Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Wani Co máš za psa?
Já mám teda dvě 35kg feny a ta jedna vypadá dost nepříjemně takže tu nikdo hladit nechce ![]()
@Anna766 píše:
To chápu, fakt jo. Obtěžující dítě je na nervy, ale ještě jsem neslyšela aby někde dítě někoho pokousalo nebo zabilo.
Tak záleží, o jak velkém dítěti bychom se bavily. Mezi malými dětmi (cca od 6) najdeš několik vrahů
A agresivních dětí, co koušou, je taky dost (nepočítám mimina) ![]()
@Wani píše:
Mně se to stává několikrát do měsícea hladí si ho i dospělí. Stojím na přechodu, pes vedle mě, a najednou vidím, jak se k němu někdo skloní a hladí, to prostě nepochopím, pes není plyšák
No vidíš, vždyť to tady i někdo radí abys psa pohladila ![]()
@Anikaa02 píše:
@Wani Co máš za psa?Já mám teda dvě 35kg feny a ta jedna vypadá dost nepříjemně takže tu nikdo hladit nechce
Mám dva
Ten první je z útulku, kříženec jezevčíka s yorkšírem, a ten druhý je český strakatý pes, ten je o něco větší, toho už si tolik nehladí ![]()
@Doe_Jane děda takhle prerazil páteř jezevčíkovi, co držel za kotník tehdy uz dospělou mamku. Majitel neřekl ani popel a ještě se omluvil. Dnes by nás nejspíš žaloval
@Wani píše:
Mně se to stává několikrát do měsícea hladí si ho i dospělí. Stojím na přechodu, pes vedle mě, a najednou vidím, jak se k němu někdo skloní a hladí, to prostě nepochopím, pes není plyšák
Taky se nám stává, že přiletí cizí děcko a začne si psa hladit. Jenže nás pes to úplně nesnáší, když na něj sahá někdo cizí. On si lidí nevšímá, pokud si nevšímají jeho.
Když k němu někdo přijde a začne hladit, tak vyjede. Zavrčí a skousne na prázdno. Já ho za to vždy pochválím
Jen ať je klidně pohryže, když sahají kam nemají ![]()
A nedělají to jen děcka, ale i dospělí
![]()
@Tichošlápek píše:
@Doe_Jane děda takhle prerazil páteř jezevčíkovi, co držel za kotník tehdy uz dospělou mamku. Majitel neřekl ani popel a ještě se omluvil. Dnes by nás nejspíš žaloval
taky si myslím, teď by byl i Nově v hlavních zprávách ![]()
@Wani píše:
Tak záleží, o jak velkém dítěti bychom se bavily. Mezi malými dětmi (cca od 6) najdeš několik vrahůA agresivních dětí, co koušou, je taky dost (nepočítám mimina)
Ano, dětští vrahové jsou.Ale aby chodily po ulicích a vrhaly se na kolemjdoucí, to asi ne, ne? ![]()
@Anonymní píše:
A jako myslíš, že pes, který ohrožuje zdraví nebo život osoby, strážník městské policie nebo policista, odveze dolesa, aby ho zastřelil? To jsi na omylu. Takže ano, i ve městě ti psa může někdo zastřelit (samozřejmě za podmínek použití střelné zbraně). A věř tomu, že dnes tu zbraň má kde kdo, a o nové zbrojáky je sakra zájem.Anonymní proto, že je moje soukromá věc, že máme doma legálně zbraň.
NEboj, vím, že zbraň lidé mívají, já nežiji na pustém ostrově
A v tom prvním příspěvku nezmiňuješ, že máš zbraň, vyhrožováním zastřelením se na diskuzních fórech ohání kde kdo, aniž by měl zbraň. ![]()
Jo takže malá prdelka ♥ Hele mě se třeba hodně často stává že nějaký ne uplně střízlivý člověk chce mého psa pomazlit jednou se mi stalo že ke mě přišel ožrala uplně na hadry a šel obejmout tu starší fenu… No ještě že k ní nedošel v tu chvilku by ho asi zabila a já taky.
@Anna766 píše:
Ano, dětští vrahové jsou.Ale aby chodily po ulicích a vrhaly se na kolemjdoucí, to asi ne, ne?
Ale já ve svém okolí opravdu nepozoruji, že by se psy vrhali na kolemdoucí a to jich mám kolem sebe hafo a nežiji ve vakuu, kolik si myslíš, že psy ročně zabijí lidí v ČR? Moc jich nebude, to ti nezletilí vrazi zabijí více ![]()
@Anonymní píše:
A jako myslíš, že pes, který ohrožuje zdraví nebo život osoby, strážník městské policie nebo policista, odveze dolesa, aby ho zastřelil? To jsi na omylu. Takže ano, i ve městě ti psa může někdo zastřelit (samozřejmě za podmínek použití střelné zbraně). A věř tomu, že dnes tu zbraň má kde kdo, a o nové zbrojáky je sakra zájem.Anonymní proto, že je moje soukromá věc, že máme doma legálně zbraň.
Evidentně jsi jedna z těch, které se zbroják nikdy neměl dostat do ruky
Pokud by jsi ji vytáhla uprostřed náměstí a začala tam střílet ![]()
@Wani píše:
NEboj, vím, že zbraň lidé mívají, já nežiji na pustém ostrověA v tom prvním příspěvku nezmiňuješ, že máš zbraň, vyhrožováním zastřelením se na diskuzních fórech ohání kde kdo, aniž by měl zbraň.
asi tak…
@Wani píše:
Mám dvaTen první je z útulku, kříženec jezevčíka s yorkšírem, a ten druhý je český strakatý pes, ten je o něco větší, toho už si tolik nehladí
Jezevčík s jorkem? To může být zajímavý psík.
My máme křížence retrívra s bíglem a je to nádherný pes.