Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat,zda máte někdo zkušenost s retroverzí děloky (tj. že děloha je spadlá do malé pánve).
Už 4 měsíce se pokoušíme o mimčo a nejde to.
A ještě jedna otázka,zda když otěhotním tak jestli nebudu mít problémy s donošením mimíska. Děkuju moc.
Ahoj
Já mám taky dělohu v retroverzi.
S otěhotněním jsem nikdy problém neměla, děti mám 3.
Dr. radil, že nejlepší poloha je zezadu.
Donosila jsem všechny děti bez problémů.
Přeju ať se to povede co nejdřív.
Jj, nejsnažší poloha pro otěhotnení s dělohou v AVR je zezadu ![]()
Mám taky dělohu v retroverzi a otěhotněla jsem již dvakrát bez problémů. Polohu jsme zkoušeli zezadu a pak ležet. Že by byl problém s donošením mi nikdo neříkal, jen se myslím na začátku hlídá jestli se vykulí děloha správným směrem.
Ahojte,děkuju moc,docela se mi ulevilo,protože jsem na netu někde četla,že je stím problém a do 3měsíce většinou maminky potrácejí.Já už jedno dítě mám ale je jí 7let a samozřejmě chce sourozence.A dr.říkala,že tu dělohu v retroverzi mám až po porodu.
Ahoj, měla jsem to u dcery a teď v 10. tt zas. Dr. radí ležet na břiše (ale to až v těhotenství), jinak jak holky psaly, poloha ze zadu a ještě se říká „na tvrdém“, nevím, zda se myslí kapota auta nebo nějaký betonek (prostě kámoška po dlouhé neplodnosti otěhotněla ve sklepě paneláku opřená břichem o nějaký betonový obrubník u schodiště, nebo jak bych to popsala - samozřejmě se svým právoplatným manželem, ať to nezní blbě).
Držím palce!