Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kralikcku
misku dát někam ke světlu jak se med zahřívá tak voní a lepí a to je prý naláká a chytí se tamProsím, jak vypadají bleší vajíčka? Dočetla jsem se, že jsou bílá, ale pod psem na pelíšku jsou hnědá a mezi nehty pak prasknou. Blechu žádnou nevidím.
@hedabedna píše:
Kralikckumisku dát někam ke světlu jak se med zahřívá tak voní a lepí a to je prý naláká a chytí se tamna štípance sem objednala dubové kapky, prý je to všelék tak snad
Dekuju, dubove kapky slysim poprve, ale urcite se po nich poohlidnu:-)
@Dagme píše:
Prosím, jak vypadají bleší vajíčka? Dočetla jsem se, že jsou bílá, ale pod psem na pelíšku jsou hnědá a mezi nehty pak prasknou. Blechu žádnou nevidím.
Ahojky, vajicka netusim jak vypadaji na psovi, ci v okoli, ale pokud neni blecha, nemely by to byt ani blesi vejce ![]()
Bleší vajíčka jsou bílá, maličké kuličky… jako mák, ale bílý.
Ze zablešeného nalezence se jich sypalo mraky
Nejsou lepkavé.
Tak blechu uz jsem objevila, ale ta vajicka jsou fakt hneda, mezi nehty prasknou a je tam tekutina. ![]()
@Dagme píše:
Tak blechu uz jsem objevila, ale ta vajicka jsou fakt hneda, mezi nehty prasknou a je tam tekutina.
A nemuze to znamenat pokazena vajicka? proto hneda? treba ma odblesovac vliv i na vejce ![]()
Ja prave nejdrive objevila to hnede, az pak jsem strikala Bio killem. Larvy maji byt take bile.Ach jo, kdyz jsem mela predtim psy 2,tak nikdy blechy nemeli.
@Dagme píše:
Tak blechu uz jsem objevila, ale ta vajicka jsou fakt hneda, mezi nehty prasknou a je tam tekutina.
to bude spíš bleší trus
![]()
Tak já doufám že sme blechy vymítili!!! ![]()
pořád sem luxovala, to co sem vyluxovala putovalo rovnou do popelnice, stříkala biolitem, ted mi dorazil i biokil ale zatím počkám jestli se něco objeví, nové kousance nemáme tak snad bude klid ![]()
@hedabedna píše:
to bude spíš bleší trus![]()
Trus je tmavší jako mletá káva. Vajíčka mají barvu jako blecha a uvnitř je ta tekutina.
Dobrý den. Před časem se nám v bytě objevila myš. Odchytli jsme jí a všechny díry zadělali a já myslela že je klid. Teď jsem třídila věci a zjistila jsem že v hromádce triček které jsem dlouho neměla na sobě se objevili myší bobky a světle hnědí broučci…podle obrázků na netu to vypadá jako blecha. Vše jsem okažitě vyprala a skříne vytřela a vystříkala savem. Myslíte že to stačí? Je možné aby mi myš nanesla mezi věci blechy?
@dudunek89 píše:
Dobrý den. Před časem se nám v bytě objevila myš. Odchytli jsme jí a všechny díry zadělali a já myslela že je klid. Teď jsem třídila věci a zjistila jsem že v hromádce triček které jsem dlouho neměla na sobě se objevili myší bobky a světle hnědí broučci…podle obrázků na netu to vypadá jako blecha. Vše jsem okažitě vyprala a skříne vytřela a vystříkala savem. Myslíte že to stačí? Je možné aby mi myš nanesla mezi věci blechy?
no co by ne ![]()
obávám se že myš asi enbyla jediná taky sem takhle v minulém domě likvidovala myš a vždycky se za čas objevila další ![]()
@hedabedna píše:
no co by ne
obávám se že myš asi enbyla jediná taky sem takhle v minulém domě likvidovala myš a vždycky se za čas objevila další
Máte pravdu nebyla, včera mi po noze přeběhla další, když jsem stála u sporáku no fuj. Večer jsem jí odchytla a dnes budeme hledat kudy sem leze. Bohužel ve starým baráku je definitivně stejně nezlikviduji. Co se těch blech týká tak nic jako vajíčka jsem nenašla a přítel tvrdí že zbytečně plaším, že to mohli být jen nějací broučci…Samozřejmně mohli…ale co kdyby ne ![]()
@dudunek89 píše:
Máte pravdu nebyla, včera mi po noze přeběhla další, když jsem stála u sporáku no fuj. Večer jsem jí odchytla a dnes budeme hledat kudy sem leze. Bohužel ve starým baráku je definitivně stejně nezlikviduji. Co se těch blech týká tak nic jako vajíčka jsem nenašla a přítel tvrdí že zbytečně plaším, že to mohli být jen nějací broučci…Samozřejmně mohli…ale co kdyby ne
měla si brouka vyfotit, a blechy skákají něco si o nich přečti jsou to na jednu stranu obdivuhodní tvorové
vydrží třeba v koberci X dní, lidé jedou na dovolenou na 14 dní vrátí se a čeká na ně invaze blech ![]()
s mišákama nevim co poradit, já dávala pastičky, lezli k nám podledem pod podlahou, starý dum rákosové stropy, my si tam udělali podlahu v podkroví jen z osb desek, takže tam měli pré, až když sme se stěhovali a odvezl se nábytek tak sme viděli kolik děr všude měli, jednou sem četla že se protáhnou třeba i klíčovou dírkou, takže se obávám že vaše zadělání děr je asi nezastaví ![]()
a co pořídit kočku?
my ji v té době neměli, ted máme doma dvě pro jistotu ![]()
ale zatím tu jic nechytili a ani já tu žádnou nmyš nepotkala ![]()
no jenže zas kočky dotáhli ty blechy ![]()
tak asi je nejlepší bydlet v paneláku, ale zas ty celé dny na zahrádce, děti pořád venkuno to bych neměnila ![]()