Jak na ně? Podvodné jednání eshopu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1461
13.2.15 09:40

@AdaNaty

už je vše v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.15 09:55

Zdravím, rád bych napsal o podivném jednání na e-shopu „learningtoys.cz“. Žena má od DM drogerie slevový kupón v tomto e-shopu na 30% na veškerý nákup. Proto jsme se rozhodli, že zde nakoupíme hračky pro děti na Vánoce. Odměnou za nákup nám nabídli ještě další hračku za 1Kč. Když jsme pak zadali kód slevového kupónu, vypadla na nás sleva 0,3Kč - právě pouze sleva jen na dárek za 1Kč. Všechny hračky, které jsme vybrali, byly v nějaké akci a sleva se na ně nevztahovala. Když jsme pak prošli veškeré nabízené zboží na e-shopu, byly všechny produkty v nějaké „jakože“ akci. Takže jakákoliv jiná sleva je tím anulována. Celý nákup jsme z rozhořčení nad tímto jednáním zrušili. Proto ani tento e-shop už nepovažujeme za seriózní. O našem rozhořčení jsme také napsali do e-shopu, ale žádné odpovědi se nám nedostalo (což jsme i očekávali). Třeba vám naše zkušenost pomůže v lepším výběru nákupního portálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
5.1.18 22:11

Nemáte někdo podobnou zkušenost?

Včera jsem objednala mamce na jednom webu novou pračku, zboží prý skladem. Byla za dobrou cenu, všude jinde (na netu i tady v obchodech) ten model mají skoro o dva tisíce dražší. Dnes od nich přišel mail, že tento typ pračky už nemají, ale nabízejí jiný, ovšem dražší typ. No a když koukám na jejich web teď, ten typ z mojí objednávky uvádějí stále jako zboží skladem, ale už téměř o dva tisíce dražší.
Takže pro mě lživé jednání v tom, zda mají/nemají na skladě a čachry machry s cenou.
Napsala jsem, že trvám na původní objednávce a jinými slovy uvedla výše uvedené. A přemýšlím co dál. Jestli pořídit vyhlídnutou pračku jinde za vysoký peníz nebo už z principu trvat na svém a původní ceně, když pračku evidentně mají, ale už za jinou cenu. Je to klamavé jednání? :think: Pro mě jo, ale nechci být někde za pitomečka. Ale zase nechci být ani za blce, co si nechá všechno líbit. :mrgreen:
Už jsem zažila, že prostě jen prodejce neaktualizoval skladové zásoby na netu a zboží nebylo, ale tohle ještě ne. Nemáte někdo podobnou zkušenost??? :nevim:

Jo a ta pračka, co mi nabízejí teď, je na jejich webu o tisícovku dražší než za jakou cenu mi ji nabízejí. Oproti jiných prodejcům o tisícovku levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
5.1.18 22:17

Potvrdili tu původní objednávku? Jestli všichni měli tu pračku dražší, tak prodejce možné jen neaktualizoval cenu. Osobně myslím, že reagovali velmi promptně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
5.1.18 22:35

Na mail mi včera přišlo jen potvrzení převzetí objednávky, kde je uveden typ pračky a cena, že na vyřízení objednávky pracují. Dnes už jen přišel mail, že tento typ je vyprodán (což evidentně není, jen ho srovnali cenově s ostatními prodejci).
Já bych akceptovala, kdyby byli uvedli, že je vyprodán (a zboží už by fakt nenabízeli). Nebo kdyby aspoň napsali, že došlo k nějakému pochybení, tedy že neaktualizovali cenu, ale zboží mají za vyšší cenu. Ale napsat, že už věc nevedou, ale přitom ji mají a za jinou cenu? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.1.18 22:53

@Samy pak pohrozit ČOI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
5.1.18 22:58

Osobne bych udelila hodnoceni, recenzi a dala od nich ruce pryc. Pokud se ti ted nelibi jejich jednani, co by mohlo nastat v pripade problemu/reklamace?
Ja se snazim byt obezretna, nechci nalitnout haj. likum, kterych je vic nez dost. A pokud se objevi podobny vykuk, verejne jeho jednani popisu, at ostatni vedi a pryc od nej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
5.1.18 23:02

Procti si jejich obchodni podminky. Pokud v nich nemaji vyslovne uvedeno, ze smlouva nevznika odeslanim objednavky, ale az jejich dalsim potvrzenim, pak smlouva odeslanim objednavky vznikla a musi ti dodat zbozi za puvodne deklarovanou cenu. Pokud nedodaji, muzes si totez zbozi koupit jinde a na nich pozadovat uhradu rozdilu kupni ceny jakozto vzniklou skodu. Take dej podnet na COI a milemu provozovateli eshopu sdel, at si laskave nastuduje alespon Obcansky zakonik.

• Citovat
  • Upravit
11559
6.1.18 00:02
@Samy píše:
Na mail mi včera přišlo jen potvrzení převzetí objednávky, kde je uveden typ pračky a cena, že na vyřízení objednávky pracují.

No, podle mě tedy k potvrzení objednávky nedošlo. Zboží za tu původní cenu již nebylo a že bylo to samé, ale za vyšší cenu jako extra chybu nevidím. Chápu, že to asi nepotěší, ale nemyslím, že se musí kolem toho dělat nějak extra veliký rozruch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
6.1.18 00:50
@Myssicka píše:
Procti si jejich obchodni podminky. Pokud v nich nemaji vyslovne uvedeno, ze smlouva nevznika odeslanim objednavky, ale az jejich dalsim potvrzenim, pak smlouva odeslanim objednavky vznikla a musi ti dodat zbozi za puvodne deklarovanou cenu. Pokud nedodaji, muzes si totez zbozi koupit jinde a na nich pozadovat uhradu rozdilu kupni ceny jakozto vzniklou skodu. Take dej podnet na COI a milemu provozovateli eshopu sdel, at si laskave nastuduje alespon Obcansky zakonik.

tak tomuto bych moc nevěřil " Pokud nedodaji, muzes si totez zbozi koupit jinde a na nich pozadovat uhradu rozdilu kupni ceny jakozto vzniklou skodu." podle mě je to naprostá blbost. Ona se s nimi může soudit, může podat stížnost na čoi, která ale nikoho nepřinutí aby jí to prodal pod cenou, pouze dají prodejci pokutu, a to jen možná.

Moje rada je nechat to být. Prodejce udělal chybu a za nabízenou cenu to zboží prostě nemá. Věřím tomu že ho fyzicky nemá vůbec, takže zboží je vyprodané a hotovo. Nebo chybu udělal jejich dodavatel, který ovšem za nic neručí protože se na něho nevztahuje občanské právo… už jsem to také zažil. Výrobce (samsung) špatně označil vlastnosti zboží, po roce si toho jeden zákazník všiml a já mu musel vrátit peníze za rok používaný monitor (dnes bych mu řekl aby se se mnou šel soudit, ale byl jsem ještě mladej a naivní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
6.1.18 00:54
@Ivan PPZ píše:
No, podle mě tedy k potvrzení objednávky nedošlo. Zboží za tu původní cenu již nebylo a že bylo to samé, ale za vyšší cenu jako extra chybu nevidím. Chápu, že to asi nepotěší, ale nemyslím, že se musí kolem toho dělat nějak extra veliký rozruch.

