Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ona totiz ta tableta zabiji blechy asi pul hodiny od zakousnuti, takze ta blecha nestihne naklast vajicka a nemnozi se. To, co se do tydne vylihne, se zakousne a taky umre, takze se vlastne vyhubi vsechna stadia. U kapek atd.se ty blechy vetsinou jen odpudi, nekam zalezou, nejlepe do postele a stipou lidi a vesele se mnozi dal.. Jeste jsme v Decine (v Praze to vubec neznali..) na veterine objevili takovou ampuli Neostomosan, to se rozmicha ve vode a vystrika se s tim byt nebo pes. Je to asi na 5 litru za 100,–,vyjde daleko levneji, nez kupovat Biokilly a jine. Akorat pozor, vsechny spreje jsou pro kocky toxicke, je tam nejaka latka, kteou ony neumi vstrebat! My vystrikali a pak vetrali, kocka byla pres noc venku,aby se ani nenadychala..
Moc děkuji všem za rady,vyzkoušíme a potom dám vědět jak jsme dopadli. ![]()
Ahoj,
Obnovuji diskusi. Je tu někdo, kdo aktuálně válci s blechami?
My už přes 2 a pul měsíce a zatím blechy vyhrávají.
Mám 4 kočky, bohužel jsem tu před 3 měsíci měla na hlídání zablesene kotě.
Na mě blechy nejdou, ale malá, která je ve stridavce je šíleně postipana. Tatínek samozřejmě nasrany, doma máme uklizeno, nejsme žádný prasata
![]()
Kočky dostaly už 3 pipety ( frontline - bez efektu, pak nějakou Broadline z vet, po týdnu jsem z nich vyčesavala živě blechy
a včera dostaly na vet stronghold - vycesavam hlavně mrtvé, jedna kočka ale měla 2 živé).
Byt jsem už 2× vystrikala bio killem, bolfem..
Dneska zase malá 4 stipance ![]()
Samozřejmě denně luxuji, ráno jsem vytirala savem, všechno peru.
Od začátku boje jsem tam tak za 8000
a furt se to nelepší.
Nevím, co teď. Jsem ochotna investovat třeba 10k, ale potrebuju něco fakt účinného. Přemýšlím nad deratizaci, ale nemám kam dat kočky
nevím, jestli je možné, aby udělali část bytu a další den třeba zbytek??
Diskusi jsem četla celou, zítra až odjede malá zkusím sůl, dneska zkusím talíř s jarem a lampicku. ![]()
Já se jich kdysi zbavila častým vysáváním, ale byl to vodní vysavač se separátorem.
Zkus rozmístit po domě malé nádobky s vodou a sirupem, stačí kelímky třeba od jogurtu, blechy jdou na sladký…mi to pomohlo. Nevěřila jsem tomu, ale ráno bylo pár ulovených a po cca týdnu byl klid.
My jsme kdysi bojovali. Měli jsme po bytě kyble s vodou. Do těch jsme házeli ty blechy co unikly vysávání. Jinak jsme stříkali savem všechny mezery u nábytku. Denně vyčesávali kočku, vybírali z ní vajíčka a živé blechy. Dostala jsem od kolegyně pipetu, kterou ona používá na nějaký breberky u slepic
vážně nevím název, ale mám za to, že do dvou týdnů po aplikaci bylo po blechach. Možná nějaký chovatel slepiček bude vědět ![]()
Příspěvek upraven 21.11.20 v 19:09
1, odblešit všechny zvířata zaráz přípravkem od veterináře - bravecto, advocate a nebo podobné. bohužel na volně prodejné přípravky jsou blechy odolné. PRo pět zvířat to bude dost pálka, ale jinak se to skoro nedá. Protože tyhle přípravky zahubí i novou generaci, která je teprve jako nymfy či larvy.
2. vyprat všechen textil, ve kterém kočky či psi leží, vyprat všechno ložní prádlo a to alespoń na 60 °C. Je potřeba to vyprat během jednoho dne.
3. koupit biokill nebo jiný antiparazitní přípravek na podlahy a důkladně vyčistit podlahy. Pokud máte koberce, tak chcete někde půjčit čistič koberců a přilít do toho onen antiparizitární přípravek. A ideálně to všechno dělat v ten den, kdy pereš ložní prádlo.
Jo je to strašnej voser…
Stalo se nám to v létě. Kočky mi přinesly blechy ze zahrady. Asi ježek. U veterinářky jsme dostali pro všechny zvířata tabletu Comfortis, která působí 28 dní. Hubí blechy na zvířatech okamžitě. Tu jsme 3 x opakovali. Poté důkladné odčervení zvířat, jedna z koček mi zvracela 3 tí měsíc škrkavky. Z blech. Jsou přenašeči.
Jinak celý byt, ale úplně do mrtě, každý kout, roh, sedačku, koberce, vysát, umýt, vystříkat Bio killem, všechno (povlečení, deky apod) vyprat min. na 60 st, opakovat min 2 x po 14 dnech.
Musíš opravdu všechno, i věci vyprat, vystříkat, hlavně kouty, kam normálně nechodíš.
Zabralo to, ale ne hned. Myslím ne ted´zvířata, ty už měly pokoj, ale je nutné ničit 3 měsíce možné zárodky v bytě. Vydrží hodně dlouho…
@alisee píše:
A sakra, zapomněla jsem zaskrtnout anonym
a co jako, ubylo tě? ![]()
@berry4 píše:
a co jako, ubylo tě?
Kéž by radši ubylo těch blech
![]()
No a ještě- mám jednu perovou perinu, ještě po babičce, úplně se mi ji nechce vyhazovat, Emže si nedělám iluze, ze by tam ty svině nebyly. Myslíš, ze pomůže, když ji narvu do pytle, nastrikam tam biokill, zagumickuju a vrazim to na balkon?
@alisee ne, nepomůže. Budou uvnitř, výborné semeniště. Čistírny nejedou, že.
Narvi ji do pytle, a dej někam, kde ti nebude vadit množení blech, dokud nepojedou čistírny. I když… no, raději ji vyhod´. Nedokážu si představit, co s tím materiálem po měsíci budou dělat tam…
Příspěvek upraven 21.11.20 v 18:46
Nam kdyz domu prinesli kocky blechy, tak jsem bojovala 2 mesice. Trikrat denne jsem vysavala, vytirala savem a nic. Pak jsem se nastvala a koupila dymovnici na hmyz. Po navratu domu vsechna mrtva havet na podlaze, nerekla bych kolik se toho v baraku nahromadi. Stacilo jen vysat, vytrit, vyvetrat a bylo po problemu za jediny den. Druha aplikace nebyla potrebna a to jsme meli opravdu prebleseno.