Jak se taktně rozejít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silverine247
10.11.20 16:09
@Anonymní píše:
Já se nepřišla dohadovat jestli jsem nebo nejsem troll. Kdo tomu nevěří, nemusí reagovat a už vůbec to dál číst. Tyhle odpovědi mě fakt nepomůžou. Neotěhotněla jsem schválně a ano přes HA. Přece si neudělám vedomně dítě s někým s kým nepočítám. S ex jsme se sice o ditě chvili pokoušeli, ale hlavně na jeho popud, to byl taky jeden z důvodů, proč jsme se odcizili. Já nechtěla ještě nic podstupovat, chtěla jsem tomu nechat volný průběh a pak to mezi námi šlo s kopce, byl v práci ještě více, dodělala to pandemie a bylo. V té době, kdy jsme se začali odcizovat jsme se zase chránili. Moje těhotenství není ale teď podstatné, musím vyřešit vztah s nynějším přítelem. Uvedla jsem to proto, aby bylo jasné, že nemám čas otálet. Od sebe bychom šli tak jako tak, akorát teď mám velký důvod to rozseknout a neprodlužovat.

Dobre tedy. A tomu otci sveho ditete reknes pravdu nebo mas v umyslu mu to tehotenstvi zamlcet?

• Citovat
  • Upravit
21593
10.11.20 16:11
@Anonymní píše:
Tak to není, překrurčuje to. Nikomu jsem nezahla, se současným přítelem jsem si začala po rozchodu, odstěhovala jsem se k němu. Nemyslím si, že jsem bohyně, ale udělala jsem chybu, oba jsme udělali chyby, my jsme si to vyjasnili a z chyb se poučili. A nejsem žádná poběhlice, mám druhý vztah, ten první trval přes deset let. Bohužel k tomu, aby jsme si uvědomili, že k sobě patříme jsme asi potřebovali být od sebe. Vůči současnému příteli je to nefér, já to takto naplánovala, začala jsem si s ním, že on bude ten pravý. Imponoval mi ten zájem. Bohužel dnes to vidim uplně jinak.

dobre no…

Podivej se, rozchod malokdy byva pekna zalezitost. A za mne je lepsi byt uprimna a primocara. Pokud se opravdu ptas, jak na to, udelala bych to takto: rekla bych tvemu aktualnimu pritelovi, ze jsi nad tim hodne premyslela a ze proste nejses zamilovana. Jses si tim 100% jista, uz nad tim premyslis nejakou dobu a proste tak to je. Ze sice chapes, ze on je slusny chlap, neudelal nic spatne, ale to samo pro vztah nestaci.

Udelej razny riz, nesnaz se to nejak extra ocperovat, bolet to bude tak jako tak a pokud se budes snazit to udelat co nejjemneji, on si to pak muze vylozit jako ze ma jeste sanci. Tuhle to iluzi mu nedavej. Tvuj komunikat musi byt jasny, strucny ale zaroven samozrejme v ramci slusnosti.

Co se tyka tveho ex, je fajn, ze jste si to vyjasnili a atd… nevim, kolik ti je let a jake mas zkusenosti s lidmi vseobecne, ale moje zkusenost je takova, ze po nejake dobe se vse vrati do puvodnich koleji. Nechci malovat certa na zed, treba to dopadne i dobre, ale je dost velka sance, ze za par mesicu budes tam, kde si zacinala. Plus to dite.

Dobre to jeste promysli. Opravdu dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
10.11.20 16:12

Tohle není vůbec vůči tomu dítěti fér. jednou se to může pěkně vymstít až třeba za 10 let bude mít dítě pěknou pubertou a domnělý otec to vpálí do ksichtu. Nebo bude mít nějaké zdravotní problémy a prostě se to dozví. Je to blbost. Stejně se to jednou provalí. Jestli stejně tvůj současný přítel nebude duchapřítomný a nenechá si rovnou udělat test otcovství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
10.11.20 16:29
@Anonymní píše:
Já se nepřišla dohadovat jestli jsem nebo nejsem troll. Kdo tomu nevěří, nemusí reagovat a už vůbec to dál číst. Tyhle odpovědi mě fakt nepomůžou. Neotěhotněla jsem schválně a ano přes HA. Přece si neudělám vedomně dítě s někým s kým nepočítám. S ex jsme se sice o ditě chvili pokoušeli, ale hlavně na jeho popud, to byl taky jeden z důvodů, proč jsme se odcizili. Já nechtěla ještě nic podstupovat, chtěla jsem tomu nechat volný průběh a pak to mezi námi šlo s kopce, byl v práci ještě více, dodělala to pandemie a bylo. V té době, kdy jsme se začali odcizovat jsme se zase chránili. Moje těhotenství není ale teď podstatné, musím vyřešit vztah s nynějším přítelem. Uvedla jsem to proto, aby bylo jasné, že nemám čas otálet. Od sebe bychom šli tak jako tak, akorát teď mám velký důvod to rozseknout a neprodlužovat.

Co transparentně a Menzel model family?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.20 16:32

Proč o tvym tehotenstvi vi prvni ex a ne soucasny pritel? Co to jako je? Nemel cas predtim, zato k unaveny mamine s malym miminkem bude z prace primo utikat :roll: A njn, tvuj zivot, tvoje cesta…jen ji ne**** i vsem okolo.

• Citovat
  • Upravit
5752
10.11.20 16:33

Co najít nějakýho třetího, aby bylo nějaký vzrůšo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.20 16:43

@warita Děkuji za normální názor. Já ex znám dobře, vím jaký je, on toužil po tom rodinném štěstí, pro mě to nebylo na pořadu dne. Věnovala jsem se kariéře, ještě jsem dálkově studovala vysokou školu a ex si to zářídil po svém. Vždycky se věnoval hodně práci, ale v tuto chvíli dělal nad rámec a bylo to proto, že já taky hodně pracovala. Když mi to začalo vadit a chtěla jsem být více s ním a odsunula práci, on neměl čas, protože jak píšu byl v práci nad rámec a nehodlal s tím přestat, dokud nebude dítě. V tom březnu mi oznámil, že se neuvidíme skoro vůbec, protože nemáme děti vezme směny za kolegy a dovršil to tím, že bude mít v práci karanténu a nebude chodit domu. Já to nechtěla původně napsat, protože by mě mohl někdo poznat. Ale bývalý přítel pracuje jako vychovatel v dětském domově a kvůli zavření škol byl v práci téměř od rána do večera. Jelikož byly děti v karanténě, kvůli donošení covidu z venčí souhlasil, že tam zůstane trvale 14 dní. To už byla poslední kapka a já odešla. Dnes to vidim jinak, naopak si ho vážím, já se chovala jak malé děcko. On sám přiznal, že ke konci do práce utíkal. Nebylo to tak ale vždy, dlouhé roky jsme měli krásný vztah. Prostě jsme se odcizili, on chtěl rodinu, já svatbu, děti zatím ne, což on chtěl naopak. Ten poslední rok jsme spolu málo komunikovali a dopadlo to takto, jinak jsme se měli krásně. A už jsme zase na stejné vlně. Teď máme oba společné plány a věřím, že budeme zase šťastní i když teď už tři. Já vím co od něho můžu čekat a že se na něj mohu spolehnout. Současný partner je sice pozorný, ale to je všechno. Nic sám nezářídí, nic neumí, má problém se postarat o sebe. Já jsem ten chlap a máma, co z toho, že mi pak šeptá do uší, že mě miluje. Já potřebuji vědět, že se o něj mohu opřít, že jsme v tom dva, tak jak jsem byla zvyklá, ale tady to tak není. Připadám si jak jeho matka a ani si ho nedokážu vážit. A představa, že člověku, který pětkrát do týdne si zabouchne klíče, stále zapomíná a neumí uvařit ani čaj, protože bydli vedle maminky a ta mu dělá full servis budu půjčovat naše dítě je pro mě strašná. A to vím par dní až tu dítě bude, já bych zešílela strachy, kdyby ho měl u sebe. Mě stačilo, že zapomněl u obchodu nedávno psa.