hmm podle čoi je dnes uzavřena kupní smlouva odesláním objednávky a ne až jejím potvrzením. Ale nedodání zboží porušení kupní smlouvy na stejné úrovni jako nepřevzetí dobírky.
Ano nesmí se to, ale je to oběma stranama běžně tolerováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
6.1.18 02:33
@jakanas píše:
tak tomuto bych moc nevěřil " Pokud nedodaji, muzes si totez zbozi koupit jinde a na nich pozadovat uhradu rozdilu kupni ceny jakozto vzniklou skodu." podle mě je to naprostá blbost. Ona se s nimi může soudit, může podat stížnost na čoi, která ale nikoho nepřinutí aby jí to prodal pod cenou, pouze dají prodejci pokutu, a to jen možná.Moje rada je nechat to být. Prodejce udělal chybu a za nabízenou cenu to zboží prostě nemá. Věřím tomu že ho fyzicky nemá vůbec, takže zboží je vyprodané a hotovo. Nebo chybu udělal jejich dodavatel, který ovšem za nic neručí protože se na něho nevztahuje občanské právo… už jsem to také zažil. Výrobce (samsung) špatně označil vlastnosti zboží, po roce si toho jeden zákazník všiml a já mu musel vrátit peníze za rok používaný monitor (dnes bych mu řekl aby se se mnou šel soudit, ale byl jsem ještě mladej a naivní)

Je to tak, jak jsem napsala. Jedna vec je pravo a druha jeho vymahatelnost. Ja takhle poslala mobil zpet ve lhute 14 dnu, protoze mel vadnou baterii. Mobil byl absolutne bez poskozeni a v eshopu si vymysleli, ze je poskrabany a tak mi strhavaji 250 Kc. Chteli si vydelat na postovne. Penize mi vratili az na zaklade predzalobni vyzvy. Holt si mysleli, ze si pravo spotrebitele prizpusobi k obrazu svemu. Nemit tatu pravnika, tak se na to taky vykaslu, kvuli hlavicce advokatni kancelare bych se neangazovala nekam fakt chodit, ale obchodnici delaji prasarny a mysli si, ze se nikdo soudit pro par stovek nebude.

• Citovat
  • Upravit
3611
6.1.18 09:11

Já osobně bych raději objednávku zrušila a koupila jinde i za více peněz. Z vlastni zkušenosti koupila sem pračku na eschopu byla taky ca o 2 tis levnější než na jiných eshopech a pak byl problem pri reklamaci kdy jsme v servisu zjistili ze pračka nebyla pro český trh (proto ta nižší cena) eschop v té době už nefungoval a opravu i když v záruce jsme museli zaplatit. Od té doby nakupují jen u osvědčených prodejců a podezřelé nízkým cenám se vyhýbám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
6.1.18 10:13

Díky za názory. Jsem zvědavá, co napíšou. Myslím, že něco jako že v době, kdy mi psali mail, že pračka už není, že už nebyla. A že ji ještě ten den doplnili, ovšem už za běžnou cenu.
V obchodních podmínkách mají toto: „…Zákazník objednáním zboží u prodávajícího, které je prodávajícím závazně potvrzeno, uzavírá s prodávajícím kupní smlouvu.“ Já od nich na mail dostala jen potvrzení o převzetí objednávky, že na vyřízení objednávky pracují. Předpokládám, že jimi zaslané potvrzení o převzetí objednávky nelze brát za závazné potvrzení.
Raději se poohlédnu jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
6.1.18 10:36
@Myssicka píše:
Je to tak, jak jsem napsala. Jedna vec je pravo a druha jeho vymahatelnost. Ja takhle poslala mobil zpet ve lhute 14 dnu, protoze mel vadnou baterii. Mobil byl absolutne bez poskozeni a v eshopu si vymysleli, ze je poskrabany a tak mi strhavaji 250 Kc. Chteli si vydelat na postovne. Penize mi vratili az na zaklade predzalobni vyzvy. Holt si mysleli, ze si pravo spotrebitele prizpusobi k obrazu svemu. Nemit tatu pravnika, tak se na to taky vykaslu, kvuli hlavicce advokatni kancelare bych se neangazovala nekam fakt chodit, ale obchodnici delaji prasarny a mysli si, ze se nikdo soudit pro par stovek nebude.

Jo prasárny dělají obchodníci i spotřebitelé. Ono totiž nejde ve lhůtě do 14 dnů vrátit nefunkční zboží.

Mě třeba jedna zákaznice vrátila vypraný zimní fusak z ovčí vlny. Vlna je uplně splácnutá a voní jak stará děv…
Všechny šňůrky potrhané o suchý zip… a prý že jí nevyhovuje :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová