Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Sousedka co má Vojtu říkala, ty jo Attila to se mu budou smát a jí řekla, jo budou jen hloupí lidi. Od té doby je v pohodě:-)
@boball píše:
Sousedka co má Vojtu říkala, ty jo Attila to se mu budou smát a jí řekla, jo budou jen hloupí lidi. Od té doby je v pohodě:-)
@Anonymní píše:
tak já bych tak mimi nepojmenovala, ale taky bych si nedovolila to někomu shazovat
přesně tak, naprosto souhlasím ![]()
Jmeno se mi nelibi, presto nejsem dement a nerypu, a hlavne nechapu, k cemu takovehle „diskuze“? ![]()
Mně se nelíbí, ale spousta jmen se může zezačátku nelíbit a pak si na něj dotyčný „zvykne“. Každé jméno se dá říct hezky i ošklivě. Jestli se líbí vám, tak není co řešit ![]()
Mě se samotně jen tak líbí ale osobně bych měla problém s tím že kamarádka má psa „Bibinu“ a to bych asi nedodejchala ![]()
Ale neznat psa s tím jménem tak jo-je nádherné a velmi odlišné, mám takové ráda!
Já mám k němu averzi kvůli mojí 21leté sestřenici
je šíleně rozmazlený, namyšlený, protivný… spratek ![]()
Když si ji odmyslím tak jméno jako takové se mi líbí ![]()
Na okolí kašli, záleží jen na tom co se líbí tobě/vám ![]()
Mně osobně se líbí, je hodně originální a neotřelé. Já chtěla odjakživa Sofii, moje mamka vyhrožovala, že holčičce bude říkat Anežko, manžel taky nebyl dvakrát nadšený. Teď máme už 8 měsíců Sofii, pro babičku je to Sofinečka milovaná, pro taťku Sofí a všichni jsme spokojení. Neřešila bych okolí, jestli to jméno pro holčičku cítíš jako to pravé, neřešila bych…
Tak mě se moc nelíbí, ale to je každýho věc. Pokud se líbí tobě, tak bych to neřešila. Spíš bych přihlížela, jak se hodí k příjmení. Stejně tak jak se hodí ke jménu chlapečka. Aby kluk byl např. Pavel a holčička Bibiana, to mi přijde docela ujetý. ![]()
Mě se tohle jméno vůbec nelíbí, ale o to nejde. Nadávka se dá opravdu vymyslet na jakékoliv jméno, já se jmenuji Veronika a mohla bych vyprávět
. Jestli se Ti Bibiana opravdu líbí a manželovi se nebude otvírat kudla v kapse, pokaždé když holčičku osloví jménem, nevidím jediný důvod jméno nedat. Mě byly reakce okolí na nezvyklé jméno pro dceru taky ukradené, všichni si zvykli a teď si jméno pochvalují…
Zakladatelko, mně se to jméno také moc nelíbí, ale to je úplně jedno! Pokud se líbí vám, tak ho dejte! A myslím, že dnes s edávají naštěstí i jinájména než Terezka, Annička a Natálka- nechci s enikoho dotknout, ale jen chci říct, že společnost je otevřenější než v našem dětství třeba…
Já jsem nedala jméno, které se mi strašně líbí právě kvůli okolí. Vybrala jsem jiné, krádné, ale tohle jméno je moje
a dítě další už nikdy mít nebudu, tak mě to trošku mrzí.
Jinak nejhorší věc, jakou můžeš udělat je založit diskuzi na emimi
- Tohle si vážně musíte rozhodnout vy, a představ si, že by ti to tady všichni zkritizovali?
No tak pokud se fakt ptáš na náš názor, tak mě se Bibiana nelíbí. mj. taky jsem znala psici Bibinu ![]()
a nelíbí se mi ani Bibča od tý cvoklý spisovatelky a politika ![]()
a dvojčátka Bibiana a Damián mi zní blbě ![]()
ALE jsou to tvoje děti a ty máš jedinečný právo jim dát jména podle svého vlastního uvážení ![]()
Btw. já si taky stála na svém, stala se v tom „černou ovcí rodiny“ - našeho prvorozeného jsem nepojmenovala po tatínkovi, tak jak je v jejich rodě zvykem, takže nemáme Milánka ale Vojtu
sice to na mě tchýně zkoušela citovým vydíráním a slzičkama, ale manžel je naštěstí normální ![]()
Ahoj, mě se nelíbí. Ale je to přece jen tvoje věc a manželova. My máme holky Simonu a Klaru, no a klukovi jsme dali Olivera, nemáme tradiční české příjmení, tak si myslím, že se to hodi, no ale někteří blízcí v rodine to dodnes nemůžou zkousnout a bohužel to komentují i na hlas, což mrzí hodně.
máš pravdu, myslím že budeme mít nakonec opravdu Bibianku a Damiana