• Citovat
  • Upravit
6872
10.11.20 16:43

Bože do čeho si to dal duši 8o

Fér je říct otci dítěte, že je otec. Ublížíš mu rozchodem tak jak tak tak mu prostě řekni, že s ním být nechceš, že se vracíš k ex a hotovo. Zabal se vypadni. Ale to, že je dítě by měl vědět. Zavařila sis sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
10.11.20 17:13
@Anonymní píše:
@warita Děkuji za normální názor. Já ex znám dobře, vím jaký je, on toužil po tom rodinném štěstí, pro mě to nebylo na pořadu dne. Věnovala jsem se kariéře, ještě jsem dálkově studovala vysokou školu a ex si to zářídil po svém. Vždycky se věnoval hodně práci, ale v tuto chvíli dělal nad rámec a bylo to proto, že já taky hodně pracovala. Když mi to začalo vadit a chtěla jsem být více s ním a odsunula práci, on neměl čas, protože jak píšu byl v práci nad rámec a nehodlal s tím přestat, dokud nebude dítě. V tom březnu mi oznámil, že se neuvidíme skoro vůbec, protože nemáme děti vezme směny za kolegy a dovršil to tím, že bude mít v práci karanténu a nebude chodit domu. Já to nechtěla původně napsat, protože by mě mohl někdo poznat. Ale bývalý přítel pracuje jako vychovatel v dětském domově a kvůli zavření škol byl v práci téměř od rána do večera. Jelikož byly děti v karanténě, kvůli donošení covidu z venčí souhlasil, že tam zůstane trvale 14 dní. To už byla poslední kapka a já odešla. Dnes to vidim jinak, naopak si ho vážím, já se chovala jak malé děcko. On sám přiznal, že ke konci do práce utíkal. Nebylo to tak ale vždy, dlouhé roky jsme měli krásný vztah. Prostě jsme se odcizili, on chtěl rodinu, já svatbu, děti zatím ne, což on chtěl naopak. Ten poslední rok jsme spolu málo komunikovali a dopadlo to takto, jinak jsme se měli krásně. A už jsme zase na stejné vlně. Teď máme oba společné plány a věřím, že budeme zase šťastní i když teď už tři. Já vím co od něho můžu čekat a že se na něj mohu spolehnout. Současný partner je sice pozorný, ale to je všechno. Nic sám nezářídí, nic neumí, má problém se postarat o sebe. Já jsem ten chlap a máma, co z toho, že mi pak šeptá do uší, že mě miluje. Já potřebuji vědět, že se o něj mohu opřít, že jsme v tom dva, tak jak jsem byla zvyklá, ale tady to tak není. Připadám si jak jeho matka a ani si ho nedokážu vážit. A představa, že člověku, který pětkrát do týdne si zabouchne klíče, stále zapomíná a neumí uvařit ani čaj, protože bydli vedle maminky a ta mu dělá full servis budu půjčovat naše dítě je pro mě strašná. A to vím par dní až tu dítě bude, já bych zešílela strachy, kdyby ho měl u sebe. Mě stačilo, že zapomněl u obchodu nedávno psa.

Wtf? Jak jako půjčovat? To ditě je i jeho prober se! Tohle je největší svinstvo, zamlčet biologickému otci dítě. Chovej se jako dospělá a sežer si co si nadrobila. Tohle je chování 15 letý holky, ne ženy s vš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.20 17:28

@BigBang Jasně, takže budu žít s někým, kdo mi nevyhovuje, stejně to dlouho nevydržím a skončím jako samoživitelka. Nebo od něj odejdu, budu žít sama s dítětem a v době, kdy bude u tatínka zešílím, jestli se něco nestane a dítě nebude mít kompletní rodinu. Není to fér, ale nejlepší řešení vidim v tom, že bohužel lží a podvodem, bude mít kompletní rodinu a schopného tátu, který vše ví a souhlasí, pod podmínkou, že se nikdo nedozví pravdu. Plus jsou tam na obou stranách city a oba víme, že chceme být spolu. Bez ohledu na to, že se to teď ještě více zkomplikovalo. Zároveň nechce být za toho, kdo mezi kamarády a v rodině bude za blbce co vychovává kukačku. Na tom si trvá a já tomu rozumím. A také samozřejmě nechce, aby v našem zivotě figuroval biologický otec dítěte. V lásce ho moc nemá, když jsem k němu odešla. Tak mi prosim tě řekni jaké mám teda možnosti?

• Citovat
  • Upravit
7478
10.11.20 17:29

Život není černobílý, až po ty vzahové kolotoče ok. Ale zapřít dítěti otce - otci dítě, je..no hledám slovo… :think: A pokud máš od ex ultimátum, že tě přijme zpět pouze pokud budete tvrdit, že je dítě jeho…tak to taky o něčem svědčí. Já osobně bych neměla žaludek upřít dítě otci, který je hodný, fajn chlap…jen ne úplně praktický. Jo, dovedu si to možná představit u nějaké patologie (alkoholik, agresor), ale to tohle není… Že bys mu ho „půjčovala“ od miminka na celé dny a noci nehrozí, určitě to zvládne. A to je holt přijmutí Tvé zodpovědnosti, toho, že vám ON (tobě a ex) pomohl si uvědomit, jak se spolu, dle tvých slov, skvěle hodíte (opravdu?), abys k němu teď byla fér a pokud bude chtít figurovat jako otec, tak mu to umožníš. Taky se může stát, že řekně, že v případě, že s ním nezůstaneš o dítě nemá zájem :nevim: Pak budeš spokojená a přitom mít svědomí čisté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
10.11.20 17:37

Mne to prijde, ze jsi zjistila, ze jsi tehotna, novy pritel neni moc perspektivni, narozdil od ex, ktery se umi postarat, tak se radeji vracis a zaroven ex das tu rodinu, kterou tak chtel. :nevim:
Kdybys nebyla tehotna, vracela by ses k ex? Jste na stejne vlne jen proto, ze cekas dite? Nebo nejaky nahly zvrat, ktery touhu po kariere promenil v touhu pro rodinu?
Nechci byt zla, ale proste se mi zda, ze jednas jen rozumove a podle toho, co se ti vyplati vic. Coz se da z biologickeho hlediska pochopit. Ale vztah to dlouhodobe neustoji. Umis si predstavit, ze se s ex pak treba rozejdete a on bude muset platit alimenty na cizi dite?
Co potrat, vratit se k ex a pote se snazit otehotnet s nim (nejsem zastancem potratu)?
Nebo si dite nechat, byt sama a casem se k ex vratit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
10.11.20 17:38

Tak to teda nezávidím, absolutně nemám představu, co bych v takové situaci dělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
10.11.20 17:41
@Anonymní píše:
@BigBang Jasně, takže budu žít s někým, kdo mi nevyhovuje, stejně to dlouho nevydržím a skončím jako samoživitelka. Nebo od něj odejdu, budu žít sama s dítětem a v době, kdy bude u tatínka zešílím, jestli se něco nestane a dítě nebude mít kompletní rodinu. Není to fér, ale nejlepší řešení vidim v tom, že bohužel lží a podvodem, bude mít kompletní rodinu a schopného tátu, který vše ví a souhlasí, pod podmínkou, že se nikdo nedozví pravdu. Plus jsou tam na obou stranách city a oba víme, že chceme být spolu. Bez ohledu na to, že se to teď ještě více zkomplikovalo. Zároveň nechce být za toho, kdo mezi kamarády a v rodině bude za blbce co vychovává kukačku. Na tom si trvá a já tomu rozumím. A také samozřejmě nechce, aby v našem zivotě figuroval biologický otec dítěte. V lásce ho moc nemá, když jsem k němu odešla. Tak mi prosim tě řekni jaké mám teda možnosti?

A proč z toho děláte takový drámo, pokud spolu opravdu chcete být? Tak prostě řeknu pravdu i v okolí (kterýmu do toho ostatně nic není) a STOJÍM si za tím :nevim: Až začne biotáta vykřikovat po okolí, že je děcko beztak jeho, myslíš, že teda co nastane? Budete vypadat jako úplní i.ioti…mnooohem větší, než když se budete tvářit, že holt jste si k sobě našli zpět cestu a „bohužel“už jsi byla těhotná… Blbec co vychovává kukačku je ten, komu partnerka zanesla a on ani neví, že dítě není jeho…si pletete pojmy s dojmy :nevim: Nakonec je to tvoje svědomí a tovje morální zásady, jejíchž optikou posuzuješ, ty s tím budeš žít. Je úplně jedno, co si kdo myslí. Ty máš očividně jasno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
10.11.20 17:46

Nedelala bych si iluze, ze okoli ho nebude mit za blbce, ze vychovava kukacku. Lidi nejsou blbi a umi pocitat. Toto celkem bije do oci. Bude to prvni vec, co je napadne, ze se k ex vratila kvuli diteti, ktere mas s jinym.
Ne kazdy ma dite s tim spravnym chlapem (nebo zenou), ale za to si kazdy nese zodpovednost sam. Vcetne me. :)
Co kdyz ex za par let zacne dite nesnaset a bude mu to davat najevo? Anebo se bude chovat spatne k tobe, protoze ocekava vdecnost, ze se te ujal s ditetem?
Popremyslej o tom hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria