Jak otevřít tchyni oči?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8302
15.5.22 10:58
@Anonymní píše:
Je to babička mého syna, takže sice ne ještě papírově, ale tchyně to je. Jasně, že chce, aby dodělal školu, ale měl teď rok, co nic nedělal, nestudoval. Peníze z nás zatím netahají, ale tohle už není jen o penězích - viz můj komentář výš.

Není tvoje tchýně. Zatím máš jen dítě s kamarádem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
15.5.22 11:03
@Anonymní píše:
Bratr není student od loňského roku. Je na ÚP, ale nic nedostává, protože nemá odpracováno. Rádi bychom tchyni ignorovali, ale to se odráží na nás se vším. Minulý týden volala, jestli přítel nepřijede pomoct tchánovi na zahradu. Jenže ten byl zrovna po dvanáctihodinové směně v práci, tak se zeptal, co brácha. “Ten přišel ve 4 ráno a ještě spí. Nebudu ho budit.” :roll: Přítel řekl, že přijede pomoct, ale pod podmínkou, že tam bude i brácha. Máma na to, že on není ten, který si bude určovat podmínky a urazila se.

Neskutečné, úplně jiny vesmir. Jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
15.5.22 11:04
@Anonymní píše:
Bratr není student od loňského roku. Je na ÚP, ale nic nedostává, protože nemá odpracováno. Rádi bychom tchyni ignorovali, ale to se odráží na nás se vším. Minulý týden volala, jestli přítel nepřijede pomoct tchánovi na zahradu. Jenže ten byl zrovna po dvanáctihodinové směně v práci, tak se zeptal, co brácha. “Ten přišel ve 4 ráno a ještě spí. Nebudu ho budit.” :roll: Přítel řekl, že přijede pomoct, ale pod podmínkou, že tam bude i brácha. Máma na to, že on není ten, který si bude určovat podmínky a urazila se.

Velmi zajímavé, že je tak dlouho na pracáku a nic, tady posílají hned na konkursy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
15.5.22 11:06
@divine woman píše:
Hele děvče, brzdi. Nemáš žádnou tchyni. To za prvé. Za druhé, každý rodič chce, aby jeho dítě dokončilo školu. Pokud z tebe nebo tvého přítele netahají peníze, tak ti do toho vůbec, ale vůbec nic není. Takže to raději vůbec nekomentuj.

A je to tady, svatebni shamefest. :roll:
Ma s tim chlapem dite, je s jeho rodinou spojena navzdy, mnohem vice, nez svatbou. O co ti jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
15.5.22 11:08
@Zeoli píše:
:lol: Lol a dalsi. holky, chapeme, jste vdane, dejte si to do podpisu, at na to nemusite upozornovat v kazde diskuzi u neprovdaneho páru. :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
15.5.22 11:09
@Anonymní píše:
Přítel má bratra (20 let), který se už rok snaží odmaturovat - zatím bez úspěchu. Loni si podal 3 přihlášky na VŠ - nedostal se, letos si dal také 2 - výsledky se ještě neví. Celou tu dobu, co je doma, tak sedí na zadku, nechodí ani na brigádu, živí ho rodiče a ještě mu dávají peníze na oblečení, párty a podobně. Ze začátku jsme to neřešili, protože to není náš problém, ale od konce roku tchyně při každé návštěvě prohlásí větu, že nemají peníze, protože musí živit ještě bráchu. Když to řekla už asi potřetí, přítel se jí zeptal, proč brácha nejde aspoň na brigádu. Prý, že mu s tchánem řekli, že si něco musí najít. Jenže bohužel, oba syny má vychované tak, že z ní vůbec nemají respekt, takže brácha si sedí na zadku dál a tchyně stále brečí ohledně peněz. Už přítel zkoušel promluvit i s bráchou, že by si měl něco najít a vydělat, aspoň na jeho potřeby. Nic se ale stále neděje.Vím, že pokud rodiče nebudou chtít, tak s nimi asi nic nepohne, protože komu není rady…, ale přecijen to chceme zkusit - nezažil jste někdo něco podobného? Nevíte, jak tchyni otevřít oči, že tohle by fakt neměla tolerovat, akor, když jim to leze do financí? Už jsme s přítelem doma docela zoufalí.

neuděláte vůbec nic, tohle si musí rodiče vyřešit doma sami. příště až zase bude říkat že nemají peníze tak bych jen řekla že to chápu když živí syna co může jít do práce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
15.5.22 11:11

@Zeoli A co na tom svatba změní? Jestli to je nebo není tchyně…syn taky zatím není ženatý, ale nemyslím si, že se náš vzájemný vztah se skorosnachou jakkoliv změní, až se vezmou… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.22 11:17
@Zeoli píše:

No jo, já zapomněla :D

• Citovat
  • Upravit
59409
15.5.22 11:18
@Anonymní píše:

tak její smůla. brácha nebude muset nikdy nic. příště bych jí řekla at zapojí bratra když stejně nic nedělá. na finance bych nereagovala vůbec. Vždyť tam jsou 3 dospělí lidé a jestli je tak blbá že syna financuje 100% tak má přece peněz dost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.22 11:19
@Ahep píše:
Neskutečné, úplně jiny vesmir. Jak to dopadlo?

Volala na druhý den, že to s tchánem zvládli sami.

@Ahep píše:
Velmi zajímavé, že je tak dlouho na pracáku a nic, tady posílají hned na konkursy.

To taky nechápu, že ho ještě nikam neposlali. Ale kdoví, jak to je. Už několikrát jsem se na to ptala a vždycky se dělá, že nikdo neslyší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.5.22 11:21

Jinak holky, děkuji všem za rady. Jsem ráda, že většina má na to stejný názor jako my s přítelem - teda s kamarádem, se kterým mám dítě :D

• Citovat
  • Upravit
4928
15.5.22 11:27

Za mě docela dost přes čáru, snažit se organizovat domácnost netchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
15.5.22 11:29

Rada nad zlato - nemotej se do cizích životů. Nikdo to neocení, nikdy, nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
15.5.22 11:34
@Anonymní píše:
Jinak holky, děkuji všem za rady. Jsem ráda, že většina má na to stejný názor jako my s přítelem - teda s kamarádem, se kterým mám dítě :D

Z toho si nic nedělej, tady je spousta ženských, které svatbu vidí jako smysl života a neprovdané cíleně zesměšňují. Ale zajímá mě jedna věc, mimo všechno, co už tu bylo řečeno. Uvědomuje si tchyně, že nepracující vysokoškolák je ještě dražší, než nepracující povaleč? Kolej, jídlo navíc, knihy, skripta, kapesné. Co já vim, tak jsem rodiče na vejšce stála minimálně sedm tisíc plus další drobné výdaje. Tak jí to příště naznač, třeba ji to trochu nakopne, aby chlapci naznačila, že by měl přispívat, nebo ji to minimálně utře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
15.5.22 11:37

@MrsNorris to přece není organizování. Zakladatelka, jak jsem to pochopila, se pouze snaží najít způsoby reakce na věčné stěžování matky jejího přítele. Ona sama se jí nepříjemně vměšuje do života svými nářky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová