Jak reagujete, když k vašemu dítěti běží cizí pes?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
831
18.7.15 00:16

@Nobod Tak to určitě měla, já jsem jí vlastně od té doby už neviděla, bo se přestěhvali, ale vím podle sebe, že jsem se po tom bála i štěňat. A to jsem byla jen „pozorovatel“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
18.7.15 08:05

Mám dvojčata. Když proti nám šel pes, tak jsem ho vždycky ostražitě pozorovala.
Byla jsem připravená menšího psa nakopnout. Kdyby to byl velký pes, měla jsem v plánu se postavit mezi psa a děti (děti chodily každý za jednu ruku). Naštěstí si nás nikdy žádný nevšímal.
Moje děti vědí, že na cizí psy se nesahá.

• Citovat
  • Upravit
7421
18.7.15 21:07

Pamatuju si, že jsme na škole byli na praxi a před posledním dnem jsme společně vyrazili do města. Pred ubytovnou, kde jsme bydleli stál chlap se psem velikosti jezevšíka (nejaká pouliční směs), měl ho na vodítku a pes jak jsme vycházeli tak na nás štěkal. Jedna z nás se psů ukrutně bála ( jako malou ji tuším jeden pokousal) a odmítala vyjít z domu.
To byste nevěřili, co prace mi dala přesvědčit malitele psíka „on jen štěká, ale nic nedělá“ aby ho vzal a popošel o 2 metsy dál, aby ta holčina mohla vyjít z domu a my mohli jít tam, kam jsme chtěli… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
18.7.15 21:16

Stalo se mi jednou: Jdu s dcerou z procházky, dcera vedle mě normálně ťape a před večerkou je chlap(takový pobuda, zřejmě pod vlivem) s nějakým černým voříškem. Pes vedle něj sedí a my úplně v klidu procházíme. V tom pes vystartoval a už šel holce po nohou. Instinktivně jsem holku zvedla nad sebe. Jako děs! NEchtějte ani vědět kolik jmen dostal onen pán, jemuž to bylo očividně všechno šumák, ani neměl snahu psa odvolat zpět. Jediné jeho štěstí bylo, že jsem držela dceru v náručí, jinak by mu jistotě jedna přiletěla, jak jsem byla vytočená. Dcerka se od té doby cizích psů bojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
18.7.15 22:59
@dendule4 píše:
Stalo se mi jednou: Jdu s dcerou z procházky, dcera vedle mě normálně ťape a před večerkou je chlap(takový pobuda, zřejmě pod vlivem) s nějakým černým voříškem. Pes vedle něj sedí a my úplně v klidu procházíme. V tom pes vystartoval a už šel holce po nohou. Instinktivně jsem holku zvedla nad sebe. Jako děs! NEchtějte ani vědět kolik jmen dostal onen pán, jemuž to bylo očividně všechno šumák, ani neměl snahu psa odvolat zpět. Jediné jeho štěstí bylo, že jsem držela dceru v náručí, jinak by mu jistotě jedna přiletěla, jak jsem byla vytočená. Dcerka se od té doby cizích psů bojí.

Bože ti lidi :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
21.7.15 14:33

Máme psa, který občas lítá bez vodítka. Malého. Přesto má vždy venku náhubek. Nejen aby něco nesežral, ale také pro znánlivou bezpečnost ostatních. Nesnáším, když ke mě běží obrovský pes a páníček jen houkne NEBOJTE ON NEKOUŠE! :zed:…Je to pes? Má zuby? Takže kouše! Dítě zaječí strachem a pes vycítí hrozbu a kousne… Mělijsme velkého psa, který taky lítal na vyhrazených místech na volno. No taky měl náhubek a byl perfektně ovladatelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
21.7.15 14:48

Mám německého ovčáka, se kterým dělám sportovní kynologii, ale mezi lidmi bych ho nikdy nenechala běhat na volno, přestože jsem si na 99,9 % jistá, že poslechne každý můj povel. Ta šance 0,01 % tam ale vždycky je, přestože normálně sleduje každé moje gesto a čeká, jestli nedostane nějaký povel (a pak ňamku :D) - protože je to prostě „jen“ zvíře.

Na druhou stranu mě mrzí a trochu i zlobí, když jdu se psem na vodítku po městě, on si nikoho nevšímá a některé matky začnou dětem říkat, že hele jak je velkej, ten by tě hned sežral/ ukousl ti ruku atd. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
1.9.17 11:26

Nemůžu si pomoct, ale připadá mi že některé matky ve svých dětech přímo pěstují fobii a strach ze psů a ono to potom jde sakra hodně vidět. Samozřejmě, jedna věc je vysvětlit, že na cizí psy se nesahá, ale druhá „očkovat“ děti tím, že pes je zlý, když jde pět metrů od vás někde na lesní pěšině a v závěsu majitele, aniž by si vás víc všímal. Opravdu je v takových situacích nutné, řvát na majitele, aby si psa připl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.9.17 11:30
@SisiYetti píše:
Nemůžu si pomoct, ale připadá mi že některé matky ve svých dětech přímo pěstují fobii a strach ze psů a ono to potom jde sakra hodně vidět. Samozřejmě, jedna věc je vysvětlit, že na cizí psy se nesahá, ale druhá „očkovat“ děti tím, že pes je zlý, když jde pět metrů od vás někde na lesní pěšině a v závěsu majitele, aniž by si vás víc všímal. Opravdu je v takových situacích nutné, řvát na majitele, aby si psa připl?
Ä jak můžeš vědět, co té hysterii předcházelo? Třeba prostě mají špatnou zkušenost se psy, dítě nebo matka mohly být právě takovým psem pokousáni, napadeni :nevim: Taky mám pár špatných zkušeností (naštěstí bez dětí), kdy po mě šel pes, i když nedaleko stál jeho majitel. Takže jsi-li majitelka psa a někdo tě požádá, ať si ho dáš na vodítko, byla bys naopak ty hysterická a netolerantní, kdybys to neudělala. A nejlepší jsou řeči „ten nic nedělá, je úplně zlatej“. Ne každej je milovník psů, to je třeba mít na paměti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
1.9.17 11:35

@unuděná Nemluvím o tom, když k nim pes běží, ale když jde kolem nich za pánem a nevšímá si jich. Kdyby pes běžel k nim, neřeknu ani půl slova, ale o tom, že jdu kolem se psem, který je zajištěný náhubkem i vodítkem, ale maminky začnou dětem ukazovat, jak „je to velký pes a ten by je slupnul jako malinu“ a podobné hemzy. Když jdu po pěšině a mám psa navolno a někdo jde kolem, beru psa automaticky za obojek, dokud se dotyční dostatečně nevzdálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
1.9.17 11:37

Také jsme měli psa ale kdykoliv jsem někoho viděla hned jsem jí volala k sobě aby k nikomu neměla ani tu tendenci jít a to si troufnu, že to byl opravdu zlatý, hodný pes.
A osobně také nemám ráda když jdeme ať s dcerou či bez ní aby ke mě šel cizí pes, nejsem na to opravdu zvědavá a každý majitel by si ho měl automaticky držet u sebe (navíc např. v obcích či městech je to většinou ošetřeno vyhláškou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
1.9.17 11:38

@unuděná Tohle ale psomilci nikdy nepoberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
1.9.17 11:38

@SisiYetti ano je, pes ma byt na voditku ;) poustet na volno si ho muzes doma na zahrade, nebo na mistech k tomu urcenych. To ze to plno lidi nedodrzuje je vec jina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.9.17 11:39

@SisiYetti Spousta lidí má špatnou zkušenost, tak se bojí, je to přirozené.

Pro dítě je velký pes asi jako kůň. Kdyby k tobě dusala šelma a o velikosti koně, není to nic příjemného, i když majitel z dálky hýká „on nic nedělá“.

Navíc mě jako dítě rafnul pes, co údajně „taky nikdy nic podobného neudělal“. Byli jsme se známými v lese, já jsem se šla vyčůrat a on na mě skočil a rafnul mě do hlavy. Možná měl erotické touhy :lol:, ale tehdy to bylo fakt nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
1.9.17 11:41

@SisiYetti pokud máš psa zajištěného a zvládáš ho, jsi dobrá.
Nám na sídlišti poletuje trotl pudl a majitelka všechny ujišťuje, že je hodný a neublíží.
Dceři řekla: pohlaď si ho a ten kretén na ní vystartoval, takže dcera strach a půlmetrovým obloukem obchází i čivavu.
Spíš mi poraď co dělat, když na nás jde tele (mix labrador s???), majitele nevnímá a jde se pomazlit. Dcera v afektu a já mezi nima abych psa odehnala.
Majitelka, která přišla po chvíli to dorazila větou: taková velká a bojí se psa. :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí