Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč si někdo chce znepřátelit mámu manžela, babičku svých dětí. Tvům muž je taky s tvými rodiči znepřátelen, nebo se o to teprve snaží a budete si šťastně žít až do smrti bez tchánovců z obou stran?
Je super, jak všechny napadáte jen mě. ![]()
Vždyť ale vůbec neznáte okolnosti, tak jak můžete soudit??
![]()
Co když je ve vině tchýně?? Ale ne, tchýně je přeci ta super ženská, která má na svá stará kolena rozum a snacha je ta kráva, která je netolerantní, že?? ![]()
Ježiš, tak jí to řekni, nezvi na návštěvu a k ní nejezdi…co na to manžel, děti? těm to nebude jako vadit, když přijdou o jednu babičku? Hrůza..
Ještěže já mám tchýni normální a já jsem snad taky
když se mi nechce (chci volný den), prostě k ní nejedu, manžel jede s dětmi sám, přístě třeba jedu za ní já sama s dětma, nebo dokonce jedem všichni společně na výlet…asi jsme divný ![]()
@Anonymní píše: Je super, jak všechny napadáte jen mě.![]()
Co když je ve vině tchýně?? Ale ne, tchýně je přeci ta super ženská, která má na svá stará kolena rozum a snacha je ta kráva, která je netolerantní, že??![]()
tak si přečti svůj příspěvek - co tam píšeš? Píšeš o problémech s tchýní, píšeš o tom, že nedělá s dětma, to co řekneš, že tě pomlouvá, bije, napadá??? NE. Tak co se divíš?
@Anonymní píše: Čím jste si znepřátelili tchýni?Ve většině případů si tchýně znepřátelí snachu, tak proč to neudělat naopak? Já tchýni nesnáším a asi to vycítila a i ona ke mně se začala chovat odměřeně - jupííííí. Chtěla bych ale docílit toho, že se znepřátelíme natolik, že jí už třeba nikdy nebudu muset vidět, protože nebude chodit k nám na návštěvy.Jak ale na to?
Podle mě nejslabší místo každé tchýně je, když snacha kritizuje jejího syna. Takže když budeš každou návštěvu barvitě popisovat, jak je tvůj muž neschopný a narážet přitom na její výchovu, tak tě zaručeně začne nenávidět.
Co když je ve vině tchýně?? Ale ne, tchýně je přeci ta super ženská, která má na svá stará kolena rozum a snacha je ta kráva, která je netolerantní, že??![]()
já chápu jak lákavá je představa nevídat tchýni
sama jsem ji nevídala rok
ale už to bylo neúnosné…pokud jí nechceš zakazovat styk s dětmi, tebe nikdo nenutí ne
prostě tam nechod a hotovo ![]()
No tak podle toho, co jsi napsala, z toho jednoznačně nevycházíš zrovna dobře. A to ani z tvého prvního příspěvku, ani z toho druhého. Promiň, ale připadáš mi jako telátko. Tchyni sis nevybrala, tu máš takovou, jakou máš, protože sis vybrala jejího syna za partnera. A dospělý člověk by měl vědět, že je leckdy potřeba slušně vycházet i s lidmi, kteří zrovna nejsou náš šálek čaje. Ale jestli je tvé nejvroucnější přání na světě naštvat maminku tvého partnera natolik, aby k vám přestala chodit na návštěvy, tak nemusíš vymýšlet nějaké složité konspirace. Prostě jí to řekni natvrdo, že si nepřeješ, aby k vám chodila, že ji nechceš nikdy v životě vidět a máš vystaráno. Jaký dopad to bude mít na ni, na tvého partnera a děti, tím se, patrně, ve své sebestřednosti zabývat nemíníš, ne? Anebo bys to ráda udělala nějak fikaně, abys ty z toho navenek vyšla čistá jako lilie?
Holka holka, na tvém míst bych si tyhle myšlenky nechala pěkně dlouho uležet, než bych něco podnikla. Víš, jak se to říká: Kdo s čím zachází, tím také schází. I ty budeš jednou v pozici tchyně a babičky, ač se ti to momentálně zdá jako sci-fi. Věř, že to přijde. Abys pak nebyla postavena do stejné pozice, jako tvá tchyně dnes. A podle toho, jak se projevuješ, odhaduju, že ty jako tchyně budeš jednou obzvlášť výživná.
@rozumbrada píše:
Podle mě nejslabší místo každé tchýně je, když snacha kritizuje jejího syna. Takže když budeš každou návštěvu barvitě popisovat, jak je tvůj muž neschopný a narážet přitom na její výchovu, tak tě zaručeně začne nenávidět.
Ale to bych lhala.
A ona se o něj stejně nestarala a nevychovávala ho.
A já jí nezvu. Ona se zve sama.
Já myslela, že se má pracovat spíše na udobření vztahů? Cílené odcizení? Nechápu.. Já jsem na svou tchýni získala velkou averzi a nevím co bych dala za to, aby se naše vztahy urovnali a já ji snesla takovou jaká je..
@Anonymní píše: … Ale o tom, že se s ní nechci vídat a i přes velké náznaky to nechápe.
Tak proč naznačuješ? Jste obě plnoleté, řekni jí to narovinu.
Když to tak čtu, tak anonymita je tu naprosto rozumnou věcí.
Nicméně, zakladatelko toto byla hloupá otázka bez ohledu na to, že jsi třeba v právu a takovou reakci jsi měla čekat.
Buď přímá, řekni ji, že ji nárok na vnouče nebereš, ale vídat se s ní nechceš, takže to budeš řešit přes manžela. Co jiného poradit, na to se nic poradit nedá.
Mě se hrozně líbí, jak ke s svým rodičům jsou všichni přímí a co se týče tchánovců tak to řeší za jejich zády
![]()
@Anonymní píše: … A já jí nezvu. Ona se zve sama.
Když se pozve, stačí jí vysvětlit, že nebudete doma/mít čas.
Když přijde, tak ji vyhoď. Nebo ty sama odejdi.
Co na to tvůj muž?