Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ou díky, jsem si jistá, že aktivity by jí prospěly, ale bohužel jí na to nezbývají finance, když někam vyrazí je jí jasné, že jí to bude někde chybět.
Jinak všem děkuji, vlastně jste mě utvrdili v tom, co jsem věděla, že dokud se nerozhoupe sama nic s tim neudělám
. Jen mě to mrzí, nechci se na ni vykašlit a nechci se koukat jak se trápí. Sama jsem z toho pak špatná.
Ja, jakozto dcera. Jsem taky musela vykopnout mamcinyho pritele z domu. U nas to bylo ale tak, ze dum byl psany na mamku. Mamka se s nim seznamila a rozvedla se s tatkou. Ja sla s mamkoz na zdedeny barak. Pak u nas zacal bydlet jeji pritel do te doby se to. s nim docela dalo. Pak zaclo peklo, hadky, demoloval dum, zastavoval nam vodu, polival ruznym olejem na zahrade zeleninu, shodil skleneny stul mamce na nohu atd. Mamka hodne zhubla a zacala se ho bat. Bylo mi jasny, ze je to na me jinak se zblazni. Bala sem se ho taky, ale nikdy sem to nedala najevo a mel ze me respekt, nevim proc. Kolikrat sem se s nim pohadala i ja. Dneska si myslim ze to je ten typ cloveka jak mu preskoci a z niceho nic se chce hadat, v hlave bludy, vymysli si a tak nejak se to jmenuje-cholerik?. Je asi nemocny. No musela sem to za mamku resit ja, ptz uz na to nemela. Rikala, ze si mysli ze kdybych s ni nebydlela tak ji zabije. Vim asi jak ti je, kdyz ti mamka breci do telefonu je to pro tebe velkej psychickej tlak ze vsech stran a ovlivnuje to negativne i tvuj zivot. Doufam, ze si mamka casem uvedomi ze diky svoji blbosti a neschopnosti se tohle podepisuje na tvoji osobnosti. Chapes. Tohle musite nejakym zpusobem vyresit nebo se slozite vsichni. Bud napravit chlapa, at se jde lecit, nebo se odstehovat a ty budes muset si najit praci a pracovat. Jinak imbecil odesel, chvili mamku jeste pronasledoval cestou z prace a nadaval ji do vseho moznyho. Musim podotknout, ze moje mamka je hodny clovek, je uplne zlata a vubec nechapala proc ji napada. Asi si na ni kompenzoval problemy v praci-vojak. Jinak mamka potkala byvalou lasku, zije s nim a je stastna! Ja uz bydlim s pritelem
jooo mohla sem se na to psychicky vypeti vykaslat a jit bydlet k tatkovi, ale nemohla sem tam mamku nechat, to bych neudelala.
A jeste teda, dalo mi to to ze jsem uzavrenejsi osoba nez driv, urcite se to na me podepsalo. Prece jen to trvalo nekolik let. Davam si hodne bacha kteryho chlapa si pustim k telu, ptz vim ze pak se ho clovek nemusi jen tak lehce zbavit.
Děkuju, jo jo něco je úplně přesný to psychický vypětí. Asi to z příspěvku nevyplynulo…já už s mamkou nebydlim, odešla jsem hned po maturitě..možná se to bude zdát jako zbabělý útěk, ale psychicky jsem na to už opravdu neměla, cítila jsem se úplně vyklepaná, bezdůvodně jsem brečela. Dneska mám už svoji rodinu, ale mamka je prostě mamka.
Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, ale radím ti. Soustřeď se hlavně na sebe. Maminka je dospělá a pokud opravdu nechce, tak se nerozvede. Tím, že ti v krizových situacích volá není dobře hlavně pro tebe. Ona si z tebe udělala vrbu a sama nic neřeší. Vypovídá se a život jde dál. Ty to máš pořád v sobě a chtěla bys jí pomoci.
Já jsem byla v podobné situaci. Moje máma se znovu vdala a vzala si „blba“. On tedy nepil, ani jí nemlátil, ale stejnak to bylo hrozný. Měl na všechno kecy, hlavně na mě a na bráchu, pak se narodila ségra (to je jediný pozitivní z jejich vztahu). Nebudu se tu rozepisovat, ale taky se mi mamina pořád svěřovala, jí se vždycky ulevilo, ale já jsem jiná povaha a měla jsem to v sobě. Také jsem jí chtěla strašně moc pomoci, ale opravdu to musí udělat ona sama. U nás to naštěstí dopadlo dobře, ale já byla nějakou dobu na antidepresivech. Takže ti přeju, aby vše dopadlo dobře a hlavně a ať jsi ty v pořádku a neskončíš také na antidepresivech jako já.
Anonymně z důvodu osobních informací.
Asi se Ti nebude líbit, co napíšu a ani mě se to nepíše snadno. Ale kdyby to mamka tak nechtěla, tak tak nežije. Roky mi trvalo to pochopit, mám podobný případ v rodině. Taky jsem dělala vrbu, pomáhala, přemlouvala…Holt někteří lidé to tak mají rádi. Rádi jsou litováni a mají aspoň výmluvu, proč nemají lepší práci atd.
U nás to nakonec dopadlo, že mě nyní rukou společnou a nerozdílnou nenávidí obě ty osoby ![]()
AB
Tvoje máma se musí rozhodnout sama. Nikdo jí k tomu nedokope.
Já jsem jen o něco mladší než ona a jsem sama s dětmi už řadu let. Alkoholik by mi nesměl přes práh. Ale chápu, že je to pro ní těžké rozhodování. Protože jí její život připadá pořád lepší, než kdyby zůstala sama. Je to její život a ona si ho musí řídit sama.
Nemůžeš jí pomoci. Jestli máma čeká, že to někdo vyřeší za ní, tak nevyřeší.