Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mojmira píše:
Náš soused říkal ženě broskvičko a ona jemu banánku
![]()
To mi úplně připomnělo bývalého!
Ten mi říkal jahůdko, broskvičko, třešničko, borůvko…
Jsem z toho šílela.
![]()
My se oslovujeme jménem, za dítě mamko, taťko a já mu ještě občas říkám Juro nebo Jiřulo. ![]()
Já jsem svému muži neřekla jménem od té doby, co spolu jsme, a on mi taky ne:-) Voláme na sebe „Milač“ ![]()
Říkám mu jménem, či přezdívkou, občas „miláčku“ čumáčku", prostě podle nálady a místa, kde jsem. na veřejnost mu říkám jménem.
Mimochodem, stalo se mi, že jsem byla s dcerou na rovnátkách. Po nás šel pán se synem a volá na něj: „Tadeášku, Tádíku pojď sem…“ a ze dveří WC vyšel cca 180cm vysoký tak 16-18 let „starý“ kluk…
( já čekala dítě max. 10 let…
)
A říkat patnáctiletý dceři „Karolínko“ mi přes uši taktéž moc nejde… ![]()
@KackaDoup píše:"
Ja vim ze se ptate jak oslovujete manzela..ale jen prozajimavost, manzel me rika paninko
to mi připomíná, manželovi říkali(-jí) rodiče „Bobane“, mně děda říkával „Bobino“…
@Brontik na Karolince nic spatneho nevidim.,taky rikam 19 lete dceri Kristynko.
@KackaDoup píše:
@Brontik na Karolince nic spatneho nevidim.,taky rikam 19 lete dceri Kristynko.
Asi to bude tím, že já nikdy na zdrobněliny nebyla… Ale mám pocit, že oslovená z tohoto oslovení také příliš nadšená nebyla
Asi jako Tadeášek ![]()
@Brontik moje dcera zase od mala nesnasi Kristyno. A ja taky miluji kdyz me manzel rika Kačenko.
Jsme totální suchaři. Já manžela Jakube, on mě Katko
Což mi pije krev, Katku z duše nesnáším a moc dobře to ví. Asi ho začnu oslovovat Kubo, to zas nesnáší on
Když je v hlavní roli dítě, tak i táto a mámo. Manžel nějak na toho tátu víc slyší ![]()
@Brontik Moje babička mě stále oslovuje Kátěnko
Naštěstí ne na veřejnosti, to bych se studem asi propadla. Ještě zlatá Karolínka ![]()
Jo, ještě jsem si vzpomněla… ![]()
poznala jsem pár čechů, žijících ve Francii. Byli si tu u známé pro psa… a ona mu říkala „koloušku“… S přítelem jsme z nich těžce nemohli ![]()
To bylo furt koloušku sem, koloušku tam.. ![]()
Ještě jsem si vzpomněla, že když jsem naším řekla, že budou prarodiče, tak se začali oslovovat babičko, dědečku. A to i na veřejnost. ![]()
Chvílemi to bylo nesnesitelný. Ted už budou mít třetí vnučku a oslovují se tak jen před nimi ![]()
@Brontik mě do teď říkají Kristýnko (27) bráchovi Matýsku (25) sestře Péťo (21).
Nevadí nám to, říkají nám tak jen rodiče.
Ja vim ze se ptate jak oslovujete manzela..ale jen prozajimavost, manzel me rika paninko