Jak na ně? Podvodné jednání eshopu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6611
6.1.18 10:38

A můžeš mi teda poslat citaci zákona nebo výklad zákona od čoi kde se toto píše?(Pokud nedodaji, muzes si totez zbozi koupit jinde a na nich pozadovat uhradu rozdilu kupni ceny jakozto vzniklou skodu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
6.1.18 11:09
@jakanas píše:
hmm podle čoi je dnes uzavřena kupní smlouva odesláním objednávky …

Tohle asi nebude tak striktně použitelné- Objednávám tímto novou Škodu Superb za 158.000,– Kč.
Jinak- Závisí zejména na podmínkách eshopu, jak určí okamžik uzavření smlouvy na dálku, tj. závaznosti objednávky. Zpravidla to bude potvrzením přijetí objednávky, někdy až doručením zboží. Pokud podmínky tento okamžik neupravují, má se za to, že objednávkou zboží, jenž je na webu jasně určeno a oceněno, vzniká kupní smlouva a dodávka je (s výhradou dojití zásob) závazná.
Tady - kromě jiného- zboží za danou cenu došlo a bylo už jen zboží za vyšší cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
6.1.18 11:22
@jakanas píše:
Jo prasárny dělají obchodníci i spotřebitelé. Ono totiž nejde ve lhůtě do 14 dnů vrátit nefunkční zboží.Mě třeba jedna zákaznice vrátila vypraný zimní fusak z ovčí vlny. Vlna je uplně splácnutá a voní jak stará děv…
Všechny šňůrky potrhané o suchý zip… a prý že jí nevyhovuje :zed:

Ja jim ale oznamila, ze baterie ma malou kapacitu a na nabijecce se dobiji strasne pomalu. Chteli to v ramci 14dnu.

• Citovat
  • Upravit
Myssicka
6.1.18 11:24
@jakanas píše:
A můžeš mi teda poslat citaci zákona nebo výklad zákona od čoi kde se toto píše?(Pokud nedodaji, muzes si totez zbozi koupit jinde a na nich pozadovat uhradu rozdilu kupni ceny jakozto vzniklou skodu.)

Vznikla skoda z titulu poruseni/neplneni kupni smlouvy, v OZ pochopitelne neni kazdy pripad. Ale nasla jsem ti toto, je to tam docela pekne vysvetleno https://www.podnikatel.cz/…-se-ztratou/

• Citovat
  • Upravit
11559
6.1.18 13:16
Cituji: Předejít tomuto se dá jen v případě, že bude obchodník ve svých všeobecných obchodních podmínkách zákazníka informovat o jednotlivých technických krocích nákupu v e-shopu vedoucích k uzavření smlouvy. Musí specifikovat, kdy dochází k uzavření smlouvy.
@Samy píše:
V obchodních podmínkách mají toto: „…Zákazník objednáním zboží u prodávajícího, které je prodávajícím závazně potvrzeno, uzavírá s prodávajícím kupní smlouvu.“ Já od nich na mail dostala jen potvrzení o převzetí objednávky, že na vyřízení objednávky pracují.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
6.1.18 17:25
@Ivan PPZ píše:
Cituji: Předejít tomuto se dá jen v případě, že bude obchodník ve svých všeobecných obchodních podmínkách zákazníka informovat o jednotlivých technických krocích nákupu v e-shopu vedoucích k uzavření smlouvy. Musí specifikovat, kdy dochází k uzavření smlouvy.

To znamena, ze kupni smlouva byla uzavrena

• Citovat
  • Upravit
11559
6.1.18 17:47
@Myssicka píše:
To znamena, ze kupni smlouva byla uzavrena

Nevím, nejsem právník. Za mě, jako za spotřebitele:
Musí specifikovat, kdy dochází k uzavření smlouvy.
„…Zákazník objednáním zboží u prodávajícího, které je prodávajícím závazně potvrzeno, uzavírá s prodávajícím kupní smlouvu.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
6.1.18 21:35

Tak jsem si dnes psala zřejmě s majitelem e-shopu, že prý zboží mají od jiného dodavatele a že nám ho v pondělí budou přímo od něj expedovat za cenu z té mojí čtvrteční objednávky. S tím, že jsme se dohodli na změně - platba bude hotově při převzetí. Tak jsem na to zvědavá, co z toho nakonec bude/nebude. :pankac: Protože jestli to fakt klapne, tak tedy zírám 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
6.1.18 22:05

No kupni smlouva byla uzavrena a prodejce se dopustil klamave obchodni praktiky (zak. O ochrane spotrebitele). Dle OZ vznika kupujicimu narok na nahradu vznikle skody z titulu neplneni predmetu kupni smlouvy. Napr. Kdybych byla v podnajmu a majiteli bytu rozbila pracku. Dohodli bychom se na skode ve vysi 15.000,– jeste navic bychom se pisemne domluvili, ze mu sezenu jednu konkretni pracku za 15k, uz jsem si ji vyhledla na netu, bude se mi v ni dobre prat. Ok. S majitelem to mame cerne na bilem. V eshopu koupim, uzavru kupni smlouvu, ale odmitnou prodat. Takze jsem nucena ji koupit jinde, o dva tisice draz. To je jeden z mnoha pripadu, kdy mi byla zpusobena skoda, kterou si mohu narokovat po provozovateli eshopu.

• Citovat
  • Upravit
Myssicka
6.1.18 22:07
@Samy píše:
Tak jsem si dnes psala zřejmě s majitelem e-shopu, že prý zboží mají od jiného dodavatele a že nám ho v pondělí budou přímo od něj expedovat za cenu z té mojí čtvrteční objednávky. S tím, že jsme se dohodli na změně - platba bude hotově při převzetí. Tak jsem na to zvědavá, co z toho nakonec bude/nebude. :pankac: Protože jestli to fakt klapne, tak tedy zírám 8o :lol:

Vyborne. Dobre, zes to nenechala byt. Majitel nastesti zna svou zakonnou povinnost :palec:

• Citovat
  • Upravit
6611
7.1.18 15:02
@Myssicka píše:
Vznikla skoda z titulu poruseni/neplneni kupni smlouvy, v OZ pochopitelne neni kazdy pripad. Ale nasla jsem ti toto, je to tam docela pekne vysvetleno https://www.podnikatel.cz/…-se-ztratou/

Tak tomu nevěř, ten článek psal nějakej (jestli vůbec) právník Petr Novák. Deset právníků deset výkladů zákona a naštěstí na ty jejich kydy žádná státní instance nedá.
U soudu by s tímto požadavkem rozhodně zákazník pohořel. A není to tak dávno co alza i mall měli špatné ceny na telefony, prodalo se jich desítky kusů a nedostal ho za tu cenu skoro nikdo.
Samozřejmě vždy pokud to jde je dobré vyjít zákazníkovi vstříc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
7.1.18 15:16

Když to nebudu brát „čistě“ právnicky, ale prostě jako spotřebitel (a někdy poněkud „obtížný“ zákazník). V tomhle případě se mi zdá, že pravda je spíš na straně shopu. A dovodit, jaká škoda vznikla spotřebiteli…
Oni mají v podmínkách, že smlouva je uzavřena potvrzením objednávky. K tomu nedošlo a i když rozumím jistému rozladění, tak vlastně (za moji osobu) nerozumím tomu poprasku tady. Ano, kdyby bylo třeba napsáno skladem a nakonec to přišlo za 2 týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.1.18 15:00

Tak jen dodatek pro toho, koho to zajímá - mamka už pračku má, dovezli ji včera, sice přes Českou poštu a platila se převodem až po včerejším dodání, ale za tu původní nízkou cenu z objednávky. :palec: Tak držím palce i ostatním. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
10.1.18 20:29
@Ivan PPZ píše:
Když to nebudu brát „čistě“ právnicky, ale prostě jako spotřebitel (a někdy poněkud „obtížný“ zákazník). V tomhle případě se mi zdá, že pravda je spíš na straně shopu. A dovodit, jaká škoda vznikla spotřebiteli…
Oni mají v podmínkách, že smlouva je uzavřena potvrzením objednávky. K tomu nedošlo a i když rozumím jistému rozladění, tak vlastně (za moji osobu) nerozumím tomu poprasku tady. Ano, kdyby bylo třeba napsáno skladem a nakonec to přišlo za 2 týdny…

Objednavka byla potvrzena automatickym emailem o prijeti objednavky. A nekale praktiky mi nepripadaji jako zbytecne, kdyz se dela „poprask“.

@Samy píše:
Tak jen dodatek pro toho, koho to zajímá - mamka už pračku má, dovezli ji včera, sice přes Českou poštu a platila se převodem až po včerejším dodání, ale za tu původní nízkou cenu z objednávky. :palec: Tak držím palce i ostatním. :mavam:

Tak slava. Lina huba… :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová