Jak přimět bratra, aby platil?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
869
27.11.14 18:52

Přijde mi to nějaké divné, co dělal táta před 10-ti nebo 20-ti lety, že se na stáří vůbec nepřipravil sám? Přijde mi to, jako bys psala o pánovi, kterému má být 80 a ne 70. Píšeš o domku. Proč ho otec neprodá, aby měl na živobytí? Domek by se mohl prodat, otec by mohl do bytu pro seniory a všichni budou spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
27.11.14 18:53

@Vrtul nikdo se do tebe nepouští :*,jen že se nedržíš toho, co píše zakladatelka, a vplétáš do toho jiný příběh, o někom, kdo si vzal rodiče k sobě a koupil za jejich peníze dům atd. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
27.11.14 18:56

@jancakral bacha ať si neprorazíš hlavu! Že se tady zpochybňuje kde co, to je fuk, ale když napíšu jestli v tom není něco jiného, protože nevěřím že by někdo nepomohl rodině jen tak bez důvodu když může, tak se můžete zbláznit. Nikdo ji neobvinil, ani jí nic nepodsouval. To co je u nás jsem psala jen pro představu, že pak bych to pochopila.
Takže klídek jo?
Zakladatelka je chválihodná osoba a její bratr snob a sobec! Hotovo. Už nepíšu nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
27.11.14 19:04

@4family ONA PISE, ZE ZADNY DOMEK NA PRODEJ NEMA.JEJI PROBLEM CHAPU TAK, ZE SE PTA NA POVINNOST DETI K RODICUM A JEJI VYMAHATELNOST.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
27.11.14 19:06
@Vrtul píše:
@jancakral bacha ať si neprorazíš hlavu! Že se tady zpochybňuje kde co, to je fuk, ale když napíšu jestli v tom není něco jiného, protože nevěřím že by někdo nepomohl rodině jen tak bez důvodu když může, tak se můžete zbláznit. Nikdo ji neobvinil, ani jí nic nepodsouval. To co je u nás jsem psala jen pro představu, že pak bych to pochopila.
Takže klídek jo?
Zakladatelka je chválihodná osoba a její bratr snob a sobec! Hotovo. Už nepíšu nic

TO JA TEDY VERIM, ZE BY NEKDO NEPOMOHL RODINE I KDYZ MUZE :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
27.11.14 19:13

Co zkusit zajít na sociálku se poradit? Vysvětlit komplet situaci, podle zákona mají děti k rodičům vyživovací povinnost, možná by na sociálce měli nějaké páky, jak bratra přimět, aby se o svého tátu taky staral a přispíval. Je to teda hnus, jo, kdyby bral sotva dvacítku, měl ženu na mateřský a tři děti, tak by se to snad dalo i pochopit, ale při jeho příjmech, kdyby ti poslal každý měsíc dvacítku, ani by to nepoznal. Na tvém místě bych se šla informovat na tu sociálku a pak mu řekla, že pokud se nedohodnete jako normální lidi, tak to budeš řešit soudně. A tátovi to ani neříkej, jaké kroky budš dělat, asi by tě od toho zrazoval. Jsi skvělá, že se o tatínka staráš a myslíš na něj, ale musíš myslet i sama na sebe a na svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
27.11.14 19:14

@yourlady Prosím tě, nemůžeš si vypnout ten caps lock? Ta velká písmena se špatně čtou. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
27.11.14 19:16

Ježiši, tady někdo požádá o radu a nakonec mu nezbývá, než obhajovat své chování a otcovy finanční poměry! :zed: Holky, nechte toho! ;)

Nicméně se asi všechny shodneme, že pan bratr je pěkný hajzl.
Poptej se u advokáta, jaké má otec možnosti a otci vysvětli, že jeho hrdost tobě ničí životní plány! No a pana bratra bych já osobně začala otravovat osobně v práci, a to velmi nepříjemně. Byla bych schopná mu vlítnout i doprostřed jednání a ječet po něm, jestli ho hanba nefackuje, když se neumí postarat o vlastního otce. Snad by ho to brzy omrzelo a raději by pustil korunu, než měl pořád ostudu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
27.11.14 19:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
27.11.14 19:27

Myslím, že debaty o tom, zda a jak se měl zakladatelčin otec připravovat na stáří, nač použije důchod a podobné pitvání, nemají vůbec žádný smysl.

Zakladatelka chtěla vědět, jestli lze bratra nějak přimět k tomu, aby se na péči o otce podílel - bohužel se obávám, že toho opravdu nelze dosáhnout bez toho, že by se tatínek zapojil a sám se obrátil na soud.

Zakladatelko - bratra asi k ničemu nepřiměješ. Dělat mu někde scény, nadhánět ho… k čemu to bude? Opravdu bys na to měla žaludek? Dojdi se poradit na sociálku, zda by tatínek mohl využít nějakou dávku, třeba budeš překvapena. Jste dva v jedné domácnosti, z toho Ty pracuješ - v takové situaci jsou mnohdy dva důchodci, čili musejí vyjít z 2× 7000… Myslím, že finančně ta situace pro Tebe až tak dramatická není - spíše to asi bude o psychice. O tom, že jsi na všechno sama, tatínek je na Tobě závislý a asi to s ním nebude úplně jednoduché, jako s každým starým pánem…

Pochopila jsem, že aktuálně nemáš stálého partnera - vydrž. Jakmile si jej najdeš, přestaneš být na všechno sama a všechno se bude zdát veselejší. Pro chování Tvého bratra nemám slov - ale Ty ho nezměníš. Nezabývej se jím… zkus pustit ten pocit křivdy a bezmoci, který máš… Tvůj tatínek za to nemůže, trápí ho to nejspíš mnohem víc než Tebe… a když se dokážeš nad chování bratra povznést Ty, vycítí to z Tebe a oběma se Vám bude žít spokojeněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
27.11.14 19:38

Vy tady teda zase jedete..Jde vidět, že kdo neměl doma starou osobu, tak netuší.. :zed: Moje babča váží 39 kg :! a jí jako tasemnice, léky atd..a jako správný důchodce si chce našetřit na pohřeb atd..
Není to levné..

Zakladatelko, jestli je na tom špatně, nedostal by alespoň první stupeň od sociálky? že se o něho staráš atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
27.11.14 20:06
@SlecnaSally píše:
Vy tady teda zase jedete..Jde vidět, že kdo neměl doma starou osobu, tak netuší.. :zed: Moje babča váží 39 kg :! a jí jako tasemnice, léky atd..a jako správný důchodce si chce našetřit na pohřeb atd..
Není to levné..Zakladatelko, jestli je na tom špatně, nedostal by alespoň první stupeň od sociálky? že se o něho staráš atd :think:

přesně tak, takové řeči jako že si měl šetřit (z čeho?) nebo že kam že utrácí sedm tisíc nebo že to zakladatelka nemá až tak těžké může napsat jen ten kdo nezažil péči o staršího člověka, včetně výdajů! vystihla jsi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
27.11.14 20:24

A zakladatelko a řekl ti bratr proč nepřispěje? Mě by to zajímalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
27.11.14 20:39

A promiň já to vážně nemyslela zle. Jen jsem asi naivka a říkám si že to by snad ani nikdo neudělal proto jsem se ptala zda v tom není ještě něco jiného. Ale vlastně když kouknu na ten náš případ tak vlastně naivka sem. Na bratra se vykašli, zkus nejdříve tu sociálku… Tatínkovi to asi taky nepřidá když vidí jakého má vykutáleného syna, a pokud sám nebude chtít to řešit tak s tím nic nezmůžeš!! Nebo se někde zeptat zda by tě v tomto nemohl pověřit, zplnomocnit, aby to nemusel řešit táta. Pro něj to musí být dost smutné a ponižující

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
27.11.14 21:40

Zakladatelko, požádej si o příspěvek na péči, mohla bys něco dostat.

http://socialni-davky-2014.eu/…a-peci-2014/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová