Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj v listopadu jsme si donesli domů blechu ta se hned nastěhovala do kožichu naší kočky a začala štípat dceru, kočku jsme nechali odblešit a dcera byla pokousaná pořát víc a víc. Byla jsem z toho zoufalá, do školky ju nedávala, všechno jsem pořát dokola vysávala, vytírala, prala, nakupovala jsem různé spreje a furt nic. Jeden den dobrý, druhý den katastrofa. Dokonce jsme jeden víkend přestěhovali celý dům, vysávali pod kobercema a nic
Hrozný to bylo. Nemohla jsem myslet na nic jinýho než na ty malý potvory. Pak jsem nastražila,,pasti,, udělala jsem po celém domě vodní lázně pro blechy, stačí nízká miska a voda s trochou saponátu, dala jsem je pod topení. Člověk aspoň zjistí kde je jich nejvíc, kažý en se utopila aspoň jedna. Pak jsem všude sipala sůl. Zrnko se nalepí na blechu a ta vykrvácí. Hodně to pomohlo tímto způsobem si myslím že by jsme je dokázali vyhubit ale pomalu. Pak jsme zkusily dýmovnici a od té doby je klid, tak se vyplatí jí koupit rovnou a neutrácet za spreje to je marný boj
@tabusenka píše:
Ahoj v listopadu jsme si donesli domů blechu ta se hned nastěhovala do kožichu naší kočky a začala štípat dceru, kočku jsme nechali odblešit a dcera byla pokousaná pořát víc a víc. Byla jsem z toho zoufalá, do školky ju nedávala, všechno jsem pořát dokola vysávala, vytírala, prala, nakupovala jsem různé spreje a furt nic. Jeden den dobrý, druhý den katastrofa. Dokonce jsme jeden víkend přestěhovali celý dům, vysávali pod kobercema a nicHrozný to bylo. Nemohla jsem myslet na nic jinýho než na ty malý potvory. Pak jsem nastražila,,pasti,, udělala jsem po celém domě vodní lázně pro blechy, stačí nízká miska a voda s trochou saponátu, dala jsem je pod topení. Člověk aspoň zjistí kde je jich nejvíc, kažý en se utopila aspoň jedna. Pak jsem všude sipala sůl. Zrnko se nalepí na blechu a ta vykrvácí. Hodně to pomohlo tímto způsobem si myslím že by jsme je dokázali vyhubit ale pomalu. Pak jsme zkusily dýmovnici a od té doby je klid, tak se vyplatí jí koupit rovnou a neutrácet za spreje to je marný boj
Svatá pravda. Dýmovnice je TOP.
![]()
Veterinář nám hned říkal, že na spreje se vykašlat.. že to nikdy nepomůže… U nás zabralo dát psovi tabletu… Mechy do 2hod ( co se napili) zdechly… Na dýmovnici naštěstí nedošlo.. t.
@Anonymní píše:
A kde dýmovnici sehnat a jak se to aplikuje? díky za radu…
Nic si neaplikuj, zaplať firmu. Ta to udělá, dá Ti doporučení, posoudí situaci, jestli se to nebude muset opakovat atd.
Já si přitáhla před 11lety domů blechy s nalezenou kočičkou
Naštěstí jsme měli tenkrát s přítelem jen garsonku, ale jediné co nám pomohlo bylo koupit kočce kapičky za krk, takové, že jakákoliv blecha, co se zakousla měla chcípnout.. a vše vymýt savem, trvalo to asi týden..
@Anonymní píše:
A kde dýmovnici sehnat a jak se to aplikuje? díky za radu…
Koupili jsme na internetu, dýmovnice se aktivuje vodou, stačí otévřít všechny skříně a úložné prostory, nechat zavřená okna a cca na 2 hodiny odejít z bytu. Myslím že je to levnější než firma a fakt funguje, už bych to nechtěla zažít
My jsme meli v dome blechy. Mame dve kocky, ktere jsou hlavne venku. Kocky meli dlouho blechy a nijak jsme se jich nemohli zbavit. Vyzkouseli jsme opravdu vse a jedine, co zabralo byl obojek Foresto. Avsak pozor, blechy nezabiji, pouze silne odpuzuje. To jsme bohuzel nevedeli, nasadili kockam obojek v dome a pres noc byli v dome. Takze vsechny blechy nam z nich vyskakali vesele mezi skviry v parketach. Brzo se rozmnozili uplne neunosne a zacali i nas stipat. Protoze nas dum ma 3 patra, celkem asi 15 mistnosti, deratizace od profesionala nepripadala v uvahu. Tu financni narocnost by jsme nezvladli. Ted jsme se skoro po 2 mesicich blech uplne zbavili.
Takze prvni krok doporucuji koupit obojek Foresto, ktery vydrzi az 7 mesicu. Obojek nas vysel kolem 500 Kc.
Dale jsme delali to, ze jsme samozrejme kazdy den (prvni 2 tydny, potom nekolikrat do tydne) vysavali, aby jsme se zbavili vajicek. Potom jsme 2-3× tydne aplikovali na sedacku, kresla postrik BIOTOLL, ktery nezanechal zadne skvrny. Je to tekutina, takze na nase parkety jsme museli pouzivat neco jineho. Biotoll neni drahy, my ho meli za 71 Kc za 500ml. Pozor pro kocky je toxicky.
Jako nejlepsi jsme objelivi v DM biocid, sprej proti letajicimu hmyzu, Profissimo, 400 ml jen za 49,90 Kc. Pozor pro kocky je vysoce toxicky a doporucuju precist upozorneni. Tento sprej neni vyrobcem urceny k celoprosnemu postriku. Myho avsak aplikovali dvakrat tydne na podlahy a predevsim do skvyr, pod nabytek atd. Meli jsme u toho zabrene vsechny okna. Na sobe ochranne pomucky (filtr, oblek, bryle, rukavice). Latky z toho se brzo rozpadaji, takze jsme vzdy pak jen ten oblek dali vyvetrat na slunce a mohli ho dale pouzivat. Jinak po aplikace postriku jsme nechali tak 2 dny dum uplne zabedneny, po dvou dnech jsme prijeli a vsude vyvetrali. Nastesti bylo teplo, takze bylo mozne bydlet na skoro 2 mesice na chate.
Nas boj s blechami nas krome nervu stal:
2 x obojek foresto: 2×500Kc = 1000 Kc
10 baleni Biotoll: 10×71Kc = 710 Kc
postovne: 60 Kc
17 baleni Profissimo sprej: 17×50Kc = 850 Kc
Postovne: 60 Kc
Celkem: 2680 Kc
To je o hodne min, nez by jsme zaplatili za profesionalni deratizaci. Kde nam nabyzeli 20 tisic za jedno patro. To by jsme zaplatili 60 tisic a navic se ten deratizacni postup musi opakovat, takze dohromady 120 tisic. Je to samozrejme tim, ze nas dum je opravdu rozlehly a obrovsky. Pokud zijete v byte, bude o necem jinem.
Preju vsem at se tech potvor blech zbavi a ma od nich navzdy pokoj.
Prosím Vás jakou tabletu,mohli byste mi poradit?Jak vypadá vajíčko blechy?Kocoura vyčesávám hřebínkem všivákem a má v srsti malé černé tečky,vypadají jako částečky prachu mohly by to být vajíčka?Už jsme ho 2× koupali šamponem proti blechám,stříkali sprayem a sem tam mu nějakou blešku najdu.Už mě to nebaví dá se s tím něco dělat?
@kaporka2 píše:
Prosím Vás jakou tabletu,mohli byste mi poradit?Jak vypadá vajíčko blechy?Kocoura vyčesávám hřebínkem všivákem a má v srsti malé černé tečky,vypadají jako částečky prachu mohly by to být vajíčka?Už jsme ho 2× koupali šamponem proti blechám,stříkali sprayem a sem tam mu nějakou blešku najdu.Už mě to nebaví dá se s tím něco dělat?
Mohl by to být bleší trus. Pokud se po namočení rozpustí do červena, je to ono. Kupte spot - kapku za krk, blecha se napije a chcípne.
@kaporka2 To cerne je blesi trus, ne vajicka, ta jsou bila, spis pruhledna. Doporucuju pipetu za krk Advantage.
Vyceste to na kapesnik a pokapejte vodou, kdyz se rozpusti nebo zbarvi do cervena, je to blesi trus. Na blechy jsme zacali pouzivat Braecto nebo Cofortis tablety- kapky, obojky atd.uz nam nefungovalo.. Ac se najde milion diskuzi, jak jsou tablety nebezpecne, ze po nich kocky zvraci, az umiraji atd.. Tak se toho nelekejte. Kazdy lek muze mit nejake nezadouci ucinky.. Kocka i psi to dostavaji kazdy rok pred letem a je od blech i klistat pokoj. (po kapce pejskovi vylysala srst, takze vse ma sve pro a proti). Na veteine ci v lekarne poradi ![]()
Kup přímo tabletu u veterináře, musíš vědět jen váhu kočky. Působí proti blechám 3-6 měsíců (podle značky) a zabije tudíž každou, která by se vám v bytě vylíhla, blechy totiž kladou vajíčka pod prahy, kamkoliv do škvír. Přivezla jsem si kdysi kotě, zablešilo mi celý byt, tři různé pipety nepomohly, až tableta. Brzy bylo po blechách. A když za pár týdnů uvidíš někde nějakou skákat, ještě se nestihla do kočky zakousnout ![]()
@kaporka2 @VeruMar @Aduš8 jak píšou holky. K vetovi pro tabletu a budete mít klid. Taky jsme zkoušeli bojovat šampóny, kapky za krk, obojek a blechy měly pré. Pak jsme jim koupili tabletu a do druhého dne klid a působila celý rok. Teď ji kupujeme i proti klíšťatům na léto a nebylo jediné.
Na veterine koupit tabletu C_omfortis… davkovani je dle vahy kocky… na vystrikani oblibenych mist kocky pak pouzit Biokill, ten je tez k zakoupeni na veterine…