Jak poznáte ovulaci?

5785
3.8.09 11:49

Jak poznáte ovulaci?

Zajímá mě jak poznáte ovulaci,nikdy jsem se o to nezajímala,ale nyní se chráníme BT a pak bychom chtěli od září zkusit miminko.
Vypozorovala jsem na sobě,že 10-11-12 mě bolí vaječníky,jako u MS,pak to přestane a je klid až do MS,ta bolest ukazuje na před ovulaci nebo ukazuje,že ovulace proběhla?Cyklus mám 27DC.Prostě mě to jen zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1446
3.8.09 12:22

Ahoj,
pobolívání v podbřišku jsem měla až po dvouch dětech,ale spousta ženských to má aniž by měly děti.Pak řídký hlen a pocit mokra na kalhotkách…a měření bazální teploty… :lol:
Hodně štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
3.8.09 12:41

pocit bolení vaječníků může být už ovulace (u mě se tedy objevilo až po prvním porodu před tím jsem to nepoznala) - jinak řídký, ale hojný výtok, pocit mokra a pokud si (například ve sprše) šáhneš na čípek tak by měl být jakoby změklý a rozevřený. :wink: Jinak měřením bazální teploty. Existují i ovulační testy - djaí se koupit v lékárně, případně na lepším UTZ to lékař pozná také. Tak hodně štěstí. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
3.8.09 14:02

Ahojky

tak když jsme se snažili o první,tak v den ovulace mě začly bolet bradavky a bolely až do ms.Ovu jsem si zjišťovala měřením BT,sledováním čípku a hlenu. Teď se snažíme o druhé a ovu poznám bolestí bradavek a navíc bolestí v podbřišku,na jedné straně.Je to takové zvláštní píchání,bolí to jen ten 1 den.Zrovna dneska tipuji,že mám ovu podle bolestí v podbřišku co jsem měla ráno.Tak uvidím co na to zítra BT.V pátek jsem byla na gyndě a dr.podle velikosti folikulu taky tipla ovu na dnešek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5785
3.8.09 14:42

Te.ss jo jo tak tohle všechno mám-díky :wink:
IvaV s tím čípkem to bude horší tahle metoda mi fakt nevyhovuje,takže sleduji jen hlen,BT a vnímám bolest.Ovulační testy znám,ale mě připadají jako zbytečné je kupovat,já otěhotním velmi rychle,jen mě zajímá co se každé ženě děje při ovulaci a dalším cyklu.Ještě měsíc a půl si budu značit a pak na to hupnu :wink:
Tracy no vidíš to je další věc s těma bradavkama,ty se mi vůbec necítí,jen jsem včera celý den a dnes sem tam cítím bolení vaječníků,tak mě zajímá zda ta bolest je před,během ovulace nebo po ní.
Jsem asi náročná že?To by mi mohl poradit gynekolog,že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
3.8.09 17:07

podle mě to je těsně před uvolnění vajíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.8.09 18:42

Mohla bys zkusit ovulační testy nebo měření BT. Já měřím BT a ovulaci poznám jen podle ní. Ovulační testy se mi zdály příliš drahé, ale když víš, kdy asi to je (rozmezí 2-3 dní), tak by to nemuselo být tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5785
3.8.09 20:16

Hkac já si BT měřím,ale než dojde k zvýšení tak mě právě pobolívají vaječníky už taky2-3 dny dopředu,ovulační testy zkoušet nechci,máš pravdu jsou drahé.
Taky jsem si koupila malý mikroskop kde sepoznají plodné a neplodné dny podle slin,ale musím říct,že to u mě nefunguje nebo špatně něco dělám,mě se tam neukazuje nic,jen pár teček a to celý měsíc.

Nemáte někdo zkušenosti s tímto mikroskopem na sliny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
4.8.09 07:17

Ahojky,jen píšu,že má intuice byla správná,včera ráno bolest na pravé straně a teplota 36,4 a dneska už teplota 36,9 tudíž ovulace proběhla včera.Takže bolesti jsou těsně před uvolněním vajíčka a pak stoupá pomalu teplota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
4.8.09 07:19

Bossorko když tak mi pošli tvůj graf a mrknem na to spolu,pokud si nejseš jistá ovulací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
3.9.09 11:39

a když nemám za celý cyklus žádné příznaky ovulace - žádný výtok (teplotu neměřím), tak to znamená že mám anovulační cyklus nebo prostě může být ovulace bez příznaků???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5785
20.10.09 08:07

Tak ovulaci bych už poznala,ale tento cyklus je teda záhada,v sobotu jsem bla na gyndě a tam mi doktor řekl,že má dojít k ovulaci,vaječník byl nafouklý,v pátek jsem si dělala ovu test,slabě růžová čárka,v neděli mě strašně bolelo břicho,ale fakt hrozně,ovu test byl pozitivní silná čárka,tak jsem čekala,že na druhý den v pondělí už ovulace bude,ale dle teplot nevím co se zase děje.V pondělí jsem si dělala ovu test znovu a byl negativní,tak měla jsem ouvlaci nebo ne?Doktor řekl,že jo,viděl to na UTZ,tak co ty teploty tak lítají.

http://www.womenzone.cz/…regraph.ashx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.10.09 08:27

Ahoj borosenko, mě připadá tvoje ovulační křivka zatím v pořádku. Ovu proběhla asi kolem 17. S testy zkušenosti nemám, ale co jsem se dočetla, tak spolehlivější ukazatel je teplota. Denča

• Citovat
  • Upravit
5785
20.10.09 09:00

Denčo díky za odpověď,mám to už vypozorované,2 dny před ovulací mám pozitivní test,pak přijde bolest,hlen,pak ovulace,pak hopne teplota,ale teď je mi to divné,tak vysoké teploty,měla jsem vždy nízké a po ovulaci nad 37,proto mě to mate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cikotka
6.8.10 13:21

ovulace

ahoj holky, ted sem cetla vsechny vase prispevky ohledne poznani ovulace. ja sem v tom uplne zacatecnik,ale zacala sem si merit BT(merim teda v podpazi,nekde sem cetla,ze je to taky mozne)ale porad nak nevim,jak to poznat podle teploty a hlenu. jestli kdyz se teplota zvedne uz je po OVU nebo zacina? protoze se mi ted zvedla a zaroven mam tahly bily vytok. muzete mi to prosim nektera nak objasnit?predem moc diky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex