Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tamtama píše:
Dneska mi vedoucí volala znovu, ať si pro něj přijedu, že nemá smysl, aby tam zůstával. Odmítá vyjít ze stanu, nezapojuje se do programu a pořád brečí. Dokonce se po fakt dlouhé době v noci počůral.
@Tamtama Já bych ho domu odvezla, ale já nemám ten nazor, ze dítěti se musí líbit na táboře a musí tam chtít byt. Nemusi, proč taky, nevidím v tom zadnou důležitost.
@Tamtama píše:
Tak už mi z tábora volali, že je mu smutno a celý den brečí, že chce domů.
Ať mu dá zdravotnice pilulku proto stýskání a vyřešíno. ![]()
@Tamtama
Já bych pro něj asi jela. Taky nejsem zastánce že děcko musí nutně na táboře být. Někdo to fakt nemusí a přežije i bez toho.
Pro mě by byla rozhodující ta vedoucí…pokud volala že to nejde a máte ho vyzvednout, vyzvedla bych. Tu situaci tam umí poznat a vyhodnotit nejlépe.
Mně se líbí rozlišování malý/velký páťák. Ano, takové dítě je na jednu stranu velké. Ale někdo je fixovaný na domov. Kolik dospělých nikam nejezdí, protože nemají rádi cizí prostředí.
Mě vezla máma z tábora ve 12, protože jsem to nedala a v 17 jsem volala z týdenního turistaku denně s brekem domů.
Každý je jiný. ![]()
Jedno moje dítě zvládá týdenní tábor od první třídy, druhé dítě zvládá jeden den u babičky a ráno mi skáče v šest do postele, protože přijde domů. Když jsme ho dali k druhé babičce, tak pro něj chlap ve dvě ráno jel, protože zvracel a vybrečel si horečku. Je mu 9 let.
Letos dal poprvé jednodenní přespání ve škole, ale o víkendu měl noční můry a měla jsem ho celý víkend za zadkem.
Co bych dala za týden bez dětí. Zatím to není. Staršího za celé léto skoro neuvidím, mladšího budu mít doma pořád. Lámat přes koleno to nebudu.
@Tamtama podle mě to nemá cenu. Jezdila jsem na tábory a některé děti se seknou a neudělá se s nimi nic a pak to dávají doma dokupy rodiče.
Protistyskaci pilulky jsou podle mých zkušeností k ničemu. Na někoho zaberou, ale to jsou děti, co se dají zaměstnat i jinak.
Hlavně tvůj syn není úplný standard, takže tam to bude ještě složitější.
@Tamtama píše: Čekala, sám se rozhodl, že chce jet.Já nevím, kam se dávají děti, aby si zvykaly od malička.
já byla někdy v 5 letech na školce v přírodě, na tábory jsem jezdila od 7 let, tj. hned pod prázdnin po 1. třídě, v pionýrama jsme někdy ve 2. nebo 3. třídě jezdili na víkendovky, v 11 jsem byla 10 týdnů v lázních, ty jsem teda snášela hůř, ale proto, že to tam tenkrát bylo debi*ní a nikoho nenapadlo mi říct, kdy pojedu domů a bylo to na druhém konci republiky
@Tamtama
ba ne, nemyslím že v jeho padesáti budete řešit problém, že někde nechce být na táboře a chce jet domu a za mámou ![]()
vzala bych dítě domu, nebo k babičce, pokud babička může
já nejsem za trápení dětí v takovýchto případech…v 11 je stále ještě dítě
@Borrealis No já si zrovna myslím, že syn Tamtama potřebuje to jiné prostředí, jiné autority a vůbec se naučit nějak fungovat jinde než ve své komfottní sociálné bublině jak prase drbání. ![]()
@Tamtama - já jela poprvé ve 12 do ozdravovny..pamatuju si, ze jsem bulela 3 tydny..ze 4 (ony v tom hraly ulohu i hormony), ale vis co? Dalsi rok uz jsem jela s nadsenim. A pokud ho vezmes domu, tak zamkni mobil do supliku.. ![]()
@Svistice píše:
@Borrealis No já si zrovna myslím, že syn Tamtama potřebuje to jiné prostředí, jiné autority a vůbec se naučit nějak fungovat jinde než ve své komfottní sociálné bublině jak prase drbání.
já se teda zase obávám, že je to pro něho nadlidský úkol, nedokáže to
@azaleila píše:
Je tohle nutný?
ona nic krom pravopisu neumí, tak reje
První tak tři dny na ně myslím, pak obvykle zapomenu, že nějaké děti mám
Něco jiného je že se mu stýská a funguje, ale pokud dítě nevyleze ze stanu, brečí a v noci se počůrá tak za to jakékoliv zvykání by mne nestálo
Třeba s kamarádem to zvládne lépe, nebo nebude táborový typ
Aby z toho bylo dítě psycho tak za to to nestojí. navíc říct vedoucím tábora že pro dítě nepřijedu
@stinga taky si myslím a jen se z toho bude dostávat. kdyby to nebylo tak hrozné tak ta vedoucí je taky asi na kde co zvyklá a odhadne situaci.