Jak rozdělit peníze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1291
6.2.17 19:13
@Regina Hero píše:
joj, to jsem nějak přehlídla…Zakladatelko, jestli nežijete spolu, tak bych v první řadě požádala soudně o výživné… a do dvou let věku dítěte máš nárok žádat i výživné na sebe… a pak bych ho nechala, aby platil výživné a za co si utratí zbytek, je už pak jeho věc… takhle když ti nic nedá, tak prostě mít nebudeš a on bude vysmátý… jsou to snad jeho děti, tak ať platí…

No ja nevim, ja jsem to pochopila z vety „jsme kazdy jinde“ a taky ty 2 castky za bydleni :nevim:.
Zakladatelko, zijete kazdy ve svym byte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
6.2.17 19:17
@Anonymní píše:
Děti jsou společné. Snažila jsem se X krát zjistit za co utrácí, jediné co mi řekl, že nevím kolik co stojí. On opravdu nic nového nemá. Tedy občas tričko za 2000,– ale to by musel mít každý měsíc nový šatník. Onuce nechci být ani nejsem. Jde mi o to jak se s ním dohodnout.

Nejak to nechapu… 8o Jak jste to meli pred detma? Myslim finance? Tahle situace trva jak dlouho? A mluvite spolu vubec?
Skoro to vypada, ze ma jeste zenu a deti, nebo kopu dluhů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
6.2.17 19:17

S takovým platem by měl táhnout všechno sám a Tvoje příjmy Ti nechat jako kapesné. Pokud mizí peníze, nemá nic nového, nevíš, za co utrácí a kam investuje, tak to zavání gamblerstvím nebo jinou závislostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
6.2.17 19:23

Teda nevim jestli by s tim chlap souhlasil s takovym rozdelenim, ono zalezi zaco ty penize vyhazuje, ale asi bych to vydelila 3 a ty si nechej ty 2/3 po odecteni nakladu, zustane mu vetsi castka na jeho utratu, mozna bych neodecitala jen naklady na bydleni a tak, ale prihodila bych nejakou castku na spolecne sporeni, treba na dovolenou a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.2.17 19:25

@Lekninka91 @Lucmína máte pravdu, omlouvám se

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.17 19:43

V byt kde jsem s dětma jsem měla už před seznámením. Platím hypoteku. Beru to jako společný byt. Hypotéka je 2800,– takže hodně malá. Platím jí já. On má práci 600km daleko, proto ten druhý byt kde jsme v nájmu. Pokoušela jsem se tam být taky s dětma dokonce 2×. Ale bylo to ještě horší. Hodně šetřil a skoro všechno jsem musela plati já. Bylo to v době kdy zrovna všechny peníze na nájem utratil a muselo se šetřit ještě víc… Takže, už tam nechci! Podstatná věc je jak rozdělit peníze. Chápu, že je zajímavější štourat se lidem v životě :pankac:…Otázka: kolik peněz má váš chlap pro sebe? A jaký je váš příjem abych věděla, jak to porovnat… Chci tu načerpat inspiraci pro zítřejší rozhovor. Uvítám konstruktivní argumenty a řešení jak se hnout dál. Mám sepsaný i seznam věcí co děti potřebují, připsala jsem tam i své dvě věci..

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
6.2.17 19:45
@Anonymní píše:
V byt kde jsem s dětma jsem měla už před seznámením. Platím hypoteku. Beru to jako společný byt. Hypotéka je 2800,– takže hodně malá. Platím jí já. On má práci 600km daleko, proto ten druhý byt kde jsme v nájmu. Pokoušela jsem se tam být taky s dětma dokonce 2×. Ale bylo to ještě horší. Hodně šetřil a skoro všechno jsem musela plati já. Bylo to v době kdy zrovna všechny peníze na nájem utratil a muselo se šetřit ještě víc… Takže, už tam nechci! Podstatná věc je jak rozdělit peníze. Chápu, že je zajímavější štourat se lidem v životě :pankac:…Otázka: kolik peněz má váš chlap pro sebe? A jaký je váš příjem abych věděla, jak to porovnat… Chci tu načerpat inspiraci pro zítřejší rozhovor. Uvítám konstruktivní argumenty a řešení jak se hnout dál. Mám sepsaný i seznam věcí co děti potřebují, připsala jsem tam i své dvě věci..

a nemá tam milenku? jak se takhle může chlap chovat to nepochopím, je mi líto že v tom musíš žít

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.17 19:46

Ono se taky může stát, když nebudu opatrná, že se naštve, řekne, že mi jde jen o prachy nedá mi nic a odjede. Už se to několikrát stalo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.17 19:49

@Doe_Jane Kdybych měla řešit ještě tohle tak se zblázním. Naučila jsem se některé myšlenky vůbec nepouštět do hlavy. Kojím takže prosím nestresovat. Díky

• Citovat
  • Upravit
29350
6.2.17 19:49
@Anonymní píše:
V byt kde jsem s dětma jsem měla už před seznámením. Platím hypoteku. Beru to jako společný byt. Hypotéka je 2800,– takže hodně malá. Platím jí já. On má práci 600km daleko, proto ten druhý byt kde jsme v nájmu. Pokoušela jsem se tam být taky s dětma dokonce 2×. Ale bylo to ještě horší. Hodně šetřil a skoro všechno jsem musela plati já. Bylo to v době kdy zrovna všechny peníze na nájem utratil a muselo se šetřit ještě víc… Takže, už tam nechci! Podstatná věc je jak rozdělit peníze. Chápu, že je zajímavější štourat se lidem v životě :pankac:…Otázka: kolik peněz má váš chlap pro sebe? A jaký je váš příjem abych věděla, jak to porovnat… Chci tu načerpat inspiraci pro zítřejší rozhovor. Uvítám konstruktivní argumenty a řešení jak se hnout dál. Mám sepsaný i seznam věcí co děti potřebují, připsala jsem tam i své dvě věci..

takže jste spolu, jen přes týden pracuje jinde a domů jezdí na víkendy?
Tak jsme to měli několik let my… já bydlela s dětmi tady, manžel měl druhý byt v Brně a domů jezdil na víkendy… ale platí pořád to, co jsem psala ve svém prvním komentáři…
Já bych si sepsala všechny vaše příjmy, od toho odečetla pravidelné a známé výdaje, které měsíčně platíte, včetně peněz na jídlo a podobné věci, to máš určitě v oku, kolik to za měsíc dělá, určila si, kolik z toho zbytku uložíte do rezervy, kolik si třeba necháte na osobní útratu každý z vás a zbytek rozdělila mezi vás všechny stejným dílem… dětem to třeba taky spořila nebo jim z toho kupovala hračky, sportovní vybavení a podobně… příjem máte slušný, jen chlap by měl začít myslet víc na rodinu a nejen na sebe… hlavně, aby v tom nebyly nějaké dluhy, automaty, sázky a podobně…
No, ovšem základem vztahu je fungující komunikace… takže to bych pořešila především… a ujasnila si s chlapem, co se bude platit, kdo co bude nebo kolik ti má tedy dávat, abyste to měli tak nějak vyrovnané…
Případně, když se nedomluvíte, tak platí ta varianta se stanovením výživného na děti a tebe… nešťouráme do vašeho vztahu, ale chceš poradit, tak k tomu je tak trochu potřeba vědět, k čemu vlastně, jak to mezi vámi je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
6.2.17 19:52
@Anonymní píše:

Kolik ma muj chlap pro sebe? Da domu CELOU vyplatu, poplatime co je pptreba. Do prace svaciny z domu. Bere si cca 500 tydne pro jistotu - piti apod. Vse ostatni jde do rodiny.

• Citovat
  • Upravit
8437
6.2.17 19:53
@Anonymní píše:
Děti jsou společné. Snažila jsem se X krát zjistit za co utrácí, jediné co mi řekl, že nevím kolik co stojí. On opravdu nic nového nemá. Tedy občas tričko za 2000,– ale to by musel mít každý měsíc nový šatník. Onuce nechci být ani nejsem. Jde mi o to jak se s ním dohodnout.

Nech si stanovit alimenty soudně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
6.2.17 19:54
@Anonymní píše:
Ono se taky může stát, když nebudu opatrná, že se naštve, řekne, že mi jde jen o prachy nedá mi nic a odjede. Už se to několikrát stalo…

Musí něco dávat, ať je s Tebou nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
6.2.17 19:54
@Anonymní píše:
Ono se taky může stát, když nebudu opatrná, že se naštve, řekne, že mi jde jen o prachy nedá mi nic a odjede. Už se to několikrát stalo…

Nech si urcit vyzivne soudne a nemusis se bat a setrne naslapovat jak mu opatrne rict ze jeho deti a zena maji pptrebu jist oblekat se aj.

• Citovat
  • Upravit
4062
6.2.17 20:03
@Anonymní píše:
Podstatná věc je jak rozdělit peníze. Chápu, že je zajímavější štourat se lidem v životě :pankac:Otázka: kolik peněz má váš chlap pro sebe? A jaký je váš příjem abych věděla, jak to porovnat… Chci tu načerpat inspiraci pro zítřejší rozhovor. Uvítám konstruktivní argumenty a řešení jak se hnout dál. Mám sepsaný i seznam věcí co děti potřebují, připsala jsem tam i své dvě věci..

Jenže na to se těžko odpovídá, když prostě ve většině fungujících partnerství lidé nedělí peníze na mone a tvoje. Prostě hospodaří společně se všemi penězi, které dohromady mají. My třeba u pravidlených výdajů máme rozděleno, kdo je platí, ale ne proto, aby bylo spravedlivě rozděleno, kdo kolik, ale aby bylo jasné, kdo je za kterou platbu zodpovědný a má hlídat, zda odešla. Společně jsme se dohodli, kolik a jak budeme spořit. Kolik má který z nás „pro sebe“, na to opravdu odpovědět nedokážu, nemáme žádné kapesné. Běžné platby (nákupy do domácnosti, drobnosti pro sebe nebo pro děti…) platíme podle potřeby, o větších platbách se informujeme, případně radíme.
Chápu, že se ti nelíbí šťourání do soukromí, ale váš model je prostě celý divný, zjevně není funkční a vyvolává spoustu otázek. Opravdu bys především měla přesně chtít vědět, za co tvůj muž ty peníze utrácí a jestli nemá dluhy, které by mohly dopadnout i na tebe a děti. A pak byste měli řešit svůj vztah celkově, troufám si tvrdit, že peníze nebudou váš jediný problém, to je spíš důsledek toho, jak váš vztah celkově (ne)funguje a jak ho tvůj muž zřejmě vnímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová