Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Petula306 píše:
Co dáváte mikinu i bundu, co budete dávat v zimě?
dcera má „gumovou“ bundu místo pláštěnky a na zimu plánuju zimní bundu
@Petula306 píše:
Ze by zimní bundu?
dneska rano prej u nas byly 3 stupně
tak to už od zimního počasí není daleko.. Loni u nás bylo pod nulou jen výjimečně..
Ale taky hodně záleží, jestli před barákem naložíš dítě do auta a před školou vysadis, nebo jestli čeká na zastávce, jde pěšky.. Což je náš případ, takže moje děti uz softku občas ráno měly.. Hlavně mladší s kterým pak jdu ještě kilak a půl pěšky domu..
Ja spíš furt dumam, jak budu oblikat školáka v zimě.. Mám prvnaka, takže nas to letos ceka poprvé.. Vrsek je jasnej, ale kalhoty busou oříšek.. A to uz jsem u pár diskusi na tohle tema četla a stejně jsem nic nevykoumala
, pac zateplený kalhoty mu přeci do třídy nemůžu dát
by mu asi bylo vedro ![]()
Teplejsi teplaky nebo podsite kalhoty, tricko, mikinu a bundu - bundu ma teplejsi nebo slabsi, tak podle toho mikinu. Skolkovni dite, ve tridach maji teplo, ven v silnem desti treba v patek vubec nebyli. Az dokoupim konecne softshellove kalhoty, bude chodit v nich, ale stejne jeste ma byt I tepleji. Vozime prevazne autem. Na nohy kozene celorocky, v patek byl v gumacich, to jsme zrovna jeli busem navic.
@a12 píše:
Ja spíš furt dumam, jak budu oblikat školáka v zimě.. Mám prvnaka, takže nas to letos ceka poprvé.. Vrsek je jasnej, ale kalhoty busou oříšek.. A to uz jsem u pár diskusi na tohle tema četla a stejně jsem nic nevykoumala, pac zateplený kalhoty mu přeci do třídy nemůžu dát
by mu asi bylo vedro
My máme naštěstí holku, takže v zimě měla punčocháče se sukýnkou do třídy a na ven přes to tenčí softshelky. S klukem nevím, jak bych to vymyslela. Ráno chodíme pěšky cca 1,5 km a jak je rozespalá, tak by jí byla zima.
@GabinkaCh ci já vím, co si kluk vezme? Je schopný mi jít v triku.. Pac borec
jinak mladší kalhoty, mikina, softshelka.
Někdy jen mikina, má odvoz až do školy.. Věk 14 a 6 ![]()
Mladsi si uz vcera pridal softshelku bundu k riflim, triku a mikine. V zime si vymeni softku za zimni bundu. A mozna pak vymeni i boty. Ale u nas uz nekolik let zima nebyla o moc chladnejsi nez vcerejsi pocasi. Snih zadny a teploty kolem nuly. Zimni boty kupuju uz prakticky jenom kvuli horam. Letos predpokladam nepojedeme nikam.
Školák třetí třída dneska - tenké sportovní kalhoty, tricko s dlouhým, dnes si vybral mikinu z takové té podcesane teplakoviny, takže teplejší, a přes to tenkou podzimní bundu “sustakovku” s tenkou podsivkou. Boty kozenkove tenisky.
Na prvním stupni, rifle, tričko, mikina, softshelka. Boty zatím tenisky a na hlavu kšiltovku. Starší děti neřeším (zatím).
Školní dítě 1.třída šla dnes v legínách s jemnějším chlupem, tričko s krátkým rukávem, slabou mikinu a softshellová bunda.
@a12 píše:řešíš odpolední družinu? dávala jsem dceři kalhoty s sebou do šatny, když šli ven tak si je oblékla, to stejné oteplovačky, vychovatelky s nimi chodily bobovat, takže to bylo potřeba
Ja spíš furt dumam, jak budu oblikat školáka v zimě.. Mám prvnaka, takže nas to letos ceka poprvé.. Vrsek je jasnej, ale kalhoty busou oříšek.. A to uz jsem u pár diskusi na tohle tema četla a stejně jsem nic nevykoumala, pac zateplený kalhoty mu přeci do třídy nemůžu dát
by mu asi bylo vedro
@Petula306 píše:
Včera u nás bylo 10 stupňů a pod mrakem, což je pomalu jako v zimě. Takže na mikině a soft. bundě nevidím nic nenormálního. Dokonce šel i ve slabé čepici a jelikož vedl psa na vodítku, řekl si i o rukavice.
@Petula306 píše:
Zimni bundu, čepici, sálu, rukavice, zimni boty ze by? Co jinyho. Ted když je teplotní zlom a vlhko, tak je proste kolikrat pocitově větší zima než když se ochladí a mrzne
přece nebudu dítě posílat do školy bez bundy jen proto, ze někdy pozdeji muže byt ještě větší zima
nebo ty teď chodíš ven jen v triku? Vem si, ze se muže ještě o 30 stupňů ochladit a co pak
![]()
Nosi softshellky. Ale je fakt, ze v zime, kdyz je 7 stupnu, tak se normalne nosi zimni bunda a nikomu to divne neprijde…
@Ijen píše:
Mladsi si uz vcera pridal softshelku bundu k riflim, triku a mikine. V zime si vymeni softku za zimni bundu. A mozna pak vymeni i boty. Ale u nas uz nekolik let zima nebyla o moc chladnejsi nez vcerejsi pocasi. Snih zadny a teploty kolem nuly. Zimni boty kupuju uz prakticky jenom kvuli horam. Letos predpokladam nepojedeme nikam.
Taky jsem zrovna přemýšlela, že se na zimní boty pro kluka letos vykašlu ![]()