Jak si dát pauzu a odmilovat se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.11.18 08:43

Zakladatelka

Máte někdo zkušenost byť jen zprostředkovanou, že by pauza nebo dočasná rozluka pomohla?

• Citovat
  • Upravit
399
9.11.18 09:24

Myslim, ze rozluka je na miste. Budes mit prostor si usporadat myslenky a taky ti docvaknou nektere veci, ktere pro bezny provoz nevidis. Nekomu dojde, ze chce manzela, nekomu ze ho nechce. Ale toho noveho bych se stranila, abys mohla popremyslet strizlive nad svym manzelstvim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.18 15:29
@mehaaja píše:
Myslim, ze rozluka je na miste. Budes mit prostor si usporadat myslenky a taky ti docvaknou nektere veci, ktere pro bezny provoz nevidis. Nekomu dojde, ze chce manzela, nekomu ze ho nechce. Ale toho noveho bych se stranila, abys mohla popremyslet strizlive nad svym manzelstvim :kytka:

Po několika měsících jsem dospěla k tomu samému. Proberu to doma, a říkám si, že ten druhý se vyděsí a zmizí sám až to konečně rozseknu, nebo ne, to teď řešit nebudu. V práci to snad nějak zvládneme jako lidi. To bude víkend… Ale už se musím hnout, jsem z toho všeho hrozně unavená

• Citovat
  • Upravit
399
9.11.18 16:58
@Anonymní píše:
Po několika měsících jsem dospěla k tomu samému. Proberu to doma, a říkám si, že ten druhý se vyděsí a zmizí sám až to konečně rozseknu, nebo ne, to teď řešit nebudu. V práci to snad nějak zvládneme jako lidi. To bude víkend… Ale už se musím hnout, jsem z toho všeho hrozně unavená

No, jednoduché to nebude… ale ten pocit únavy znám, je to ubíjející. Domluvte se s mužem na nějakém časovém úseku kdy se budeš rozmýšlet, jinak ti bude furt vypisovat a volat a nebudeš mít vůbec prostor na své myšlenky, i když budeš pryč… toho druhého doporučuju fakt teď neřešit, ber to tak, že se rozhoduješ mezi manželstvím a žitím sama - ne mezi manželstvím a žitím s ním. A poslouchej sama sebe… možná bych zašla i za nějakou psychoterapeutkou si urovnat myšlenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.18 22:08

No, stalo se mi to stejne. Vlastne v podstate do puntiku jak pises. Jedine reseni bylo odejit z prace a stejne jsme se i tak pres pul roku vidali. Odluka, pauza v manzelstvi nebo jak tomu chces rikat neni reseni, je to jen odsunuti problemu. Nikdy to neuvidis jinak. Prijdes mi chytra a racionalni zena, divas se na problem rozumne s nadhledem, takze pauza ti bude k nicemu. Ja se rozhodla zustat s rodinou, mam male deti. Stastna nejsem, ale doma nam to funguje a deti jsou spokojeny a jak rikas ty, nechci jim delat neporadek v hlave. Nasla jsem si jinou praci, mam take vedouci poziciv korporatu a dost me to zamestnava, abych nemyslela, ze nekde venku je ten, koho miluju. Dlouho jsem ho nevidela, neslysela, nic o nem nevim a neni jediny den, kdy bych si na nej nevzpomnela. Neutikej pred necim, tim se to nevyresi..bud s muzem chces byt kvuli dceri a pak zustan definitivne, protoze odluka ublizi tak akorat ji. Nebo s nim nechces byt a odejdi hned. Je to muj nazor, ja to nikomu nevnucuji, jen jsem prosla tim samym.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.18 11:00

Zakladatelka

@Anonymní píše:
No, stalo se mi to stejne. Vlastne v podstate do puntiku jak pises. Jedine reseni bylo odejit z prace a stejne jsme se i tak pres pul roku vidali. Odluka, pauza v manzelstvi nebo jak tomu chces rikat neni reseni, je to jen odsunuti problemu. Nikdy to neuvidis jinak. Prijdes mi chytra a racionalni zena, divas se na problem rozumne s nadhledem, takze pauza ti bude k nicemu. Ja se rozhodla zustat s rodinou, mam male deti. Stastna nejsem, ale doma nam to funguje a deti jsou spokojeny a jak rikas ty, nechci jim delat neporadek v hlave. Nasla jsem si jinou praci, mam take vedouci poziciv korporatu a dost me to zamestnava, abych nemyslela, ze nekde venku je ten, koho miluju. Dlouho jsem ho nevidela, neslysela, nic o nem nevim a neni jediny den, kdy bych si na nej nevzpomnela. Neutikej pred necim, tim se to nevyresi..bud s muzem chces byt kvuli dceri a pak zustan definitivne, protoze odluka ublizi tak akorat ji. Nebo s nim nechces byt a odejdi hned. Je to muj nazor, ja to nikomu nevnucuji, jen jsem prosla tim samym.

Věříš tomu, že šťastná budeš?
To je totiž to s čím bojuju. Jsem přesvědčená, že má moje dcera šťastné dětství. Jako rodina fungujeme. Jezdíme na výlety, trávíme čas s přáteli, kteří si myslí, že jsme ideální pár. Dcera závodně sportuje, trávíme s ní čas na závodech, prostě fungujeme. Ale já mám pocit, že je to prostě jenom taková hra. Nevím, jak to vysvětlit. Táhnu všechno sama. Tak nějak táhnu tu hru na šťastné manželství. Manžel mi říká budu se víc snažit, budu lepší, ale jen mluví a tak je to už léta. A já začínám mít strach, že se za dalších 10 let otočím a budu pořád na stejném místě, jen dcera bude někde jinde…

• Citovat
  • Upravit
14275
13.11.18 12:37
@Anonymní píše:
To je totiž to s čím bojuju. Jsem přesvědčená, že má moje dcera šťastné dětství. Jako rodina fungujeme.

Takže se jako obětuješ pro blaho rodiny - neměj mi to za zlé, ale je to pitomost.
Není to spíš tak, že s milencem to nikam nevedlo a manžel je alespoň nějaká jistota?
Nebo nápor hormonů polevil a vidíš věci reálněji, třeba i negativa milence?

Když už provokuji :-) Žádný vztah nemáš, manželství tě v těžké krizi, manžel si na tvoje chování zvykl a přizpůsobil se, zařídil se nějak po svém.
Podváděla jsi ho a teď po něm chceš aby něco napravil a udělal Tě šťastnou?
Podáváš to tak, že tvoje selhání je jeho vina. Je to opravdu tak?
Není to náhodou opačně, že by jsi se měla snažit ty?

Co to celé otočit a dát tvému muži šanci, aby s tebou neztratil dalších deset let a našel si ženu, která s ním bude ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.18 15:51

@Josef_t provokace dobrá, něco z toho k zamyšlení je, ale co se mé snahy v manželství týče, nemám rozhodně pochyb, že jí bylo víc než dost. A k poslední větě, kdyby to tak cítil, vůbec bych mu nebránila, ale on tyhle pocity asi nemá, pokud mi nelže…„co bys víc chtěla? Máme dům a skvělou dceru, sex nám klape… a co bude k veřeři? Jestli máš pocit, že spolu málo mluvíme, tak zařiď nějakej pěknej víkend, nebo pozvi kamarády, ten minulej tejden byla grilovačka super.“ Ukázka monologu z posledního víkendu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.18 23:08
@Anonymní píše:
To je totiž to s čím bojuju. Jsem přesvědčená, že má moje dcera šťastné dětství. Jako rodina fungujeme. Jezdíme na výlety, trávíme čas s přáteli, kteří si myslí, že jsme ideální pár. Dcera závodně sportuje, trávíme s ní čas na závodech, prostě fungujeme. Ale já mám pocit, že je to prostě jenom taková hra. Nevím, jak to vysvětlit. Táhnu všechno sama. Tak nějak táhnu tu hru na šťastné manželství. Manžel mi říká budu se víc snažit, budu lepší, ale jen mluví a tak je to už léta. A já začínám mít strach, že se za dalších 10 let otočím a budu pořád na stejném místě, jen dcera bude někde jinde…

Ne, nejsem “stastna”, vymenila jsem to za stesti deti. Takze odpoved je: ano jsem stastna, protoze hraji hru, kterou nikdo nerozpozná a moje deti i manzel jsou spokojeni. Mohla jsem odejit, ale ja chci at moje deti vyrustaji bezstarostne a stastne. A to se deje…

• Citovat
  • Upravit
1757
13.11.18 23:33
@Anonymní píše:
Ne, nejsem “stastna”, vymenila jsem to za stesti deti. Takze odpoved je: ano jsem stastna, protoze hraji hru, kterou nikdo nerozpozná a moje deti i manzel jsou spokojeni. Mohla jsem odejit, ale ja chci at moje deti vyrustaji bezstarostne a stastne. A to se deje…

seš si jistá, že tvůj manžel a děti by si přáli abys byla nešťastná?
Třeba jim to je jedno, děti jsou možná ještě malé a nemají z toho rozum..
Ale i tak.
Já dozvědět se jednou, že partner/manžel se „obětoval“ a raději by byl někde jinde :? nebo že se máma pro mě obětovala..nic moc hezký pomyšlení a aspoň já bych si to teda nepřála. Pokud partneři nejsou kre.eni, tak ten rozvod nemusí být katastrofa pro nikoho.
Ale to je můj názor, třeba se mýlim. I tak mi přijde, že si lidi dělaj zbytečně těžší život, protože předjímají a myslí si, že ví, co ty druhý udělá šťastný a co je pro ně nejlepší.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6857
13.11.18 23:58

Nemám zkušenost s pauzou ve vztahu, ale jsi si jistá, že by to dcera nepochopila, když by vám manželství nevyšlo? Já v okolí znám případy, kdy to pubertální dcery vzaly celkem dobře. Ale s otcem matka normálně vycházela i po rozvodu. Už to není žádné malé dítě. Samozřejmě, přeji ti, abys byla v životě šťastná :hug: I kdyby sis měla uvědomit, že ti chybí manžel. Ale zase zůstávat nadosmrti v nefunkčním manželství, když můžeš ještě stále zažít pěkný život je nesmysl. Určitě bych si ráda přečetla pokračování, jak to dopadlo po čase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14275
14.11.18 07:47
@Anonymní píše:
@Josef_t provokace dobrá, něco z toho k zamyšlení je, ale co se mé snahy v manželství týče, nemám rozhodně pochyb, že jí bylo víc než dost. A k poslední větě, kdyby to tak cítil, vůbec bych mu nebránila, ale on tyhle pocity asi nemá, pokud mi nelže…„co bys víc chtěla? Máme dům a skvělou dceru, sex nám klape… a co bude k veřeři? Jestli máš pocit, že spolu málo mluvíme, tak zařiď nějakej pěknej víkend, nebo pozvi kamarády, ten minulej tejden byla grilovačka super.“ Ukázka monologu z posledního víkendu

V jedné věci má pravdu. Co víc by jsi chtěla? Až půjdeš nakupovat do supermarketu, podívej se pečlivě na pokladní a vyber si takovou, která by tě nezaškrtila, kdyby jí to pomohlo na tvoje místo (a v bezpečí možná nebudeš ani když to bude mladý kluk :-) ).
Jinými slovy máš to co si pod pojmem štěstí představuje většina lidí, přesto to tak necítíš.

Co tedy vlastně chceš? Dokážeš to přesně pojmenovat?
Když přijdeš do restaurace, tak musím říct - guláš se šesti, malý pivo a nedávejte mi navrch cibuli. Neřeknu, že bych si dal něco co mi bude chutnat.
A zase naopak, plníš ty partnerovi představy, nebo si pro něco musí chodit jinam, stejně jako ty?

Klidně si dejte pauzu, klidně si domluvte volný vztah, najdi si jiného milence, ale myslím, že Ti to stejně spokojenost nepřinese.

Než dokouřím cigaretu a dopiju ranní kafe. Byla „známá“, asi to vnímala podobně, vyhodila manžela z bytu, děti po čase utekli za ním. Do roka měla jiného „miláčka“ prodala byt a zmizela, za půl roku se objevila, porodila, dítě nechala expartnerovi a zase zmizela. Několik let o ní nikdo neslyšel, snad někde v zahraničí a snad ve vězení, protože miláček byl tak trochu kriminálník. Ex partner vychovává s novou ženou cizí dítě. Je to jen extrémní ukázka toho kam až dokáže žena zajít za hledáním štěstí (nebo dobrého sexu :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
14.11.18 08:12
@Josef_t píše:
V jedné věci má pravdu. Co víc by jsi chtěla? Až půjdeš nakupovat do supermarketu, podívej se pečlivě na pokladní a vyber si takovou, která by tě nezaškrtila, kdyby jí to pomohlo na tvoje místo (a v bezpečí možná nebudeš ani když to bude mladý kluk :-) ).
Jinými slovy máš to co si pod pojmem štěstí představuje většina lidí, přesto to tak necítíš.

