Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
byla bych upřímná ke kamarádce, a tak jak jsi tady popsala svoje pocity, řekni jí a uvidíš jak ti situaci objasní, rozhodně by mě to bylo přinejmenším líto
Jít za svědka…většinou se to žádá po dobrém příteli. Asi to tvoje kámoška neměla lehké se rozhodnout, možná to je důvod, proč se to má tajit, protože pořád neví, jak ti to má říct.
Proč bys odmítla svědčit? Mě to přijde, jako by jsi pak s jejich svatbou nesouhlasila
Třeba to tvoje kámoška č. 2 tuší a proto požádala jedničku.
Možná to je i tím, že ty máš dítě a proto má pocit, že se s ní naplno nemůžeš věnovat svatebním přípravám..těžko říct.
Co bych dělala? Já bych tedy na svatbu šla. Tím, že tam nepůjdeš, budeš ochuzená o její nej den. Pak se může stát, že s tebou o své svatbě ani nebude chtít mluvit, protože vycítí, že si se vymluvila a tobě to bude líto ještě víc.
Chápu že Tě to mrzí, ale nebrala bych si to proti sobě, prostě vás má ráda obě, a svědkyně může být jen jedna.. A je jasné že chce radši kamarádku než někoho neutrálního cizího. Blbost byla že Ti to neřekly, moc nechápu proč..
Ale snažila bych se nad to povznést, pokud je tohle jediné co Ti mezi vámi vadí, tak je to fakt blbost, a nestojí to za to aby bylo mezi vámi dusno, nebo abyste se kvůli tomu rozhádaly.
Tak píšeš,že jste dlouholeté kamarádky,takže nejít ji na svatbu by bylo,alespon z myho pohledu,divný.. Co ti vadí víc,že nejsi zapojována do příprav,nebo,že si za svědka vybrala kamarádku č1?A pokud nechce,abys o tom věděla,tak asi právě z důvodu toho,aby jsi se nenastvala. Mne osobne by asi takovahle situace vubec nevadila..paklize bych na svatbu pozvana byla,coz ty jsi.. Mela by sis s ní promluvit,jestli te to tak trapi.
jenže mám jít na svatbu ,na které mám pocit,že jsem jen ze slušnosti ![]()
svědectví bych odmítla právě z důvodu ,toho,že bych bechtěla aby se musela mezi námi rozhodovat … Ono ,právě kdyby přišla a řekla,hele půjde mi 1,protže a protože taky bych to brala ..,ale prostě takovýhle tajnosti,to mě osobně příjde hnusné a je mi to líto
… Pokud chceš, aby kamarádství vydrželo, tak bych neváhala sdělit, že víš, kdo půjde za svědka, že ti to nevadí, přeješ jim to a na svatbu se těšíš. Uvidíš sama, jak se k tomu postaví ![]()
Asi bych to vzala trochu s nadhledem … kamarádce bych to řekla, i to že mi to zprvu přišlo líto, ale nijak bych to nehrotila ![]()
Sama musíš vědět, jestli je to opravdové přátelství nebo jenom takový setrvačník, aneb když se známe tolik let …
Za prvé jsem upřímně nikdy neměla ráda kamarádství tří ženských…Vždycky je jedna mimo mi přišlo…Ale může to být jen můj dojem a zkušenost.Za druhé si myslím, že tím, že obě holky jsou bezdětné, mají spolu už víc témat než s tebou…Nevím, jak staré máš dítě, ale já už třeba dokážu pomalu plácat jen o něm, což musí hodně lidí otravovat.Jenže nějak není moc jiných zážitků než s dítětem.
Možná chce poradit se svatbou od zkušenější.
Nevím, myslím, že třeba kamarádka za svědkyni raději tu druhou, protože má víc volného času (pouze tipuju).Nezaměstnává jí dítě, takže proč by po odpolednech nevybírala dorty u kafíčka, nevybírala šaty.Prostě téma jejich rozhovorů je jen a pouze svatba..
To je ale jen nápad tohle všechno, nevidím do nich.
Příspěvek upraven 30.05.11 v 22:40
Anonymní píše:
jenže mám jít na svatbu ,na které mám pocit,že jsem jen ze slušnosti
svědectví bych odmítla právě z důvodu ,toho,že bych bechtěla aby se musela mezi námi rozhodovat … Ono ,právě kdyby přišla a řekla,hele půjde mi 1,protže a protože taky bych to brala ..,ale prostě takovýhle tajnosti,to mě osobně příjde hnusné a je mi to líto
Buď jste opravdu dlouholeté DOBRÉ kamarádky a pozvání na svatbu je upřímné, nebo zas tak dobré kamarádky nebudete
Pokud máš pocit, že jsi pozvaná ze slušnosti, tak bych se nad tím zkusila zamyslet. Nebo si s kámoškou rovnou promluvit.
Mě by bylo strašně moc líto, kdybych požádala jednu ze svých dvou skvělých kamarádek, aby mi šla svědčit a ona by to odmítla. Kdyby odmítla i druhá…no, nevím. To bych měla jít požádat sousedku, co se jen zdravíme? Jen, abych náhodou neurazila někoho z mých přátel? To mi přijde úplně postavené na hlavu.
Měli ti to říct, to ano, v tom bude asi největší chyba, ale řekla bych, že to až moc řešíš, moc se tím užíráš. Pokud tě to opravdu trápí, tak si s nimi promluv, jinak se budeš užírat pořád
přiznám se ,že mám s nima někdy pocit jako by jim na mě něco vadilo,občas když něco řeknu tak se na sebe tak dovně kouknou
je pravda,že se naše vztahy trošku změnily od doby co mám syna…
ahoj, no podle toho jak jsi to napsala a jak to teda vyznělo, máš obě kamarádky na houby
. Nejsou k tobě upřímný a já s mojí povahou bych jim to prostě dala sežrat. Zeptala bych se slečny nevěsty proč jsem najednou pátý kolo u vozu.
Anonymní píše:
přiznám se ,že mám s nima někdy pocit jako by jim na mě něco vadilo,občas když něco řeknu tak se na sebe tak dovně kouknouje pravda,že se naše vztahy trošku změnily od doby co mám syna…
Hm, tak to mi přijde, jak kdyby tě drbaly za zády
Řekla bych bohužel, že nej kamarádky jsou jen ony dvě ![]()
taky mi to už tak několikrát přišlo,jestli mě nedrbou za zády,ale prostě nevidím důvod..ano mám na některé věci jiný názor,než ony,ale to máme každá ..
motika píše:
ahoj, no podle toho jak jsi to napsala a jak to teda vyznělo, máš obě kamarádky na houby. Nejsou k tobě upřímný a já s mojí povahou bych jim to prostě dala sežrat. Zeptala bych se slečny nevěsty proč jsem najednou pátý kolo u vozu.
Přesně tak…já teda nejsem vztahovačnej člověk, ale tohle by mi bylo nejenom líto, ale dotýkalo by se mě to.....určitě bych jí to narovinu řekla, pač podle toho, co popisuješ-to mi na upřímný kamarádství nepřipadá ![]()
mi to zas nepřijde tak divný ![]()
ty bys za svědka nešla, ale přitom tě uráží, že tě za svědka nezve?
Mne by taky přišlo divný zvát na svoji svatbu za svědka kamarádku, která má dítě bez svatby- bych si řekla, že něco, co já považuji v životě za důležité, tak pro ni je k ničemu, a že by to byl docela trapas.
O vašem vztahu v jiných ohledech to přeci nic nevypovídá - ona tě za svědka nechce, ty bys taky jít nechtěla, tak jaký je problém?
A proč píšeš, že nebudeš svatebčan? Jsi pozvaná - nepůjdeš tam?
to, že se ony dvě ted scházejí je docela logické, se svou svědkyní chce nevěsta leccos probrat a patří to jen k roli svědka; s kamarádkami, i kdyby vás bylo dalších pět, to nemá co dělat ![]()
Na druhou stranu tě do určité míry chápu, to ano. Jen ti nastinuji, jak to může vidět ona, a že v tom nemusí být nic zlého. Ani já to nemyslím zle.
Navíc nevíš, proč ti to tají - zkus to zatím přejít a počkej, až ti to řekne, případně jí to řekni sama, a ona ti to vysvětlí - dost možná je to z její strany jen ostych z blbé situace
ale škoda si kvůli takové blbině pošramotit vztahy.
pa
har.
PS: Já když jsmese vdávala, tak mi někteří kamarádi říkali, proč se vdávám, a že jeto cár papíru, a oni ho nepotřebují - taky jsem se mohla urazit, že shazují něco, co je pro mne důležité- ale nějak jsem to přešla- někteří časem přiznali, že ke svatbě dorostli až později, jiné, že také chtěly být vdané, ale jejich partner halt nechtěl, tak se tvářily, že o svatbu nestojí, a jiným skutečně na manželství nesejde, a vedli vůči mně hloupé nemístné řeči…
Důvod pro anonymní příspěvek je ten ,že sem chodí přátelé a já nechci aby věděli o koho se jedná..
Takže pro vysvětlení jsem 3 kamarádky :1 je vdaná bez dětí, 2 je zasnoubená ( brzo bude obřad) bez dětí a já s dítětem s partnerem svatbu zatím neplánujeme,ale neříkáe ,že nebude..
A teď o co jde . 2 kamarádka se bude brzy vdávat s tím,že na obřad jdou všichni, na oběd jen svědci,rodiče a manželé a na večerení chlastačku jdou zase všichni.
Nevím jak to napsat,aby to nevyznělo nějak hnusně,ale prostě naše budoucí nevěsta požádala o svědectví 1 s tím,že mě se o tom nemá zatím říkat. Přiznám se ,že jsem počítala,že ani jedna jí za svědka nepůjdeme,že si vybere někoho jiného a neutrálního ,že se prostě nebude rozhodovat mezi námi dvěma … Nejvíc mě uráží,že všichni okolo to vědí,ale mě to nikdo nesmí říct,ale přeci jen se našli nejací ti DOBRÁCI kteří asi chtěli vědět jak špatně na tom jsem ,že to nejsem já,Jen pro vysvětlení kdybych byla požádaná já,tak bych odmítla být svědkem svatby . Další věc co věc,která mi je líto,že prostě oni dvě se teď neustále navštěvují a spolu plánují dorty a tak a já jsem prostě mimo. Spíš mám pocit,že jsem pozvaná na svatbu i když svatebčan nebudu jen ze slušnosti.Prostě dlouholetí přátelé dáváme si dárky na vánoce, k svátku k narozeninám ,k narození syna jsem dostala od nich dárky,takže bych řekla že jsme si blízké a teď nechápu proč jsem postavena na vedlejší kolej a nebo spíš,se přede mnou má tajit to že za svědka jde 1
Chtěla jsem se tedy zeptat na názor , šly byste s takovým pocitem na svatbu někoho. Já přemýšlím,že jí koupím svatební dar popřeju jí a 2 dny před svatbou jí zavolám ať se nezlobí,ale že z rodinných důvodů se svatby nezůčastním,protože narychlo odjíždíme,prostě se z toho hcci vykroutit, nechci ani aby to vypadalo,že jsem třeba uražená,že jde za svědka 1, uražená nejsem,jen je mi líto toho jak se to děje