Jak naučit dítě mluvit/rozmluvit ho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
12.12.08 16:46

OT pro zasmání :wink: : . Mě se při čtení těchhle diskuzí vždycky vybaví úsloví které jsem někde četla:

" Člověk učí svoje dítě dva roky chodit a mluvit, aby mu pak dalších x-let říkal: Buď už konečně zticha a někde si sedni." J*

• Citovat
  • Upravit
6422
15.2.09 18:20

Ahoj Zuz, jak jste na tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.1.10 12:55

Ahojky,

Našemu synovi je dva a půl roku a vůbec nemluvi. Jak jste řikala vzručně je šikovný a energie má na rozdávání, ale když se snim chci učit slovička, tak mi řiká ne že se učit nechce. Jediné co umi je máma, táta, babi a auto řiká enene misto auto atd…už jsme docela zoufalý a bojíme se jestli neni nak pozadu :-( také jsme už přemýšleli že snim půjdem na logopedii, ale dr. nám také řekla že do tří let má času dost, ale když vidíme jiné děti, které jsou i mladši než Náš Tádik jak krásně mluví, tak jsme z toho už docela nervozní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
13.1.10 13:52

Honzik mel tri v zari. Rekne jen par slov sem tam neco prida, ale vylozene jen to co on potrebuje, jako dej, kde je atd. Vetsinou se dorozumiva znakovou reci, na ruzne veci, ci cinosti si proste vytvoril znak a tim to rekne. Na tri lete prohlidce, jsem se desila, co bude. No nase pani doktorka, rekla, ze jestli slysi a rozumi, tak mu da jeste sanci do 4 let :-) Pak nas cela logopedie.
Opakovat nechce. Uz pul roku z neho pod ruznyma prislibama loudim auto a nic. Pri tom au i to rekne, ale proste dohromady ani za zlate prase.

Ale ta deprese z okolnich deti, co vykladaji uz bez problemu je nekdy desna. A taky by jsem si s nim docela rada pokecala a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.1.10 14:10

:-D jo tak auto trenujem taky. Tada taky umi řict au - to ale dohromady to dát neumi. to sami tata, mama občas řekne jen má, nebo tá opravdu už nevim co stím :-( nejhorši je že u nas ve vesnici co jsou děti stejně staré, tak už opravdu mluvi. na mikulášské jsem zpívala za něj jiné děti už řikali i řikanky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.1.10 14:26

hlavu vzhůru maminky

Ahoj maminky.Čtu vaše příspěvky a tak bych chtěla reagovat. Jsem doma na mateřské dovolené se synem Adámkem,teď v únoru mu budou 2,5r. Umí říkat,mami,tata,jo,brm brm(auto),bojim,ahoj,děti,ham,bumbi.Vůbec se z toho nehroutím,také máme ve své blízkosti spoustu dětí,mnohem mladších(i ročních)a mluví o stošest,přímo žvaní!! :-P .Máme také 6letého syna,ten začal mluvit(spojovat dvě slova začal až skoro ve 4 letech!!! Pak nastoupil do školky a řeč a šikovnost byla rázem doma. Během roka se naučil psát,číst jednoduché slova,zpívá,říká básničky,prostě se změnil a rozkecal se tak,že nás bolí každý den při jeho příchodu ze školky hlava.A v září nastoupí do 1.třídy a už se těší jak se bude učit. Tak nevěšte hlavu,každé dítě má své tempo a čas. Říkám Vám to ze své zkušenosti.Mějte se krásně.Martina :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.1.10 14:30

My řikáme na auto enenen, mnam, brm brm na pití řika občas chodí do školky na pět dní v měsíci s tím že jsem myslela že tam až uslyši děti mluvit že se také rozmluví…a tadik pořád nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
13.1.10 14:36

No ja doufam, ze az Honzik nastoupi do skolky, tak se rozmluvi. Nebo ho z ni brzy vylouci, protoze se umi krasne vztekat, kdyz te jeho hotentotčtine nekdo nerozumi. :-) Ale to bude az v zari (teda jestli nas vemou) a to je za dlooooouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.1.10 14:41

My jdem taky v záři, ale už ted chodi na pět dní v měsicí a nic. Ze začátku se vztekal ted už je tam zvyklí tak je hodný ale bohužel se nerozmluvil a to jsem si myslela že se bude snažit, když tam uslyši jiné děti jak hezky mluví. Taky Nám dělá to že doma sam normálně jí, ale ve školce čeká až ho někdo nakrmí a dělá jako že sám jíst neumí :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.1.10 14:45

Říká se,že když dítě řekne třeba na pití něco jiného než třeba bumbi,bumbu apod,prostě řekne „kravinu“,tak se má říct,ano pití bumbi.Prostě ho neopravovat a neříkat mu to není("""),to je bumbi.Chce to vážně jen čas. :nevim:
TAky čím více se tomu budeš věnovat,tím více to přijde vniveč. Moji kamarádce holčička mluví od 1roku,žvaní.Tak jí povídám,jak to děláš,co s ní pořád povídáš,asi hodně čteš viď? A ona mi na to odpověděla to víš,že ne,pustím jí telku a čučí na televizi,to samozřejmě nedávám za příklad,že TV naučí mluvit,ale alespoň vidíš,že věnováním to také nebude. Když ti dítě něco vidí,slyší,udělá-třeba bobek :mrgreen: ,tak hned reaguj a řekni to je .....ale opět,nepočítej hned změnu,že ti bude mluvit hned.Čas přináší růže"Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
13.1.10 14:45

Proste zdechly chlap. Kdyz vidi prilezitost a projde mu to, tak proc to nevyuzit, ze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
6.4.10 14:53

Chápu

Mám doma to samé v bledě modrém.Mladýmu je 26 měsíců,brebentí dokonale,ale jak já říkám-říká toho strašně moc,ale nic pořádně.Písničky,básničky,pohádky-nezájem.Televize baví chvilku.Mluvím na něj pořád,opravuju jej,ale on se jen usměje a řekne to zase po svém.pohádka je u nás kakáka,sestřička Michalka je Kikalka, a motorka pro změnu kokolka.Jsem jediná v rodině,která mu trochu rozumí.Začíná dávat slova do vět,ale max dvě-táta autem, máma kaká, Kikalka pšik atd. Věřím,že se to rozváže samo a pak budeme vzpomínat,jaké to bylo,když komolil pár slov.Pak nám teprve půjde hlava kolem.Ono už teď jsem ráda,když večer usne a je ticho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.9.11 22:37

Ahoj holky,tak jak to všechno dopadlo? Jsem babi a vnuk taky ve 2,5letech je na tom stejně jako kdysi chlapeček Zuz a další. Taky pořád čekám na další slůvka. Dočkám se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka.hanuliak
7.11.11 13:42

Dobrý den,
taky by mě zajímalo, jak to vše se Zuzkou a Filípkem dopadlo, protože máme skoro stejný problém, malému jsou tedy teprve 2, ale znepokojuje mě to. Pořád mu něco vyprávím, brebentím, povídám a Honzík na mě někdy ani nereaguje :( Přečetla jsem zde všechny příspěvky, podle nich je tedy ještě brzy nad tím dumat, ale přesně vím, jak Zuzce bylo, každé mamině je to hodně líto, když vidí, jak ty ostatní děti nezavřou pusu a to vaše se jen veze na kočárku a kouká. A zvlášť, když potkáte občas nějakou popichující kamarádku, která se hned vyptává, co mu jako jeee??? Tak to pak hodně zamrzí.
No tak doufám, že se Zuzka ještě někdy ozve, abych věděla, jak dopadli (doufám a věřím, že určitě dobře).
Mějte se tu krásně :kytka:

• Citovat
  • Upravit
23.11.11 02:27

Malému už budou 3 a má jen pár slovíček se kterými si vystačí. Ve školce se naučil jen dalších pár, které asi potřeboval a to „moje“, „nechci“ a „tytyty!“ Tak už začínáme být trošku nervózní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí