Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Knihomyš píše:
Není nic divného, že to bolí. Blízký člověk zradil tvou důvěru. To je vždycky otřes, protože žijeme s tím, že blízkým lidem důvěřujeme - bez tohohle předpokladu by stál život asi za houby. Čemu na tom nerozumíš? Že se s tím nesrovnáš až tak rychle, jak bys chtěla?
Těžko můžeš jeden den zjistit takovouhle haluz a druhý být v pohodě, když to přeženu.
Dej tomu čas.
Snažím se… Děkuji. ![]()
@Black_Orchids proto se nezlob, ale já s tvým názorem také nesouhlasím..
@Deniel píše:
Ahoj, rodičům a vůbec všem blízkým se odpouští asi nejhůř, a i to co ti kdy udělají se nese hůř než kdyby to udělal kdokoli jiný..asi bude nejlepší, když se s tím smíříš..jiný to už asi nebude, a ty zkus žít znova..Všechno co se nám děje se děje z nějakého důvodu a věř, že tebe to co se ti stalo tě posunulo dál..jsi rozumnější, vyspělejší a určitě i v něčem chytřejší. Život je svi. ě..a my musím hledat to nejhezčí co nás v něm prochází. Určitě tě v životě čeká něco krásného, já tomu věřím, každý kdo si prožije nějaké takové,,peklo" tak na něj pak čeká něco nádherného!! Věř tomu taky!! Máš krásného synka, tak žij pro něj, a buď pro něj lepší rodič, než jaký byli vaši!! Vyvaruj se chyb, který dělali oni tobě a uvidíš, že ti to jednou malej oplatí.![]()
![]()
![]()
![]()
myslím na tebe a držím ti pěsti, drž se!! Máš celý život před sebou a žij si ho podle sebe!! Je jen tvůj, a to co se ti stalo..to bylo, to nezměníš, soustřeď se na to co bude!!
Moc děkuji!!! Opravdu moc děkuji za hezká slova! Ano, žiju pro syna. Ráda bych ten život žila podle sebe, ale díky tomu, co se událo a co mi do života pořád zasahuje, především tedy finančně, to až tak jednoduchý není. A možná z toho důvodu se mi nedaří odpoustit, zapomenout, jít dál… Stojím na místě, ze kterého není cesta. A nebude, dokud se nespravíme finančně… Pak už to snad bude lepší…
Každopádně se hodlám vyvarovat chyb svých rodičů..
Ještě jednou moc díky
![]()
@Salvaje neboj se, mazli se synkem, objímej manžela nebo partnera a snažte se užívat chvilek, který jsou třeba jiným vzácný, choďte spolu na procházky a hlavně držte při sobě!! Jednou bude líp!! Všechno to příjde, uvidíš!!! Myslím na tebe!!! Drž se a buď lepší než ostatní, ty víš svý, ty jsi o krok napřed před ostatníma ![]()
@Gladys píše:
@Salvaje a přijala jsi ho, opravdu, nejen na oko? Člověk si dokáže v tomhle ohledu celkem efektivně lhát.
Ale chápu, že tohle bude ještě trvat, máš malé dítě a vnímáš dopad i na něj, to by mi asi taky dělalo hodně velký problém něco takového přijmout, když to má špatný dopad na nejmilovanější bytost, obzvlášť když je na tobě plně závislá
Popravdě už ani nevím… Myslela jsem si, že jo. Jenže pak se objevily ty finanční problémy a bylo zle. Pak se narodil syn a bylo dobře, všechno bylo fajn. Rodiče jsem sice vidět nechtěla, ale byli mi ukradení. Tenhle stav trval asi půl roku… Asi než mi skončila PPM a začal RP - nižší příjem, výdaje stejně vysoké… A já si myslela, že až se ty finance vyřeší úplně, tak mi budou naši zase ukradení, i to, co mi udělali. někam mě to posunulo… Ve smyslu - „Co tě nezabije, to tě posílí“ a „Všechno zlé je k něčemu dobré“. Fakt jsem tomu věřila. Jenže pak přišlo najevo to s tím barákem a já strašně trpím tím, co všechno tam zůstalo a je nenávratně pryč. A nejde o drahý, hodnotný věci, ale hlavně fotky z dětství, s babičkou, prababičkama… a tak…
Tak nevím, kdy to přijmu.. A jak to udělám…
@Deniel píše:
@Salvaje neboj se, mazli se synkem, objímej manžela nebo partnera a snažte se užívat chvilek, který jsou třeba jiným vzácný, choďte spolu na procházky a hlavně držte při sobě!! Jednou bude líp!! Všechno to příjde, uvidíš!!! Myslím na tebe!!! Drž se a buď lepší než ostatní, ty víš svý, ty jsi o krok napřed před ostatníma
@Lastkecka píše:
AhojTohle mě moc mrzí, máš opravdu těžké období. Víš ten vztek a všechny pocity co máš, ubližují vnitřně jen tobě. To že odpustíš druhé osobě, tím vlastně nejvíc pomůžeš sobě. V životě k nám přicházejí lekce které jsme si vědomě či nevědomě vytvořili abychom se z nich poučili nebo aby nám ukázali co je v našem životě špatně. Nic není náhoda a ač se to nemusí ted zdát, za vším zlým je vždycky smysl a ty nejhorší věci nás posouvají nejvýš.Já bych toho napsala víc, ale je to hodně esotericky zaměřené, nevím zda na tohle vše věříš a není to věc která by se měla psát veřejně, tudíž kdyby jsi chtěla, napiš mi sz a já ti k tomu povím víc.
Děkuji ![]()
@Deniel já se přece nezlobím.
Ale on to není názor, jako spíš fakt. Život není to, co chceme, ale to, co máme. Čím dřív se člověk smíří s tím, co do života dostal, tím rychleji se dostane dál.
Ale rada či empatická podpora to moc není, uznávám. Spíš takové filosofické zamyšlení nad skutečností (jak ostatně avizovala zakladatelka již v úvodu svého příspěvku).
@Black_Orchids píše:
@Deniel já se přece nezlobím.
Ale on to není názor, jako spíš fakt. Život není to, co chceme, ale to, co máme. Čím dřív se člověk smíří s tím, co do života dostal, tím rychleji se dostane dál.
Ale rada či empatická podpora to moc není, uznávám. Spíš takové filosofické zamyšlení nad skutečností (jak ostatně avizovala zakladatelka již v úvodu svého příspěvku).
Jasně
Ale podobná reakce mě vždycky naštve.
Ano, matku mám jenom jednu, v mém případě bohužel tuto. A radši bych ji neznala…
@Black_Orchids no to máš pravdu..dostala do života neuvěřitelnou životní zkušenost, to jako zase jo!! Sice to nevyřeší problémy, které teď prožívá, ale dostala do života zkušenost, která se jí třeba bude hodit. Někteří lidé, žijí poklidný život, mají krásné dětsví, ale pak v závěru vidíme, jak v 40ceti - 50ti jsou alkoholiky, nemají peníze, protože v dětství měli všechno a život brali jako samozřejmost, a teď si s ním neví rady..alespoň tak to beru já
to se tobě @Salvaje nestane, protože ty víš, co je dobré a co ne!! A to jen díky tomu co jsis prožila
![]()
@Deniel píše:
@Black_Orchids no to máš pravdu..dostala do života neuvěřitelnou životní zkušenost, to jako zase jo!! Sice to nevyřeší problémy, které teď prožívá, ale dostala do života zkušenost, která se jí třeba bude hodit. Někteří lidé, žijí poklidný život, mají krásné dětsví, ale pak v závěru vidíme, jak v 40ceti - 50ti jsou alkoholiky, nemají peníze, protože v dětství měli všechno a život brali jako samozřejmost, a teď si s ním neví rady..alespoň tak to beru játo se tobě @Salvaje nestane, protože ty víš, co je dobré a co ne!! A to jen díky tomu co jsis prožila
![]()
![]()
Jo, tak s tímhle souhlasím… Jak už jsem psala - Všechno zlé je k něčemu dobré a co mě nezabije, to mě posílí ![]()
@Salvaje píše:
Jo, tak s tímhle souhlasím… Jak už jsem psala - Všechno zlé je k něčemu dobré a co mě nezabije, to mě posílí
toho přísloví se drž!!
kdyby jsi kdykoli potřebovala psychicky podpořit, klidně mě napiš do zpráv ![]()