Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímá mě jak poznáte ovulaci,nikdy jsem se o to nezajímala,ale nyní se chráníme BT a pak bychom chtěli od září zkusit miminko.
Vypozorovala jsem na sobě,že 10-11-12 mě bolí vaječníky,jako u MS,pak to přestane a je klid až do MS,ta bolest ukazuje na před ovulaci nebo ukazuje,že ovulace proběhla?Cyklus mám 27DC.Prostě mě to jen zajímá.
Ahoj,
pobolívání v podbřišku jsem měla až po dvouch dětech,ale spousta ženských to má aniž by měly děti.Pak řídký hlen a pocit mokra na kalhotkách…a měření bazální teploty… ![]()
Hodně štěstí…
pocit bolení vaječníků může být už ovulace (u mě se tedy objevilo až po prvním porodu před tím jsem to nepoznala) - jinak řídký, ale hojný výtok, pocit mokra a pokud si (například ve sprše) šáhneš na čípek tak by měl být jakoby změklý a rozevřený.
Jinak měřením bazální teploty. Existují i ovulační testy - djaí se koupit v lékárně, případně na lepším UTZ to lékař pozná také. Tak hodně štěstí. ![]()
Ahojky
tak když jsme se snažili o první,tak v den ovulace mě začly bolet bradavky a bolely až do ms.Ovu jsem si zjišťovala měřením BT,sledováním čípku a hlenu. Teď se snažíme o druhé a ovu poznám bolestí bradavek a navíc bolestí v podbřišku,na jedné straně.Je to takové zvláštní píchání,bolí to jen ten 1 den.Zrovna dneska tipuji,že mám ovu podle bolestí v podbřišku co jsem měla ráno.Tak uvidím co na to zítra BT.V pátek jsem byla na gyndě a dr.podle velikosti folikulu taky tipla ovu na dnešek.
Te.ss jo jo tak tohle všechno mám-díky ![]()
IvaV s tím čípkem to bude horší tahle metoda mi fakt nevyhovuje,takže sleduji jen hlen,BT a vnímám bolest.Ovulační testy znám,ale mě připadají jako zbytečné je kupovat,já otěhotním velmi rychle,jen mě zajímá co se každé ženě děje při ovulaci a dalším cyklu.Ještě měsíc a půl si budu značit a pak na to hupnu ![]()
Tracy no vidíš to je další věc s těma bradavkama,ty se mi vůbec necítí,jen jsem včera celý den a dnes sem tam cítím bolení vaječníků,tak mě zajímá zda ta bolest je před,během ovulace nebo po ní.
Jsem asi náročná že?To by mi mohl poradit gynekolog,že?
Mohla bys zkusit ovulační testy nebo měření BT. Já měřím BT a ovulaci poznám jen podle ní. Ovulační testy se mi zdály příliš drahé, ale když víš, kdy asi to je (rozmezí 2-3 dní), tak by to nemuselo být tak hrozné.
Hkac já si BT měřím,ale než dojde k zvýšení tak mě právě pobolívají vaječníky už taky2-3 dny dopředu,ovulační testy zkoušet nechci,máš pravdu jsou drahé.
Taky jsem si koupila malý mikroskop kde sepoznají plodné a neplodné dny podle slin,ale musím říct,že to u mě nefunguje nebo špatně něco dělám,mě se tam neukazuje nic,jen pár teček a to celý měsíc.
Nemáte někdo zkušenosti s tímto mikroskopem na sliny?
Ahojky,jen píšu,že má intuice byla správná,včera ráno bolest na pravé straně a teplota 36,4 a dneska už teplota 36,9 tudíž ovulace proběhla včera.Takže bolesti jsou těsně před uvolněním vajíčka a pak stoupá pomalu teplota
Bossorko když tak mi pošli tvůj graf a mrknem na to spolu,pokud si nejseš jistá ovulací
a když nemám za celý cyklus žádné příznaky ovulace - žádný výtok (teplotu neměřím), tak to znamená že mám anovulační cyklus nebo prostě může být ovulace bez příznaků???
Tak ovulaci bych už poznala,ale tento cyklus je teda záhada,v sobotu jsem bla na gyndě a tam mi doktor řekl,že má dojít k ovulaci,vaječník byl nafouklý,v pátek jsem si dělala ovu test,slabě růžová čárka,v neděli mě strašně bolelo břicho,ale fakt hrozně,ovu test byl pozitivní silná čárka,tak jsem čekala,že na druhý den v pondělí už ovulace bude,ale dle teplot nevím co se zase děje.V pondělí jsem si dělala ovu test znovu a byl negativní,tak měla jsem ouvlaci nebo ne?Doktor řekl,že jo,viděl to na UTZ,tak co ty teploty tak lítají.
Ahoj borosenko, mě připadá tvoje ovulační křivka zatím v pořádku. Ovu proběhla asi kolem 17. S testy zkušenosti nemám, ale co jsem se dočetla, tak spolehlivější ukazatel je teplota. Denča
Denčo díky za odpověď,mám to už vypozorované,2 dny před ovulací mám pozitivní test,pak přijde bolest,hlen,pak ovulace,pak hopne teplota,ale teď je mi to divné,tak vysoké teploty,měla jsem vždy nízké a po ovulaci nad 37,proto mě to mate
ahoj holky, ted sem cetla vsechny vase prispevky ohledne poznani ovulace. ja sem v tom uplne zacatecnik,ale zacala sem si merit BT(merim teda v podpazi,nekde sem cetla,ze je to taky mozne)ale porad nak nevim,jak to poznat podle teploty a hlenu. jestli kdyz se teplota zvedne uz je po OVU nebo zacina? protoze se mi ted zvedla a zaroven mam tahly bily vytok. muzete mi to prosim nektera nak objasnit?predem moc diky