Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já nedávno musela vynadat jedné babce, že psa nemá na vodítku. Běhal kolem nás, štěkal na nás a že na něj babka cosi pokřikuje zcela ignoroval ![]()
@Janice01 To je potom špatný. Když už chce mít psa na volno tak s košíkem a musí mít jistotu, že psa odvolá i kdyby se před ním proháněla hárající fena. Jenže to asi u babiček s punťama nehrozí
@majinka81 píše:
@Janice01 To je potom špatný. Když už chce mít psa na volno tak s košíkem a musí mít jistotu, že psa odvolá i kdyby se před ním proháněla hárající fena. Jenže to asi u babiček s punťama nehrozí
Kdyby to byl aspoň nějakej malej punťa… Ale byl velký aspoň jako moje malá a zcela očividně nebyl pod kontrolou.
Tohle absolutně nesnáším… dítě na ruku neberu, stavím se mezi ně, ale tohle mě něuvěřitelvě vytáčí.. ještě když začne pes dítěti brát z ruky rohlík třeba… je mi jedno, jestli to je jork, nebo doga, nemá co lítat bez vodítka kilometr od pána…tuhle za náma utekl jorkšír a skákal po dtěech, evidentně i chtěl hrát, a le co mě je potom, ěmla jsme chuť ho nakopat…
@Miňonka Jestli to nebylo myšleno ironicky, tak to je to nejhorší co můžeš udělat
Když byl syn ještě v korbě, jeli jsme ke tchánovcům a tam na procházce vylezla od jednoho baráku obrovská doga a štrádovala si to k nám. Nikde nikdo, jen já, kočár se synem a ta doga. Volala jsem, ať si tu dogu chytí, ale i když jsem se jí snažila s kočárem uhnout, stejně tam strčila hlavu, to už jsem řvala a hysterčila
Naštěstí hned vylezl majitel a odvedl si ji a prý - nebojte, ona nekouše
To samý udělal i dobrman od našich, vylezl ze zahrady a šla kolem nějaká mamina s kočárkem a on, zvyklý oňufávat našeho syna, strčil hlavu do kočárku té mamině. Ta na tom byla stejně jako já, chuděra. A otec jí říká - nebojte, on nekouše. Tak jsem mu říkala, jak je to pro tu maminu hrozný, když toho psa vůbec nezná, jakej to je šílenej strach! Teď syna učím, aby na cizí psy nesahal, až když majitel povolí a v případě velkého plemene toho psa pevně drží. Jinak když vidím na volno velkého psa, snažím se ho míjet co největším obloukem.
Já taky říkám, že naše šňafna ještě nikoho nekousla, ale nikdy nevíš, na jaký podnět pes zareaguje a může to být pes různé rasy.
@softee
Pes má mít buď náhubek a nebo být na vodítku… ![]()
Sama jsem pejskařka a nedovolila bych si pustit psa na volno na místě, které pro to není určeno.
Jednou jsem šla venčit psa a proti nám běžel nějaký irský setr či co to bylo. Samozřejmě bez náhubku, bez vodítka, páníčky nechával tak 100m za sebou a mířil si to během přímo na nás.
Páníčky šli volnou chůzí a jen z dálky volali ono známé: „Nebojtééé, on nekoušééé!“
Vytočilo mě to a zařvala jsem na ně: „Ale ten muj ano!“ ![]()
To jste měli vidět ty fofry jak se rozběhli ![]()
Nemám to ráda, fakt ne… kor když jdu s dítětem. ![]()
Můj pes nikdy nikoho nekousl, od dítěte si nechá klidně oči vypíchnout, tahat se za ocas, miluje děti. Ale prostě ho nepustím z vodítka! Je to jen pes, hrábne mu, někdo se mu nebude líbit, zrovna se rozhodne, že neposlechne a průšvih je na světě. Věřím svému psovi, ale ve vztahu ke své rodině. Nejsem vědma nebo zázrak přírody nebo všemohoucí abych viděla psovi do hlavy a dovedla odhadnout jak se zachová ke konkrétnímu cizímu.
Tohle by si měli lidi uvědomit. ![]()
Příspěvek upraven 15.07.15 v 08:56
@softee Mně to vadí, psy nemám ráda, většinou na něj houknu „kuš“ nebo něco takovýho.
@AdLa12 píše:
@softee
Pes má mít buď náhubek a nebo být na vodítku…![]()
Sama jsem pejskařka a nedovolila bych si pustit psa na volno na místě, které pro to není určeno.
Jednou jsem šla venčit psa a proti nám běžel nějaký irský setr či co to bylo. Samozřejmě bez náhubku, bez vodítka, páníčky nechával tak 300m za sebou a mířil si to během přímo na nás.
Páníčky šli volnou chůzí a jen z dálky volali ono známé: „Nebojtééé, on nekoušééé!“
Vytočilo mě to a zařvala jsem na ně: „Ale ten muj ano!“To jste měli vidět ty fofry jak se rozběhli
Nemám to ráda, fakt ne… kor když jdu s dítětem.
@Maky.p tady pán v ulici má rotvíka, než umřel, venčil ho stylem, běž se projít hochu.. já ho neznala a když jsem ho potkala poprvé a nakládala si věci do auta, u toho dva malí psi mojí mamky… rotvík si přišel očuchat jezevčíka, ten je trošku debílek a hnedka na něj vrčel.. to jsem si jen říkala, že až ho rotvík bude cupovat, tak mi nezbyde, než se koukat, naštěstí rotvík těžce na pohodu, očuchal mi auto, vlezl do zahrady apak šel zas dál..ale krve by se ve mě nedořezal…
@AdLa12 Souhlasím s tebou
Psům do hlavy nikdo nevidí. Ale občas bych si to přála ![]()
@Krrysa Tak u téhle rasy bych si nedovolila venčit bez vodítka. I když ono je jedno jestli je to voříšek nebo „bojové“ plemeno či jiná rasa, když mu rupne kousne malej i velkej.
@AdLa12 mě pes na volno s náhubkem přijde ještě o něco horší, pokud je to nějakej nadšenec, ještě mě omlátí tím košíkem… ![]()