Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@berry4 ach jo, toho jsem se bála. Čistírny jsou všude poblíž zavřený, už jsem to zkoušela. Ok, hodin to zatím na balkon. Zbytek peru, s tímhle nic neudělám ![]()
@Míša213 nad tou dýmovnicí taky přemýšlím, ale nemám kam dat kočky. Premyslela jsem, ze bych udělala každou místnost zvlášť. Ze bych to utesnila pod dverma..
@alisee To nevim jestli tak perfektne pujde utesnit, bala bych se, ze neco skrz projde. Nemuzou byt treba na jedno dopoledne u rodicu? Pribuznych? Dymovnice zabije opravdu vse, i periny, sedacku, postel, skviry v podlaze. Je to asi nejlepsi reseni na blechy. Treba prijdes na to kam dat kocky ![]()
@Ou teď dostaly všechny stronghold, nechala jsem tam skoro dvojku, ale prý by to mělo zabíjet i ty ostatní stadia.
@Míša213 právě se snažím, ale jak někde řeknu, ze je to kvůli blecham, tak najednou nikdo nemůže
![]()
Bohužel nemáme v baráku ani žádné společné prostory, sklepy apod. Mohla bych zkusit kočičí hotel, ale asi by mě zabili, kdybych jim to tam dotahla ![]()
@Míša213 píše:
@alisee To nevim jestli tak perfektne pujde utesnit, bala bych se, ze neco skrz projde. Nemuzou byt treba na jedno dopoledne u rodicu? Pribuznych? Dymovnice zabije opravdu vse, i periny, sedacku, postel, skviry v podlaze. Je to asi nejlepsi reseni na blechy. Treba prijdes na to kam dat kocky
Já díky za tip, jestli to nedejbože přijde znovu. Já to za celý život neznám, letos to bylo poprvé, co mám za ta leta kočky, nebo psy, všude mi řekli, že letos díky vlhkému počasí jsou přemnožené. Mám naštěstí kočky přes léto spíš venku, než doma, u nás by nebyl problém (y)
@alisee ano,kamkoliv jim dotáhneš zablešená zvířata, poděkují ti. Být tebou, zajisti si u veta ty tablety, ty opravdu zahubí do 24 hod co je na nich. Dej je na 12 hod někam a použij tu dýmovnici. To se mi zdá úplně nejefektivnější.
Tak s kocicim hotelem smula, všechny, co jsem našla, neberou kočky s parazity. ![]()
Navíc musí byt ockovane, což ta 2 ctyrmesicni koťata zatím nejsou.
Začínám mít depku, jdu radši nastrazit ty pasti a znovu vysat ![]()
@berry4 @alisee My treba fakt meli promoreny cely barak, ale zvirata byli cisty a na zadnym jsem nenasla jedinou blechu
Dej jim pipetu za krk a okamzite s nima pryc. Co je na nich to umre behem cesty a kdyz je nechas treba nekde izolovane tak je i riziko prenosu male. Pak doma vsechny okna zavrit, kytky dat pryc, schovat vsechny potraviny, ktere jsou otevrene a mohlo by to na nich ulpet. Nadobi schovat. Periny svlect a prehoz z matraci sundat at to tam poradne muze. Jestli mas rozkladaci sedacku tak rozlozit. Skrine s oblecenim otevrit. A pustit dymovnici a pryc. Dokonce zabije i stenice a to je co rict. Deratizacni firmy chteji nehorazny prachy a todle stoji par stovek jedna. Spocitej si kolik jich budes potrebovat, mam za to, ze jedna byla na 20m2.
@Míša213 píše:
@berry4 @alisee My treba fakt meli promoreny cely barak, ale zvirata byli cisty a na zadnym jsem nenasla jedinou blechuDej jim pipetu za krk a okamzite s nima pryc. Co je na nich to umre behem cesty a kdyz je nechas treba nekde izolovane tak je i riziko prenosu male. Pak doma vsechny okna zavrit, kytky dat pryc, schovat vsechny potraviny, ktere jsou otevrene a mohlo by to na nich ulpet. Nadobi schovat. Periny svlect a prehoz z matraci sundat at to tam poradne muze. Jestli mas rozkladaci sedacku tak rozlozit. Skrine s oblecenim otevrit. A pustit dymovnici a pryc. Dokonce zabije i stenice a to je co rict. Deratizacni firmy chteji nehorazny prachy a todle stoji par stovek jedna. Spocitej si kolik jich budes potrebovat, mam za to, ze jedna byla na 20m2.
Já mám malý byt 1+1 cca40m2, tak koupím 2 ![]()
Vykašli se na pipety a skoč k veterináři. Existuje tableta, dává se podle váhy zvířete (pro 2 yorky a 2 kočky mě vyšla na 800Kč. Tu sežerou a každá blecha, která se do nich zakousne v budoucích 90 dnech, chcipne. Taky jsem si přinesla zablešené kotě a měli jsme zamořený celý byt. 2 X jsem kupovala pipety, nějaký sprej a vše prala a pařila. Nic nepomohlo, až tahle tableta. Problém je, že blechy nakladou vajíčka všude, třeba pod práh a tam ty se s ničím nedostaneš. Přežít umí až 11 měsíců, ale v teple se lihnou rychleji. Těmi přípravky bys musela být napustit jako bazén, aby se to dostalo všude. Ta tableta je fakt super, uvidíš. Proti těm pipetám jsou blechy dávno imunní, to mi říkala veterinářka už tenkrát, jsou to 4 roky.
Ahoj, doporučuji vystříkat biokillem a kočkám jsem koupila obojek foresto!.. mám 4 kočky, koupila jsem jen 2 obojky a blechy zmizly.. takže od té doby jen obojek foresto..kočky mám domácí, dotáhl to domů pes z venku ![]()
My jsme se blech zbavili Bravectem. Bojovali jsme s nimi s přestávkami rok. Vždy pipeta nebo obojek nebo sprej. Vše pochcípalo, ale za měsíc až dva vše zpět. Pak jsme zkusili tabletu a byl klid. Blechy chcíply a pak asi fenka doma vychytala zbytek, protože byl klid. Žádné manévry co tu popisujete jsem nedělala.
Pipety vůbec nepomáhají! Taky jsme měli blechy a prostě to chvíli trvá, než se jí h člověk zbaví. Základem je neustálý úklid. Místo pipet koupit obojky Foresto, jak už bylo řečeno. Omotat kočku obojkem a ustřihnout odstavajici kousek obojku (podle tloušťky krku kočky). Tento kousek dat do vysavače - zabije blechy a larvy v pytlíku. Neustále vysávat a časem blechy zmizí. U nás to bylo asi za 2 týdny. Měla jsem na ně oči jako ostříž. Připadala jsem si pak úplně postižená.