nejsnazší řešení, protože myslím, že celý dům najednou - od sklepa až po půdu se dvěma malýma dětma prostě nedám a když budu uklízet na etapy, tak se ty mrchy přestěhujou a nikdy se jich nezbavíme. Jdou hlavně po mně, manžel ani dcerka štípance nemají a malý batole už měl asi 2× štípanec, ale naštěstí ho taky nevyhledávaj. Jen mě… a já z toho stresu jím čokoládu a pak mám sladkou krev a jdou po mně ještě víc(fakt nedělám si srandu, kdo jí česnek, na toho jdou míň, kdo jí sladké - na toho jdou víc). Strašně se za to stydím, je to fakt děs, máme dům u lesa, takže prostě příroda všude okolo, ale myslím, že hlavní zdroj je ta naše jezevčice a ne a ne se toho zbavit. Taky mám pocit, že dokud bude mít blechy pes, tak nemá smysl začít s nějakým radikálním zásahem. Ještě zkusím koupit tu tabletu, co zmiňujete v komentářích, aby se ty potvory staly neplodnýma. Jen tak můj noční výlev a vzkaz těm, co bojují s blechami jako já - nevzdávejte to, to dáme!
@majdalens Taky jsme válčili s blechami, i když asi ne v takovém rozsahu (byt má cca 56 m2). Psi jsou každý ve „svém“ pokoji, čili sedačka, postele jsou jim k dispozici
).
Vysávala jsem ráno před odchodem do práce, po příchodu a ještě večer - někdy celkem i 4× denně. Vše práno minimálně 2 - 3× týdně.
Na prádlo používána dezinfekce Sanytol, veškeré čalounění, postele a koberce stříkány Bio Killem. Psi antiparazitní obojky a ještě jsem je koupala v šamponu proti blechám.
Navíc - náš pes miluje masáže vysavačovou hadicí…takže jsem mu vždy důkladně vysávala srst
.
Měla jsem už totální bleší obscesi
.
Závěr - blechy se u nás už delší dobu neobjevily - takže ťuk ťuk ťuk.
Držím palce, ať se s mrškami taky poperete úspěšně a co nejdříve.
@majdalens
klíííííd, jednou to skončit musí
Pejsek má na krku obojky a kapku, ale to všechno zabíjí blechy až po 3 dnech… což pak odpovídá tomu, že ještě nacházíš blechy… Ted si nejsem jistá, jestli třeba jedno z toho není i odpuzující, což je taky špatně.. To pak půjdou blechy po Vás.. Já zase musím doporučit tu tabletu pro psa. (už si připadám jak prodejce tech tablet
)Pes ji pozře. A blechy když se zakousnou a napijí, chcípnou do 2hodin… Mazlíčkum se nemá dávát nic odpuzujícího, oni právě musí ty blechy přitáhnout, musí se zakousnout a zdechnou… Já taky kupovala všechno možné, pak ze zoufalství už koupila tu tabletu a fakt do pár hodin „byl klid“ přestala mě svědit hlava
(možná jsem si to jen vsugerovala) a už jsem žádnou blechu od té doby nikde neviděla, ani hovínka… Možná ještě po třech týdnech jsem našla jednu mini blešku ale už mrtvou… Od té doby je to rok a půl u nás blechy nebyly. Co půl roku kupujeme psovi tabletu, i když ted na léto jsme koupili jen kapku na krk. Tak uvidíme… Jinak opravdu s tou chemii to nemá cenu, my máme byt 65m2 a veterinář nám řekl, že abych opravdu důkladně vystříkala vše potřebuji litry a litry toho postřiku.. a samozřejmě když máme doma dítě, nepřipadá v uvahu… S dýmovnicemi nemám žádnou zkušenost.. ale tu tabletu pro psa, opravdu mužu doporučit a klidně bych za ni dala ruku do ohně.. Raději anonym. TTTT
Ahoj všem obnovuji diskuzi, kočky nám domu dotáhli blechy, okamžitě sem nasadila tabletu a za hodku sem z nich vyčesala blechy mrtvé, nějaká se nám ale uhnízdila v pokojíčku, ač není vidět máme s malým kousance ![]()
dvakrát se už stříkala biolitem, ale stejně se kousance zas objevují, přemýšlím o tom biokilu máte s ním zkušenosti pomáhá? nebo je třeba něco nového na trhu? díky všem ![]()
@hedabedna píše:
Ahoj všem obnovuji diskuzi, kočky nám domu dotáhli blechy, okamžitě sem nasadila tabletu a za hodku sem z nich vyčesala blechy mrtvé, nějaká se nám ale uhnízdila v pokojíčku, ač není vidět máme s malým kousance
dvakrát se už stříkala biolitem, ale stejně se kousance zas objevují, přemýšlím o tom biokilu máte s ním zkušenosti pomáhá? nebo je třeba něco nového na trhu? díky všem
Tak nevim, kam jsi umistila kocky po vystrikani, ci podani tabletky, ale ja je schvalne dala tam, kde si myslim, ze by mohly byt blechy. Blechy na ne naskakaly a po „nacucani krve“ kocky zdechly.pak se osvedcili dat na noc hrnek se sirupem na zem, maji rady sladke a utopi se. jinak, kdsyz byly deti male a stala se nam podobna nehoda blessi, tak jsme koupili spise prirodni pripravky. hodne zdaru pri lovu, blech a klistat se primo desim
Edit…blechy zdechly, ne kocky. omlouvam se za preklepy ![]()
@Kralikcek píše:
Tak nevim, kam jsi umistila kocky po vystrikani, ci podani tabletky, ale ja je schvalne dala tam, kde si myslim, ze by mohly byt blechy. Blechy na ne naskakaly a po „nacucani krve“ kocky zdechly.pak se osvedcili dat na noc hrnek se sirupem na zem, maji rady sladke a utopi se. jinak, kdsyz byly deti male a stala se nam podobna nehoda blessi, tak jsme koupili spise prirodni pripravky. hodne zdaru pri lovu, blech a klistat se primo desimEdit…blechy zdechly, ne kocky. omlouvam se za preklepy
no kočky chodí ven jak chtějí, kocour už je dva dny v trapu, tak aspon kočku se snažím doma zadržet a co nejvíc jí lákám k sobě do postele ![]()
dnes sem vysávala snad i strop pořádně všechny kouty a opět vystříkala biolitem, tak uvidím a modlím se aby se neobjevili nové kousance
právě hledám čím je natírat děsně to svědí
četla sem dát na misku med, tak asi zkusim ![]()
@hedabedna píše:
no kočky chodí ven jak chtějí, kocour už je dva dny v trapu, tak aspon kočku se snažím doma zadržet a co nejvíc jí lákám k sobě do postele
dnes sem vysávala snad i strop pořádně všechny kouty a opět vystříkala biolitem, tak uvidím a modlím se aby se neobjevili nové kousanceprávě hledám čím je natírat děsně to svědí
četla sem dát na misku med, tak asi zkusim
Dat na misku med? jako na zem?
S tim svedenim neporadim nic.Ja,kdyz me kousne blecha, mam stipanec snad dva mesice a svedi priserne furt a nezabira nic.
Kdyby Ti neco na svedeni zabralo, budu rada za info. Letos mame od blech klid, ale loni byla extremni invaze, bleee
Mě jedna paní povídala, že prej pomáhá něco jiného, dát do lavoru nebo větší mísy vodu, doprostřed na noc dát svíčku, zapálenou, jdou prej za světlem, je třeba to tedy dělat v noci, oni se ve vodě utopí, když měli doma invazi od kocoura, tak to udělali a denně ráno měli v lavoru cca 10 blech, krom toho, že vše stříkali a omývali.
Já jsem dnes provedla komplet očistu, náš malej má nějaké divné kousance a na dětském při očkování mi doktorka řekla, že to je od blechy
no a představte si, že jí evidentně chytil včera ve školce, když jsme tam vyzvedávali dceru…školka je otevřená pár dní a mají už tam vši a teď ještě tohle. Doma jsem prohlídla obě naše zvířata, psa jsem vykoupala a dala jí i kočce pipetu, ale tu mají na sobě taky asi tři týdny. blechu jsme na nich neobjevila a ani bleší kadění…takže je jistotu, že jí malej nakoupil jinde. Nikdo z nás pokousaný nejsme.
Prosím o za chování anonymu, nechci aby to bylo spojováno s mým nickem.
@Anonymní píše:
Mě jedna paní povídala, že prej pomáhá něco jiného, dát do lavoru nebo větší mísy vodu, doprostřed na noc dát svíčku, zapálenou, jdou prej za světlem, je třeba to tedy dělat v noci, oni se ve vodě utopí, když měli doma invazi od kocoura, tak to udělali a denně ráno měli v lavoru cca 10 blech, krom toho, že vše stříkali a omývali.
Já jsem dnes provedla komplet očistu, náš malej má nějaké divné kousance a na dětském při očkování mi doktorka řekla, že to je od blechy![]()
no a představte si, že jí evidentně chytil včera ve školce, když jsme tam vyzvedávali dceru…školka je otevřená pár dní a mají už tam vši a teď ještě tohle. Doma jsem prohlídla obě naše zvířata, psa jsem vykoupala a dala jí i kočce pipetu, ale tu mají na sobě taky asi tři týdny. blechu jsme na nich neobjevila a ani bleší kadění…takže je jistotu, že jí malej nakoupil jinde. Nikdo z nás pokousaný nejsme.
Prosím o za chování anonymu, nechci aby to bylo spojováno s mým nickem.
tak jen doufám že nechodíme do stejné školky
ale malá je ted doma měla teplotu
a ona pokousaná není jen já a malý, spíme v jiné místnosti, blechu sem žádnou nepotkala ani živou ani mrtvou, všechno sem vyluxovala to co vyluxuju hned dávám do igelitového pytlíku a do popelnice, vystříkala zas biolitem a mám objednaný biokil
pak už fakt nevim
Kralicku
misku dát někam ke světlu jak se med zahřívá tak voní a lepí a to je prý naláká a chytí se tam
na štípance sem objednala dubové kapky, prý je to všelék tak snad ![]()