Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@reinkarnace Jojo, tohle funguje spolehlivě
Ale nakupovat se třema dětma je kumšt. Každý chce mít svůj košík… Jednou jsme nakupovali v drogerii (nejmladší jsme s sebou neměli), poctivě jsem střídala - tu jsem dala do košíku věc jednomu, tu druhému. Pak jsem nestíhala dávat zpátky věci do regálů, co k tomu přinakoupila ta mladší. No i tak jsem pak doma objevila odličovací mléko, které jsem teda rozhodně neměla v plánu kupovat. Ještě, že sestřenice měla narozeniny ![]()
@Mufina @jezzz když to naši slečnu chytne, tak je schopná řvát doma třeba hodinu i když si jí nikdo nevšímá. Takže ignorace není naše cesta. A nakoupit jsem prostě potřebovala. @Amys @neila chodím většinou do malého obchodu v ulici, a jindy nosí košíček s nákupem a je nadšená. Do sedátka ve vozíku nechce ani omylem.
Ale taky se snažím nepoužívat „násilí“ přiliš často ![]()
@Amys je pravda, že jsem občas litovala, že jsme tandem nekoupili. Zvlášť když se mi malý zasekl uprostřed přechodu pro chodce
No ale nakonec jsme to dali ![]()
Jo jo, nákup se 3 malými dětmi je zážitek pro všechny zůčastněné ![]()
@pralinka2727 u nás nepomáhá ani ignorace, to je jen na přečkání nejvetšího vzteku a jakmile začnou vnímat tak se mi osvědčilo projevit pochopení. To i když vůbec nedostanou co chtěli, tak jsou pak spokojení, že matka uznala jejich potřeby ![]()
@Mufina verim, že kdyz jsou dve, tak je to veselé… @reinkarnace to máš fakt stesti. U nás rada nakupuje jen ta 13 leta ![]()
@pralinka2727 Ja si budu stat za svym
Ditko bych vzala do naruci, odesla a bud venku nebo doma bych pockala na uklidneni a pak resila, zda se vratim hned ci pozdeji do obchodu.
Pisi ze zkusenosti, tuto situaci jsem uz zazila ![]()
Na vztekající se dítě v obchodě zkuste toto
https://www.youtube.com/watch?…
@kerrankin píše:
Neříkat stokrát klidným hlasemHlas zvýšit, zesílit, zostřit, trochu s ním pracovat. Místo plácnutí po ruce jí tu ruku pevně, důrazně chytnout a v činnosti jí zabránit.
přesně! A to zabírá stokrát líp a navíc potom nemusím řešit, proč dítě začíná bít jiné děti nebo zvířata. Jak vysvětlit, že já mohu a ono ne
. ![]()
A taky stokrát opakovat- není nevýchova. Nicméně bych taky chtěla být dokonalá a nedělat chyby
. Ale jsem naštěstí jen člověk ![]()