Jak na blechy v bytě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.1.15 08:46

Nová mezi vámi :-) Třeba anonymní z Brna
Holky my objevili blešky mezi svátky. Děs jak hrom, vím co umí, před 8mi lety mi ex vyhodil kotě a já ho vzala ze dvora zpátky i s blechama. Tehdy jsem to po dvou měsících vzdala a zavolala deratizátora. Pomohlo to hned. Ale to jsem měla poloprázdý byt a dvě děti. Teď mám natřískanej byt věcma po dětech pro další děti, máme už s novým partnerem další 2, to už jsou 4 dítka a dva dospělí. Nejhorší je, že blechy k nám přišli ze sousedství, mají psa a ten lítá po dvoře a zahradě, bojují s blechama od jara, byl to zázrak, že se k nám nedostali dřív. Na začátku prosince k nám vlítnul do bytu a valil kočkám do žrádla (máme 2)no nejspíš to tam z něj spadlo a na kočkách se hezky pomnožilo. Za dva měsíce se máme stěhovat do novýho bytu (veliký 4+1) sem úplně na nervy, že si něco přitánem tam. Pořád luxuju jak pitomec, minulej týden tu byla deratizátorka, pro Brňačky můžu doporučit paní Bauerová - je levná a šikovná, navíc moc hodná :-) Včera jsem odpoledne chytila na patře(máme vysoký stropy, tak máme ložnici nahoře) další 4 skákajcí potvory (asi ty co se nově vylíhnuly). Muž došel urvanej z práce, dělá v těžkým prvozu a až do večera se mnou všecko vysával, posunoval a stříkali jsme znovu K-othrine, to je taky chemie, ale zabírá. Ze zoufalství jsme vystříkali i skříně. Mám ale na vás jeden dotaz, co s plyšáky. Vyhodila jsem jich snad vagón, nechali si děcka jen ty nejoblíbenější, ty stříkat nechci, nejmenší má 2 a půl a do pusy strká teda kde co. Nezkoušel to někdo z vás dezinfikovat v mikrovlnce??? Jen to píšu, už mě kouše celý tělo, v koupelně mám hromadu jak himaláje, pořád peru postelový věci dokola a není kde sušit zbytek :-( Nedovedu si představit, že by to mělo trvat dýl, za pár měsíců se vracím do práce a fakt nevím jak bych to zvládla, domácnost a čtyři děti dávám v poho, ale ten maraton s vysavačem a to všechno okolo je strašný. sem z toho na prášky. Když není nikdo v okolí, sedím a brečím, před dětma sem hrdinka a ty větší péruju, aby pomáhali s úklidem, ale jak sem sama, mám depky. Tak děti malinké už vstávají tak hurá za nima, jdeme dnes na ko na ORL, tak jsme nemuseli ráno vstávat a šupat do školky, zbyla mi i chvilka napsat sem. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
26
14.1.15 09:32

Plyšaky dát do mrazaku a vim jak vám je nás je doma 7 a hadru a všeho neskutečně mnoho…po mesici je dobre deratizaci opakovat a jinak zkouset vsepomoci…a jestli vam udelala jenom postrik tak zkuste i dýmovnici ale to pak nesmite být 24 hodin doma a je docela problem ze bydlite v bytovce..ten kouř se dostane vsude ale zabije jen ty zive..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.15 09:41
@Dominika27 píše:
My jsme mely i dýmovnici tak ze jsme nemohli byt doma 24 hodin a vsechno sliknout hracky jsme nechali a pak je vyprali a taky po mesici vytrit a svepomoci zase vsechno vystrikat vyprat atd..a jidlo rozdelane jsme dali ven.

a pomohlo vám to?… objevili jste ješt nějaké živé?…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.15 09:43

Pro anonymní z brna
PLYŠÁKY DO MRAZÁKU!!! na déle než 8hodin. Mrák je zničí a nemusíte vyhazovat mám to odzkoušené ;)

• Citovat
  • Upravit
26
14.1.15 10:38

Ted po mesíci jsem opet postipana tak ze zrjtra jdem opet dat dymovnici a vse postrikat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.15 10:46

Holky me je vás strašně líto :,( ja musím zaklepat ze Máme už víc než měsíc klid. A zatím se žádná neobjevila, ani stipanec ani tečky. Holky drž te se. An.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.15 12:04

