Jak si znepřátelit tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1609
11.2.13 11:38

Taky nerozumím,

Proč si někdo chce znepřátelit mámu manžela, babičku svých dětí. Tvům muž je taky s tvými rodiči znepřátelen, nebo se o to teprve snaží a budete si šťastně žít až do smrti bez tchánovců z obou stran?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.13 11:43

Je super, jak všechny napadáte jen mě. :potlesk:

Vždyť ale vůbec neznáte okolnosti, tak jak můžete soudit?? :nevim: :nevim:

Co když je ve vině tchýně?? Ale ne, tchýně je přeci ta super ženská, která má na svá stará kolena rozum a snacha je ta kráva, která je netolerantní, že?? :*

• Citovat
  • Upravit
1879
11.2.13 11:44

Nikdo tě nesoudí, jen jsme každá řekla svůj názor  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
11.2.13 11:45

U mě stačilo jen to, že jsem se zamilovala do jejího syna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.13 11:46
@Timinka píše:
Dalsi dnesni vtip? ochudit deti o detstvi z babickou? 8o

@Melisssa @Taz a další - NEPÍŠU tu o tom, že bych jí chtěla ochudit o vnouče. Ale o tom, že se s ní nechci vídat a i přes velké náznaky to nechápe.

• Citovat
  • Upravit
1038
11.2.13 11:47

Ježiš, tak jí to řekni, nezvi na návštěvu a k ní nejezdi…co na to manžel, děti? těm to nebude jako vadit, když přijdou o jednu babičku? Hrůza..
Ještěže já mám tchýni normální a já jsem snad taky :mrgreen: když se mi nechce (chci volný den), prostě k ní nejedu, manžel jede s dětmi sám, přístě třeba jedu za ní já sama s dětma, nebo dokonce jedem všichni společně na výlet…asi jsme divný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
11.2.13 11:47
@Anonymní píše: Je super, jak všechny napadáte jen mě. :potlesk:

Co když je ve vině tchýně?? Ale ne, tchýně je přeci ta super ženská, která má na svá stará kolena rozum a snacha je ta kráva, která je netolerantní, že?? :*

tak si přečti svůj příspěvek - co tam píšeš? Píšeš o problémech s tchýní, píšeš o tom, že nedělá s dětma, to co řekneš, že tě pomlouvá, bije, napadá??? NE. Tak co se divíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
11.2.13 11:48
@Anonymní píše: Čím jste si znepřátelili tchýni?Ve většině případů si tchýně znepřátelí snachu, tak proč to neudělat naopak? Já tchýni nesnáším a asi to vycítila a i ona ke mně se začala chovat odměřeně - jupííííí. Chtěla bych ale docílit toho, že se znepřátelíme natolik, že jí už třeba nikdy nebudu muset vidět, protože nebude chodit k nám na návštěvy. :dance: Jak ale na to? :think:

Podle mě nejslabší místo každé tchýně je, když snacha kritizuje jejího syna. Takže když budeš každou návštěvu barvitě popisovat, jak je tvůj muž neschopný a narážet přitom na její výchovu, tak tě zaručeně začne nenávidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
11.2.13 11:50

Co když je ve vině tchýně?? Ale ne, tchýně je přeci ta super ženská, která má na svá stará kolena rozum a snacha je ta kráva, která je netolerantní, že?? :*

já chápu jak lákavá je představa nevídat tchýni :palec: sama jsem ji nevídala rok :mrgreen: ale už to bylo neúnosné…pokud jí nechceš zakazovat styk s dětmi, tebe nikdo nenutí ne :nevim: prostě tam nechod a hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
11.2.13 11:51

No tak podle toho, co jsi napsala, z toho jednoznačně nevycházíš zrovna dobře. A to ani z tvého prvního příspěvku, ani z toho druhého. Promiň, ale připadáš mi jako telátko. Tchyni sis nevybrala, tu máš takovou, jakou máš, protože sis vybrala jejího syna za partnera. A dospělý člověk by měl vědět, že je leckdy potřeba slušně vycházet i s lidmi, kteří zrovna nejsou náš šálek čaje. Ale jestli je tvé nejvroucnější přání na světě naštvat maminku tvého partnera natolik, aby k vám přestala chodit na návštěvy, tak nemusíš vymýšlet nějaké složité konspirace. Prostě jí to řekni natvrdo, že si nepřeješ, aby k vám chodila, že ji nechceš nikdy v životě vidět a máš vystaráno. Jaký dopad to bude mít na ni, na tvého partnera a děti, tím se, patrně, ve své sebestřednosti zabývat nemíníš, ne? Anebo bys to ráda udělala nějak fikaně, abys ty z toho navenek vyšla čistá jako lilie?
Holka holka, na tvém míst bych si tyhle myšlenky nechala pěkně dlouho uležet, než bych něco podnikla. Víš, jak se to říká: Kdo s čím zachází, tím také schází. I ty budeš jednou v pozici tchyně a babičky, ač se ti to momentálně zdá jako sci-fi. Věř, že to přijde. Abys pak nebyla postavena do stejné pozice, jako tvá tchyně dnes. A podle toho, jak se projevuješ, odhaduju, že ty jako tchyně budeš jednou obzvlášť výživná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.13 11:52
@rozumbrada píše:
Podle mě nejslabší místo každé tchýně je, když snacha kritizuje jejího syna. Takže když budeš každou návštěvu barvitě popisovat, jak je tvůj muž neschopný a narážet přitom na její výchovu, tak tě zaručeně začne nenávidět.

Ale to bych lhala. :think: A ona se o něj stejně nestarala a nevychovávala ho.

A já jí nezvu. Ona se zve sama.

• Citovat
  • Upravit
5420
11.2.13 11:54

Já myslela, že se má pracovat spíše na udobření vztahů? Cílené odcizení? Nechápu.. Já jsem na svou tchýni získala velkou averzi a nevím co bych dala za to, aby se naše vztahy urovnali a já ji snesla takovou jaká je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
11.2.13 11:54
@Anonymní píše: … Ale o tom, že se s ní nechci vídat a i přes velké náznaky to nechápe.

Tak proč naznačuješ? Jste obě plnoleté, řekni jí to narovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17247
11.2.13 11:58

Když to tak čtu, tak anonymita je tu naprosto rozumnou věcí.

Nicméně, zakladatelko toto byla hloupá otázka bez ohledu na to, že jsi třeba v právu a takovou reakci jsi měla čekat.

Buď přímá, řekni ji, že ji nárok na vnouče nebereš, ale vídat se s ní nechceš, takže to budeš řešit přes manžela. Co jiného poradit, na to se nic poradit nedá.

Mě se hrozně líbí, jak ke s svým rodičům jsou všichni přímí a co se týče tchánovců tak to řeší za jejich zády :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
11.2.13 11:58
@Anonymní píše: … A já jí nezvu. Ona se zve sama.

Když se pozve, stačí jí vysvětlit, že nebudete doma/mít čas.
Když přijde, tak ji vyhoď. Nebo ty sama odejdi.
Co na to tvůj muž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová