Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@yourlady však to netvrdím.
Jen mi přijde divné že to tak je.
Přečti si znova co jsem psala. Třeba tam je něco jiného nevyjasněného jinak si neumím vysvětlit že by se někdo takhle zabezpečený odmítl pomoct otci!
Psala jsem co se stalo u nás v rodině.
Dcerunka si vzala rodiče k „sobě“ koupila barák za jejich napsala ho na sebe, teď už se o ně odmítá strat a chce je šoupnout do domova. Je jasné že ostatní sourozenci odmítají jí přispívat.
A taky mě to jako vnučku štve že se nepovznesou nad tu křivdu co cítí a nejdou za nimi. Chápeš? Že tam třeba je ještě něco.
Chování bratra je samozřejmě hrozné pokud je to takto celá pravda!
O naši babi se stará mamka, jeji tři sourozenci na babičku kašlou. Mamka je na tom finančně nejhůř, stejne tak, pokud jde o bydlení a zdraví… I presto se stará…
A tetička rekne, však na ni beres 8tisic! At si vezmou babičku i s příspěvkem a zkusí si to, nedělali by to ani za dvojnásobek!
A takových rodin je, bohužel spousta, kdy sourozenci nejsou schopni se podělit o peci o rodiče:(
Přeji zakladatele sílu a hl. vyřešení situace, protože na jednoho člověka je to opravdu moc ![]()
H.
Co ten dům, nelze ho prodat?
Pokud jde o bráchu, tak je to zajisté hnusný hajzl.
Ale i když je blbé žádat o pomoc, tak v takovém případě nelze, aby otec za cenu udržení vlastní hrdosti, vysával tebe. Takže bych otci osvětlila, že buď zažádá soudně nebo si s ním sedneš a propočítáš to, na co už nejsou peníze, a to si nebude platit. viz. rázová vlna za 500, bude mu hůř, ale neumře.
Pokud to nezabere, aby podal návrh, tak už nevím.
Nezlob se, ale ani od otce si nemůžeš nechat líbit vše ani za cenu jeho hrdosti. V takové míře už to není hrdost ale tupost.
@Vrtul píše:
@yourlady však to netvrdím.
Jen mi přijde divné že to tak je.
Přečti si znova co jsem psala. Třeba tam je něco jiného nevyjasněného jinak si neumím vysvětlit že by se někdo takhle zabezpečený odmítl pomoct otci!
Psala jsem co se stalo u nás v rodině.
Dcerunka si vzala rodiče k „sobě“ koupila barák za jejich napsala ho na sebe, teď už se o ně odmítá strat a chce je šoupnout do domova. Je jasné že ostatní sourozenci odmítají jí přispívat.
A taky mě to jako vnučku štve že se nepovznesou nad tu křivdu co cítí a nejdou za nimi. Chápeš? Že tam třeba je ještě něco.
Chování bratra je samozřejmě hrozné pokud je to takto celá pravda!
Ale zakladatelka otce nedává do domova, ani si za otcovy peníze nekupuje barák (táta evidentně peníze ani nemá)
Sama chudák splácí hypotéku a nosí nákupy a stará se o nemocnýho tátu!
A nějakej snobík s mercedesem nepřijede ani tátovi, kterej ho opečovával nakoupit, nebo ségře, když ona nemá rodinu, taky nějak pomoct, jako chlap.To je u mně sketa, ne chlap
Neptá se na rozbor situace, ale na radu, tak to chápu já
@HeyJude píše:
O naši babi se stará mamka, jeji tři sourozenci na babičku kašlou. Mamka je na tom finančně nejhůř, stejne tak, pokud jde o bydlení a zdraví… I presto se stará…
A tetička rekne, však na ni beres 8tisic! At si vezmou babičku i s příspěvkem a zkusí si to, nedělali by to ani za dvojnásobek!
A takových rodin je, bohužel spousta, kdy sourozenci nejsou schopni se podělit o peci o rodiče:(
Přeji zakladatele sílu a hl. vyřešení situace, protože na jednoho člověka je to opravdu moc
H.
Přesně tak, jak píšeš,8 tis.pro seniora se zdra. výdaji nejsou žádné peníze, proto nechápu, jak se tu někdo pozastavuje nad tím, že její táta má 7 tis. a kam že je dává. Jde spíš o to poradit zakladatelce jak správně a takticky to řešit. Dopis s výzvou už napsala a bez reakce
Tak ať si tatínka vezme bratr!
Tak se tady do mě puste. Však jsem napsala že pokud to je tak jak je tak je to hnus. Nicméně tomu moc nevěřím. A nechápu proč by to nedal, dle mého je v tom něco jiného!
K tématu teda. Stejně to řešit nemůžeš ty, ale táta!! Co zkusit sociálku? Ošetřovák apod? Z bráchy nic nevytlučeš když je takovej. A dělat mu někde ostudu?? To mu asi bude fuk!!
Přijde mi to nějaké divné, co dělal táta před 10-ti nebo 20-ti lety, že se na stáří vůbec nepřipravil sám? Přijde mi to, jako bys psala o pánovi, kterému má být 80 a ne 70. Píšeš o domku. Proč ho otec neprodá, aby měl na živobytí? Domek by se mohl prodat, otec by mohl do bytu pro seniory a všichni budou spokojení.
@Vrtul nikdo se do tebe nepouští
,jen že se nedržíš toho, co píše zakladatelka, a vplétáš do toho jiný příběh, o někom, kdo si vzal rodiče k sobě a koupil za jejich peníze dům atd. ![]()
@jancakral bacha ať si neprorazíš hlavu! Že se tady zpochybňuje kde co, to je fuk, ale když napíšu jestli v tom není něco jiného, protože nevěřím že by někdo nepomohl rodině jen tak bez důvodu když může, tak se můžete zbláznit. Nikdo ji neobvinil, ani jí nic nepodsouval. To co je u nás jsem psala jen pro představu, že pak bych to pochopila.
Takže klídek jo?
Zakladatelka je chválihodná osoba a její bratr snob a sobec! Hotovo. Už nepíšu nic
@4family ONA PISE, ZE ZADNY DOMEK NA PRODEJ NEMA.JEJI PROBLEM CHAPU TAK, ZE SE PTA NA POVINNOST DETI K RODICUM A JEJI VYMAHATELNOST.
@Vrtul píše:
@jancakral bacha ať si neprorazíš hlavu! Že se tady zpochybňuje kde co, to je fuk, ale když napíšu jestli v tom není něco jiného, protože nevěřím že by někdo nepomohl rodině jen tak bez důvodu když může, tak se můžete zbláznit. Nikdo ji neobvinil, ani jí nic nepodsouval. To co je u nás jsem psala jen pro představu, že pak bych to pochopila.
Takže klídek jo?
Zakladatelka je chválihodná osoba a její bratr snob a sobec! Hotovo. Už nepíšu nic
TO JA TEDY VERIM, ZE BY NEKDO NEPOMOHL RODINE I KDYZ MUZE ![]()
Co zkusit zajít na sociálku se poradit? Vysvětlit komplet situaci, podle zákona mají děti k rodičům vyživovací povinnost, možná by na sociálce měli nějaké páky, jak bratra přimět, aby se o svého tátu taky staral a přispíval. Je to teda hnus, jo, kdyby bral sotva dvacítku, měl ženu na mateřský a tři děti, tak by se to snad dalo i pochopit, ale při jeho příjmech, kdyby ti poslal každý měsíc dvacítku, ani by to nepoznal. Na tvém místě bych se šla informovat na tu sociálku a pak mu řekla, že pokud se nedohodnete jako normální lidi, tak to budeš řešit soudně. A tátovi to ani neříkej, jaké kroky budš dělat, asi by tě od toho zrazoval. Jsi skvělá, že se o tatínka staráš a myslíš na něj, ale musíš myslet i sama na sebe a na svůj život.
@yourlady Prosím tě, nemůžeš si vypnout ten caps lock? Ta velká písmena se špatně čtou. Díky.
Ježiši, tady někdo požádá o radu a nakonec mu nezbývá, než obhajovat své chování a otcovy finanční poměry!
Holky, nechte toho! ![]()
Nicméně se asi všechny shodneme, že pan bratr je pěkný hajzl.
Poptej se u advokáta, jaké má otec možnosti a otci vysvětli, že jeho hrdost tobě ničí životní plány! No a pana bratra bych já osobně začala otravovat osobně v práci, a to velmi nepříjemně. Byla bych schopná mu vlítnout i doprostřed jednání a ječet po něm, jestli ho hanba nefackuje, když se neumí postarat o vlastního otce. Snad by ho to brzy omrzelo a raději by pustil korunu, než měl pořád ostudu. ![]()