Co tedy vlastně chceš? Dokážeš to přesně pojmenovat?
Když přijdeš do restaurace, tak musím říct - guláš se šesti, malý pivo a nedávejte mi navrch cibuli. Neřeknu, že bych si dal něco co mi bude chutnat.
A zase naopak, plníš ty partnerovi představy, nebo si pro něco musí chodit jinam, stejně jako ty?

Klidně si dejte pauzu, klidně si domluvte volný vztah, najdi si jiného milence, ale myslím, že Ti to stejně spokojenost nepřinese.

Než dokouřím cigaretu a dopiju ranní kafe. Byla „známá“, asi to vnímala podobně, vyhodila manžela z bytu, děti po čase utekli za ním. Do roka měla jiného „miláčka“ prodala byt a zmizela, za půl roku se objevila, porodila, dítě nechala expartnerovi a zase zmizela. Několik let o ní nikdo neslyšel, snad někde v zahraničí a snad ve vězení, protože miláček byl tak trochu kriminálník. Ex partner vychovává s novou ženou cizí dítě. Je to jen extrémní ukázka toho kam až dokáže žena zajít za hledáním štěstí (nebo dobrého sexu :-) )

Mě přijde, že většina mužů bere vztahy mnohem víc pragmaticky, stačí, když jsou nějak uspokojený základní potřeby a doma relativní pohoda. Žena je víc zatížená na ty vztahy a lásku a potřebuje trochu víc, než to, že se doma nehádají a všechno tak nějak funguje.
A její manžel se evidentně o nic víc snažit nechce, protože mu to takhle stačí. Tak to je těžký potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14275
15.11.18 00:04
@teerax píše:
Mě přijde, že většina mužů bere vztahy mnohem víc pragmaticky, stačí, když jsou nějak uspokojený základní potřeby a doma relativní pohoda. Žena je víc zatížená na ty vztahy a lásku a potřebuje trochu víc, než to, že se doma nehádají a všechno tak nějak funguje.
A její manžel se evidentně o nic víc snažit nechce, protože mu to takhle stačí. Tak to je těžký potom.

Máš pravdu často to tak je.
Ale často je to tak, že žena, která je nevěrná, se to snaží nějak omluvit. Svádí to na partnera - je to jeho vina, málo se staral, měl malý zájem, neposlouchal.
Opravdu mu to jasně řekla co chce? Nejsou ty starosti moc zveličené? To já nevím.

Co vím určitě, že když se sama nezačne ve vztahu hodně snažit, stejně o něj přijde.
Když to bere jako obětování se, tak nikdy ve vztahu spokojená nebude.

Když se rozvede a bude bydlet sama - bude spokojenější? Myslím si, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.18 05:54
@Josef_t píše:
Máš pravdu často to tak je.
Ale často je to tak, že žena, která je nevěrná, se to snaží nějak omluvit. Svádí to na partnera - je to jeho vina, málo se staral, měl malý zájem, neposlouchal.
Opravdu mu to jasně řekla co chce? Nejsou ty starosti moc zveličené? To já nevím.

Co vím určitě, že když se sama nezačne ve vztahu hodně snažit, stejně o něj přijde.
Když to bere jako obětování se, tak nikdy ve vztahu spokojená nebude.

Když se rozvede a bude bydlet sama - bude spokojenější? Myslím si, že ne.

Všechny ženský kolem mě, co se rozvedly, jsou spokojenější. Já řekla milionkrát a jasně, co chci. Změna vždy jen na chvíli. Nechtěla jsem bořit manželství. Děti malé. Paradoxně, dokud milenec byl, rozvod jsem neplánovala, nevnímala jsem manželovi záseky. Teď není a rozvod mám v plánu. Ale u nás je to špatně už dlouho. Prosím anonym, jinak smazat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky