Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Slečna Ferka píše:
@smejdka S prckou mám problém, u nás se tak tradičně říká dívčímu pohlavnímu ústrojí (mám problém se slovy, která označují něco jiného - ty různé julinky, broskvičky, pipinky, pampelišky). A nechápu, jak je možné, že tak ve východních regionech říkají zadku a nerozumí, o čem mluvím. Sloveso „prcat“ přece zná každý, a promárně se zadní části učitě netýká…
No to je mela. Prcka/ prdka je na vychode urcite zadek a slovo pr..t, jsem slysela az po prestehovani na zapad a netusila jsem, co muze znamenat. A kdyz mi to bylo vysvetleno, nechapala jsem tu logiku stejne, jako ty.
@tulipán píše:
@smejdka Dokonce si pry pindiky pomerovali ve skolce. Malem jsem pri odpovedi na otazku „co bylo ve skolce“ omdlela.
![]()
Tak to nás ještě čekají s těma našima pidimužema zajímavé zážitky ![]()
Ale ono v podstatě i s pidiženama.
Ovšem měřit si pindíky už ve školce… to bych čekala až na ZŠ ![]()
@tulipán píše:
No to je mela. Prcka/ prdka je na vychode urcite zadek a slovo pr..t, jsem slysela az po prestehovani na zapad a netusila jsem, co muze znamenat. A kdyz mi to bylo vysvetleno, nechapala jsem tu logiku stejne, jako ty.
Tak já jsem z Prahy a prcka je pohlaví (asi že se tím pr. á
) a prdka je zadek (malá prd. l), jako had hádek hádeček, prd. l, prdka, prdelka ![]()
Šestiletý trvá na varlatech
, minule na něj dcera skočila a on zavolal
„To né! Pozor na má varlata!“
prostě to zní vtipně
![]()
@Bábrdl píše:
Tak já jsem z Prahy a prcka je pohlaví (asi že se tím pr. á) a prdka je zadek (malá prd. l), jako had hádek hádeček, prd. l, prdka, prdelka
Ja obema svym chlapcum umyvam prcku, takze jim asi zadelavam na prusvih, az to nekde v puberte reknou.
Tahle debata je uplne suprova, dlouho jsem se tak nenasmala.
porad resite vychod-zapad prcku.ja jsem z ostravy a v zivote by me nenapadlo, ze prcka je zadek. Proste prcku maji holky
a prdka jsem nikdy neslysela. Jinak nas maly si v lete zapinal zip na gatich a slysim -au skripnul jsem si fanouše
ja lezela v kreci
takze fanouš a kuličky ![]()
@Monika Polanská píše:
Již zde bylo hojně diskutováno o tom, jak nazýváme před našimi dětmi jejich penis či vagínu. Ale jak říkat varlatům? Mám devítiletého syna a varlata mi prostě nejdou přes pusu. U nás doma se tomu jinak neřeklo než koule. Jak to nazýváte před svými dětmi vy? Považujete výraz „koule“ za vulgární?
u nás kulky a pinďa ![]()
@tulipán píše:
Ja obema svym chlapcum umyvam prcku, takze jim asi zadelavam na prusvih, az to nekde v puberte reknou.
jo, tohle je vtipné.. ms kraj - prcka - zadek, prcnout - prdnout. Vtipný, že dojedem k našim a tam je to hodně vulgární
![]()
@martina.se píše:
jo, tohle je vtipné.. ms kraj - prcka - zadek, prcnout - prdnout. Vtipný, že dojedem k našim a tam je to hodně vulgární![]()
prcnout je prdnout? ![]()
Tak na otázku „kdo si prcnul?“ bych asi neodpověděla správně ![]()
@Bábrdl píše:
prcnout je prdnout?
v ms kraji jo
taky mi to přijde šílený, jsem z jiného kraje ![]()
U nás penisu říkáme pipík (a přetahování předkožky „udělej kuku“
), varlatům kuličky, ale na ty až tak nepřijde řeč
(a když agresí synáčků dojde k poranění manžela, tak ten zařve „nešlapej mi na koule“, takže i tento termín znají
). Holku nemáme a starší zatím jen několikrát konstatoval, že on čůrá pipíkem, zatímco maminka zadkem, snažila jsem se naznačovat cosi o existenci pipinky, ale nijak ho to nezajímalo a dál si trvá na mé méněcennosti. Ve školce se asi zatím nepoměřovali, kamarádí tam s jednou holčičkou, tak snad nebude hůř, zato doma už oznámil, že mladší bráška má malého pipíka, on má mnohem většího a táta má ještě většího
(čekám, kdy taková moudra začne hlásit veřejně).