Anonymní II
prý 3 týdny by měly být určující. Líhnou se přibližně po 14 dnech, záleží na teplotě. ALe já už nevěřím. Oni se prý dokážou hybernovat, a vylíhne se i za rok. Právě že mráz vajíka neničí. Počká si třeba rok a vylíhne se když má ideální podmínky. Já každej den zas vysávám, a včera a dneska mě nic nekouše. Malý jsem ale včera vyčesala z vlasů blechu. Byla poštípaná. Takový pidi štípance a blecha byla celkem velká ale růžová. Zezačátku jsme měli doma černý, jsem z toho už blázen. Mě připadá nemožný se jich zbavit. Jsem vděčná za každej den kdy mě nic nesvědí. Je to hrozně nepříjemný…začnu zas na noc dávat svíčky, abych viděla, kde jsou…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.15 12:13
@Dominika27 píše:
Ted po mesíci jsem opet postipana tak ze zrjtra jdem opet dat dymovnici a vse postrikat…

takže deratizace byla zbytečná?… 8o 8o 8o 8o :roll: :roll: :roll: tak na tu jsem spoléhala :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.15 12:48

@Dominika27 díky za podporu :-), o té dýmovnici jsem uvažovala, ale…nesmí přijít ani na kytky, natož když máme zvířata 2 kočky a 2 suchozemské želvičky a nesmí přijít do styku s potravinami, máme otevřenou kuchyni. Pomohlo vám to?
Opakovaný postřik s deratizérkou mám už předběžně domluvený, jen mám tak za 3 týdny zavolat a domluvíme termín, aby byla doma i ta sousedka :-) Nejhorší je už pomalu paranoia, kočka se začne drbat a já na ni křičím nedrb se :-D pořád jen uklízím a uklízím, prohlížím kažej pupínek, každý smítko… však to tu asi každej zná. Kocouři dostali minulé úterý stronghold pipetu, ale zase se drbou, včera jsem už tomu jednomu vyhrožovala, že jestli se bude škrábat, dám ho do útulku :oops: neudělala bych to, ale mám z toho prostě nervy na pochodu
Anonymní z Brna

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.15 14:13
@Anonymní píše:
@Dominika27 díky za podporu :-), o té dýmovnici jsem uvažovala, ale…nesmí přijít ani na kytky, natož když máme zvířata 2 kočky a 2 suchozemské želvičky a nesmí přijít do styku s potravinami, máme otevřenou kuchyni. Pomohlo vám to?
Opakovaný postřik s deratizérkou mám už předběžně domluvený, jen mám tak za 3 týdny zavolat a domluvíme termín, aby byla doma i ta sousedka :-) Nejhorší je už pomalu paranoia, kočka se začne drbat a já na ni křičím nedrb se :-D pořád jen uklízím a uklízím, prohlížím kažej pupínek, každý smítko… však to tu asi každej zná. Kocouři dostali minulé úterý stronghold pipetu, ale zase se drbou, včera jsem už tomu jednomu vyhrožovala, že jestli se bude škrábat, dám ho do útulku :oops: neudělala bych to, ale mám z toho prostě nervy na pochodu
Anonymní z Brna

Když máte kočky, dejte jim tu tabletku proti bléchám. U nás to fakt zabralo. Nám pipety vůbec nezabrali. Ta tabletka zabrala. Po pár hodinách byl klid. A klid mámme už měsíc a půl. Tak si myslím, že to fakt zabralo. Když máte doma zvíře těch blech se dá rychle zbavit, prývě takto. Bez zvířete je to na dlouho… a stojí to hodně sil a peněz..

• Citovat
  • Upravit
26
14.1.15 15:35

Živou jsem našla akorát na sobé jinak jsem nikde žádnou nenašla ta deratizace by se měla po měsíci opakovat taťka sehnal v Apači ten proti postříkali a dýmovnice tak to zkusíme udělat svépomocí ale už je to hrozny já je tak nenávidím!!!mam pocit ze jsem stoho uz na brod…všem blecham boji zdar a silu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
14.1.15 16:32

Amonym na psychologa
Ano, tak ten brod sedi. Nedelam nic jineho nez resim blechy. Doubu kazde zrnko maku ze zeme pokud si nahodou sednu, porad jen luxuju, prebiram to co jsem vyluxovala, sypu to kbeliku s vodou, tam blechy vyplavou. Chodim, hledam s baterkou, proste magor, za 2 mesice sem hruzou zhubla 4 kila, na deti nemam cas a kdyz tak vnervech. Nejradsi jsem s nima venku a pak nechci ani domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
14.1.15 17:46

Zkuste ten přístroj nebo misku s mýdlové vodou a k tomu lampicku taky to dneska udělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
14.1.15 17:58

@Dominika27 K čemu je dobrá miska s mýdlovou vodou?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
14.1.15 18:54

Oni jdou po světle tak ze když ji dáte v noci pod lampa klů měli by se tam uchytit nebo jedna paní psala ze tam dala med…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný