Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@hedabedna píše:
měla si brouka vyfotit, a blechy skákají něco si o nich přečti jsou to na jednu stranu obdivuhodní tvorovévydrží třeba v koberci X dní, lidé jedou na dovolenou na 14 dní vrátí se a čeká na ně invaze blech
s mišákama nevim co poradit, já dávala pastičky, lezli k nám podledem pod podlahou, starý dum rákosové stropy, my si tam udělali podlahu v podkroví jen z osb desek, takže tam měli pré, až když sme se stěhovali a odvezl se nábytek tak sme viděli kolik děr všude měli, jednou sem četla že se protáhnou třeba i klíčovou dírkou, takže se obávám že vaše zadělání děr je asi nezastaví
a co pořídit kočku?
my ji v té době neměli, ted máme doma dvě pro jistotu
ale zatím tu jic nechytili a ani já tu žádnou nmyš nepotkala
no jenže zas kočky dotáhli ty blechy
tak asi je nejlepší bydlet v paneláku, ale zas ty celé dny na zahrádce, děti pořád venkuno to bych neměnila
Četla jsem a je fakt že ani jeden z,,brouků" co jsem našla naskákal. Stavbou těla sedí na blechu ale barevne ne. Mají být černý nebo tmavě hnědý a ty u nás jsou spíš béžový až do bíla a zadek mají světle hnědý tak nvm. Starý barák, spousta havěti. Tak teď holt budu vše dosinfikovat pořád dokola. Nikdy jsem nebyla žádná špindíra a řekla bych že mám doma čisto tak mě tyhle věci docela štvou.
Kocoura máme, ale jen venku, tak nějak k nám jednou přišel a už zůstal
@dudunek89 píše: Četla jsem a je fakt že ani jeden z,,brouků" co jsem našla naskákal. Stavbou těla sedí na blechu ale barevne ne. Mají být černý nebo tmavě hnědý a ty u nás jsou spíš béžový až do bíla a zadek mají světle hnědý tak nvm. Starý barák, spousta havěti. Tak teď holt budu vše dosinfikovat pořád dokola. Nikdy jsem nebyla žádná špindíra a řekla bych že mám doma čisto tak mě tyhle věci docela štvou.Kocoura máme, ale jen venku, tak nějak k nám jednou přišel a už zůstal
ty jo tak to by mě zajímalo co to je
tak kocoura nastěhovat dom ![]()
@hedabedna píše:
ty jo tak to by mě zajímalo co to jetak kocoura nastěhovat dom
No to mě teda taky
@hedabedna píše:
Nejsou to šváby?
Je to velke tak 0.5cm sede az cerne bez viditelne hlavy. Netusim co by to mohlo byt. Nikde na netu jsem nic nenasla.
Mám dotaz, zabila jsem dneska jednu blechu. Nemáme zvířata, nechápu. Stalo se to někomu? Mám hledat další? Už se i drbu, že mám dojem, že jsem pokousaná, ale nenašla jsem žádné boule - asi psychika ![]()
Já jsem chytla blechu v Takku ve zkušební kabince. Než jsem přišla domů a chytila ji, pěkně mě pokousala… Nos doma chvíli bílé kotníkové ponožky. Kdyby jsi měla mít doma další, tak jsou na nich pěkně vidět. Preventivně se to dá doma vystříkat Biokillem, ale myslím, že je to zbytečné.
@Almatka Můžeš chytit blechu nějak jednorázově, třeba na procházce od psa atd. Chápu, že Tě teď svědí všechno, ale pokud nebudeš mít pupence, tak nejspíš někde uchcípne a nic se neděje.
Kamarádka má psy a stylem „jedna blecha“ to mají doma každou chvíli. Ale epidemie z toho nikdy nebyla.
@Janli a ty bílé ponožky - ony ty blechy žerou jen nohy či co?
@Slečna Ferka žádné pupence nemám, tak je to drbání asi jen psychika:-D Mám tu 12 dní staré novorozence a tu blechu jsem našla u holčičky v zavinovačce, hned jsem ji zabila a holčička pupence nemá - no bojím se hlavně o ně, že jo…
@Almatka Blechy se většinou drží na podlaze a skáčou na nohy a protože jsou hladový, tak se hned zakousnou. A to hned nad lemem ponožky. No a na té bílé jsou dobře vidět. Teď si asi myslíš, co to mám za zablešenou domácnost
, že mám tolik zkušeností… Občas se ujmeme kočičího bezdomovce a než se nám ho podaří uvést do přijatelného stavu, tak se někdy nějaká domů zatoulá… Ovšem tu ze zkušební kabinky jsem si přinesla v době, kdy jsem žila ve městě v bytě a bez zvířat.
@Aenne díky za radu - a to ta jedna blecha hned jde a naklade vejce? To snad ne?
Zdravím - našla jsem web kde je hodně informací o tom, jak zlikvidovat blechy doma plus i prevence a tak. Sama jsem podle toho postupovala, když náš kocour přinesl domů blechy, je dobrý jak je to všechno pohromadě, tak doporučuju ***
edit admin - odstraněn odkaz
Možná vám udělám radost, na internetu jsem našla Atak fumigator, je to plyn. Dymovnice, ktera ma znicit hmyz i blechy ze vsech koutů a skvirek. A cena do 500,–.