Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tamtama taky bych ho tam nenechávala a pro příště víš kam ho neposílat
. Uvidíš co ten další tábor ![]()
@Tamtama píše:
@Svistice volali mi v neděli. Ale dneska jsem mluvila s maminkou jiného chlapce z oddílu a ta mi řekla, že jsou skauti opravdu jedna velká rodina (pokrevně) a cizí mezi sebe neradi pouští a spíš je odstrkují. A na první tábor prý pro syna taky musela jet. A program právě moc neměli. V neděli ráno byli na mši (což je pro nevěřící adhade dost peklo) a jednou něco vyřezávali ze dřeva.
To máte teda nějaký divný tábor/skauty.
A chodil s těma detma pres rok na oddilove schůzky, účastnil se vikendovek, výprav nebo jsi jej strčila do zaběhleko kolektivu jen na levný tabor?
Příspěvek upraven 13.07.23 v 16:20
@mado chodil na schůzky celý rok, byl i na pár oddilovkach a dvakrát na přespání
@Tamtama píše:
@mado chodil na schůzky celý rok, byl i na pár oddilovkach a dvakrát na přespání
V tom případě, ale není cizi a patří do te skautské rodiny ne? Každopádně si myslím, ze chyba byla asi i na straně vedoucích tábora když ho nedokázali zapojit. Já bych svoje dítě taky nenutila tam byt.
@Tamtama píše:
@Svistice volali mi v neděli. Ale dneska jsem mluvila s maminkou jiného chlapce z oddílu a ta mi řekla, že jsou skauti opravdu jedna velká rodina (pokrevně) a cizí mezi sebe neradi pouští a spíš je odstrkují. A na první tábor prý pro syna taky musela jet. A program právě moc neměli. V neděli ráno byli na mši (což je pro nevěřící adhade dost peklo) a jednou něco vyřezávali ze dřeva.
a jak to může vědět, jaký program měli nebo neměli, když brečel ve stanu a nevycházel?
Dneska mi volala vedoucí, že moje dítě je otrávené, brecave, naštvané. Nechce jíst. Taky to vypadá, že si pojedeme.
@Burj Chalifa píše:
Tábor v Táboře
hlavně že tvoje děti jezdí na tábor, tak buď v klidu ![]()
@Burj Chalifa píše:
Tak snad na tábor, ne Tábor. Doufám, že hloupost není dědičná
Nemyslím si, že zakladatelka to napsala špatně, ale nemusela si všimnout autoopravy textu. Taky se mi to stane.
Naše děti jsou zrovna jako vedoucí na skautskem táboře, takže vím kolik. mésícu práce, času, atd…za tím je. A tedy žádná rodina myslím příbuzný nejsou, ale roky právě spolu, znají se, zvoje i svoje rodiny, prostě to je automatické za ty roky, ale to je všude, kde se člověk aktivně účastní ( třeba i v kolektivním sportu ). Pokud dítě brečí ve stanu a nevychází, je někde chyba.
@Alušáček ja si spíš neumím představit, že po roce účasti neodhadnu, jestli dítě zapadne a zda to zvládne. Ale píšu to z pozice již velkých děti, malé táborníky mám už za sebou a Benjamín má výhodu sourozenců a stavět a sekat a tak jezdí už od porodnice. ![]()
@kocourGarfield píše:
@Alušáček ja si spíš neumím představit, že po roce účasti neodhadnu, jestli dítě zapadne a zda to zvládne. Ale píšu to z pozice již velkých děti, malé táborníky mám už za sebou a Benjamín má výhodu sourozenců a stavět a sekat a tak jezdí už od porodnice.
Tak tak, jezdím na tábory (teď už teda spíš na návštěvy jelikož si nechci plýtvat dovolenou) od 7 let a děti jsou vždy v pohodě. Pokud ne, tak to většinou bývá dítko co nezapadlo už v průběhu roku. No a pokud normálně zapadlo, tak se stýská ale tak nějak normálně a nikdy nebylo třeba, aby pro něj rodiče jeli.
@kaja00 jo, někdy někdo brečí, ale dnaše děti říkají, že jsou tak utahaný z programu, že večer lehnout a spi (děti ). A pokud někdo z rodičů neví, tak se normálně domluví předem, proberou to s vedoucím. A někdy jsou děti, které prostě nejedou no. Ale většinou se všichni těší, protože to je takové fajn zakončení toho roku a mnoho zase jiných zážitků.
Tak jsem dneska vypravila oba potomky na tábor, nakoupila pochutiny a začínám veget. ![]()