Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
EvoM,
někde je tu celá diskuze o těch „space bag“, ale už nevím, v kterým oddíle, zkus vyhledávač
Ahoj,
k mému úklidu napšíu jen, že se snažím
a ke space bags - měli jsme je tak před 6 lety (ještě u našich). Místu sice ulehčovaly, skladné byly, ale dejte si pozor na péřové bundy, přikrývky a nadýchané věci. Vevnitř se to opravdu hodně splaskne a některým svrškům se tak polámou vlákna, že už je nejde narovnat a peří v péřových budnách to samé ¨- pár věcí jsme po uskladnění mohli akorát tak zkoušet natřepávat, ale nebylo nám to moc platné
. Dnes už bych tam dražší věc neschovávala. Tak to jen pro upozornění. Úklidu zdar,
Bubu
Tak tohle je diskuse, která mi dodá zpět ztracené sebevědomí. V našem domě opravdu nestihnu uklidit víckrát než 1× za týden a někdy se to i o pár dní zpozdí. Sebevědomí vždy ztratím, když navštívíme naší švagrovou, kde je všechno načinčané a každý obrázek má v poličce své místo. A uklizená kuchyň.....Švagrová má sice od února 2006 malou Elišku, ale i tak se mi zdá, že tam má pořád stejně útulno. Nechápu, jak to dělá. Zřejmě je hrozně důsledná a nenechává nic válet po stolech a jiných místech, a vše hned uklízí na svá místa. Možná i její manžel má drezůru. Částečně po takové návštěvě dostanu chuť uklízet,ale to skončí v okamžiku, kdy se malej probudí a pustí se do vyndavání novin, nádobí a hraček. Ohlášená návštěva ve mě také vyvolá obrovskou vůli uklidit, co se dá. Ale taky mě to dost vyčerpá a pak zase týden odpočívám.
Takže to asi u nás bude nadále roztomile rozhrabané ![]()
Ráda jsem si početla ty hlášky ohledně spokojeného dítěte a nepořádku
.
Ahoj, Markéta a Mareček - úspěšný kazitel pořádku ![]()
@boball píše:což s kojencem, počkej za pár měsíců
To se mam na co tesit
![]()
Ja uklizela s malou v manduce. Ale to je zvlastni ze ti dvou mesicni miminko nespi ve dne. Treba ho neco trapi. Mala moc nespala kdyz mela trimesicni koliky anebo zanet v usich. Ted ma 7 mesicu aspi tak 5 hodin prez den. Do trech mesicu mi spala tak hodinku az dve. Najdi ruzne alternativy jak ho uspat. Nekdy to jde v kocarku, nekdy zase v nositku, nebo min oblec, zpivat a uhuskat.
To, jo uklízíš, a najednou zjistíš, že demoliční četa, zase všechno vysypala, popatlala apod. Můžeš začít od znova ![]()
Ja nevím u nás nejvic bordelu bylo oblečení, nádobí a bordel na konferenčaku, vše se odstranilo průběžným uklízením
@Janichka píše:
Ja uklizela s malou v manduce. Ale to je zvlastni ze ti dvou mesicni miminko nespi ve dne. Treba ho neco trapi. Mala moc nespala kdyz mela trimesicni koliky anebo zanet v usich. Ted ma 7 mesicu aspi tak 5 hodin prez den. Do trech mesicu mi spala tak hodinku az dve. Najdi ruzne alternativy jak ho uspat. Nekdy to jde v kocarku, nekdy zase v nositku, nebo min oblec, zpivat a uhuskat.
Ono mu zacly rust zoubky
, to jsem rekla blbe, ze nespi, on spi, ale tak ze treba 10 min a pak zase dlouho dlouho nic a pak zase 10 min
![]()
Jo, kdyz byla dcera mala, to bylo naklizeno, zato ted
, momentalne nemamem v byte metr ctvrecniho misto na kterem by nebyl aspon 1 kousek z playmobilu, tu panacek, tu od necoho kousek, tu pidikuratko
uhaaaaa!
Já jsem vždycky využila každou volnou chvilku k úklidu nebo k vaření. Malýho jsem musela různě zabavit. Fakt je, že když na to zpětně vzpomínám, tak se dívím, jak jsem to všechno zvládla. Ale dalo se. ![]()
Syn 13m je totální živel. S ním v patách (nebo spíš já jemu v patách) začnu dělat pořádek na jednom konci domu, na druhém konci se otočím na podpatku a začínám znova…
@Janichka píše:
Myslis ze jsou to zoubky? A uz vylezlly?
jeste ne, ale uz se derou…i dr. koukala
![]()