Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná mě třeba chlast nepomáhá. Když ho vypiju málo, nic to neudělá, když víc, tak při blbý náladě jdu do lítostivosti
![]()
@Míša 95 ježiš, kdyby si věděla, jakej já sem lenoch
![]()
jako fakt, hroznej.
To běhání je fajn jako pravidelná aktivita, samozřejmě, ale na to já sem líná
takže to beru jako takovej akutní relax. Prostě teď to na mě sedlo, tak teď jdu a na hodinu jdu k řece, všechny a všechno hodím za hlavu a jdu (já teda neběhám, ale je to taková „rychlochůze“) a vrátím se vyklidněná.
@Mar__tanka1983 píše:
Když ho vypiju málo, nic to neudělá, když víc, tak při blbý náladě jdu do lítostivosti![]()
Já taky. Ale přesně tahle lítostivost, do které se dostanu, mi v konečném důsledku nakonec pomůže - protože ze sebe dokážu vybrečet a pustit věci, které kolikrát ani nevím, že na mně až takovou vahou leží.
@Tichošlápek píše:
Ja při stresu jím. Jídlo mne uklidňuje
mě taky
…akorát je to trochu o hubu, tuhle sem se tak dlouhodobě uklidňovala, až mám z toho dvacet kilo nahoře
a teď je složitě dávám dolu…
Fyzická aktivita, u které vypnu hlavu - behani, joga… (soustredim se na tu cinnost a nemyslim na nic jineho), a pak podpurne bylinne prostredky - kozlikove kapky a kapsle rozchodnice ruzove.
@BohunkaP mě to bohužel nepomáhá.
Vykecat se kamarádce, to jo, ale fňukat do polštáře, jakej sem deb*il a jak mě nikdo nemá rád (do toho si navrch zacpávat žaludek nějakým žrádlem, jak psala Tichošlápek), to mám vyzkoušené a je to pěkně k prdu ![]()
Příspěvek upraven 18.01.18 v 12:10
@Mar__tanka1983 já k tomu naštěstí vlastním geniální metabolismu alá černá díra, takže se muzu cpát dle libosti
jinak bych se snad musela začít hejbat a z toho bych měla zas tak akorát depky a musela bych jist ![]()
Já jsem se vyrovnala s minulostí, vyřešila jsem si věci, které mě tížily a od té doby mám klid. Občas mám trochu nervy, ale ve srovnání s minulostí mám báječný život plný pohody a štěstí. Jsem sama se sebou v pohodě a víc nepotřebuju.
@BohunkaP píše:
Asi to bude znít jako pitomost, ale mně v okamžitých krizích nejvíc pomůže sprcha. Postavit se pod proud horké vody a představit si, že ze mne všechno negativní smývá… Na mne to má zaručený efekt
Já zas v takových situacích dávám vanu
Zavřu se v koupelně, napustím si vanu a třeba si tam i pobrečím a je mi lépe ![]()
A ještě čtení. Když se začtu do nějakého příběhu a nemyslím na realitu.
@Emimin7 píše:
Nejvíc rozhodně čtení knih a pokusy o jejich psaní.
A jaky styl zkousis psat? ![]()
Alkohol teď nepripada v uvahu, jinak sem si sklenicku dala rada, ale i co se toho týče sem hrozně vybirava
,za me je fakt asi nejlepsi vana/sprcha, ale je to jen takove „chvilkové“ uvolnění, ráda bych našla relax pro nás oba a bohuzel, chlap chodi do sprchy protože musi, nejak zvlast si v tom nelibuje, musim se smat, kdyz si vzpomenu jak sem hose nutila do spolecne vany se svickama, pěnou, sedel tam jak parez a cekal az mu dovolim odejit ![]()
Me pomaha knizka, cokolada, sex. V tomhle poradi prosim
.
Ale je pravda, ze co jsem na MD, tak mi staci si zapnout ulici/ordinaci a chvili jen tak cumet na bednu
.
@Kralikcek píše:
A jaky styl zkousis psat?
Krimi thrillery. Jednu povídku mám na internetu:
http://www.ladymagazin.cz/lily/
Ale ta je už starší a tak nereprezentuje moje nejvyšší kvality. ![]()
A psaní čehokoli je skutečně maximální relax.