Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se píše:
jako se mnou v porodce ležela holčina, která svému říkala takovými způsoby, že jsem fakt kvetla.. Od drahouška, přes bobánka až po zlatíčko.. Když spolu mluvili, měla jsem pocit, že jsem v mateřské školce a né mezi dospělýmichápu, v soukromí je to ok, ale takhle veřejně je to prostě moc
já ležele v porodnici s holkou, ketrá krom takovýhleho oslovení ještě používala : zlatíčko podals bys mi kalhůtky támhle ze šuplíčku..
![]()
Říkám mu jménem a on mě neoslovuje vůbec
Ale ze začátku mi říkal čečku
Miluje křečky.
@Krrysa píše:
já ležele v porodnici s holkou, ketrá krom takovýhleho oslovení ještě používala : zlatíčko podals bys mi kalhůtky támhle ze šuplíčku..![]()
jo, tak oni zdrobňovali fakt vše.. jsem si připadala jak ve školce.. neskutečný.. vč toho, že chlap přišel ve 2, odcházel v 8 večer, celou dobu na sebe nalepený a tyhle slaďárny.. pak z paní vylezlo, že jsou spolu 10 měsíců, tak mi to bylo jasné ![]()
My si říkáme „zlato“. A včera mi syn 3,5 r říká „zlato pomohla bys mi s tím zipem“ ![]()
Na veřejnosti Tomi, doma Tomíšku, a když mám obzvláště mazlivou, tak Tomišičko, Tomišátko, myšičko, myšiliško nebo čičimyško
. Já vím, vypadá to hrozně směšně, když to tak napíšu, ale v praxi mi to nepřijde
![]()
Jménem, maximálně někdy lásko. Nesnáším oslovování mámo a táto. Máme spolu jiný vztah než rodičovský.
Jménem (Michal) nekdy příjmením, před deckama taťko a jeste kocoure
.
Tak my se oslovujeme zlatíčko, lásenko, miláčku, broučínku, medvídku atd.
@Ester13 píše:
Jménem, maximálně někdy lásko. Nesnáším oslovování mámo a táto. Máme spolu jiný vztah než rodičovský.
@marmelada78 píše:
My si říkáme „zlato“. A včera mi syn 3,5 r říká „zlato pomohla bys mi s tím zipem“
Haha, teď jsem si vzpomněl, taky používáme slovo weasel a fruitcake případně fruit dál fart nebo big fart, dingaling, silly goose…
Jménem, když mě štve příjmením -Starý, Starej. On mě jménem a nebo samice. V sms princezno/princi.
Za dítě tati/mami