Jak slavíte Velikonoce? S dětmi

Anonymní
27.3.20 08:48

Jak slavíte Velikonoce? S detmi

Ženské, jak slavíte s dětmi Velikonoce? Mě už doma hrabe a nudou vymýšlím kraviny :roll: je mi jasné, že o Velikonoce se tenhle rok hodovat nebude :lol: proto vymýšlím jak jinak s dětmi Velikonoce “oslavit” :think:
Určitě budeme malovat pár vajíček, ozdobíme byt. Pomlázkou jim “natrhnu zadek” já, v rodině chlapa nemáme, sousedi chodit nebudou a já si to o to víc užiju, po tom co mě doma zlobí :dance:
Ale co se vůbec dělá dál? :think: mazanec mi je jasný, dál nevím :roll: doma jsme to nikdy neslavili.
Za městem máme zahradu. Ráda bych tam dětem poházela sladkosti a ať hledaj :D aspoň by byl na chvíli klid. Ale jak sebe s svoje děti znám, půlka by se už nikdy nenašla :D proto bych ráda udělala nějaký praporky jako třeba stanoviště s úkoly a odměnou. Ale zase kdy to udělat, když mám děcka pořád za zadkem. Rozhodně bych chtěla využít toho, že to může být nějaký “tématický den, když už jsme doma. Aspoň by se děti odreagování. A já samozřejmě taky. Jen nevím, jestli to není blbost…Děti mají 3,5 roku - dvojčata, kluk a holka. Nenapadá vás něco? Nebo jaké máte Velikonoce vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
27.3.20 08:55

Prevzali jsme anglosaske tradice, nase nesnasim, takze rano budou po zahrade hledat vajicka. Jinak to flakame, pred rokem jsme se stehovali, pred dvema jsme vypadli na vylet. Letos asi tomu dame vic, mam tady nejake barevne papiry na vystrihovani vajicek, udelame vyzdobu…asi nevim😂 Mam 2 kluky 4 a 1.5r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.20 09:00

@beruska9 jelikož nevím jak se Velikonoce slaví, tak to dávám dohromady co si tak pamatuju, což jde těžko, nikdy se u nás Velikonoce neslavili, takže spíš tak podle toho co jsem slyšela, že kdo co dělá. :roll: Ráda bych, aby děti Velikonoce znali, aby to pro ně nebylo neznámé. Akorát právě moc nevím jak na to :D

• Citovat
  • Upravit
a12
61124
27.3.20 09:07

No, moc nechapu anonym..
Ale ja velikonoce fakt nemám ráda, tu tradici s chozením po domech a mlácením holek jsem jako puberťáčka nesnášela.. Plus ozralí chlapi..
Z toho, že chodí lidi hodovat k nam taky nadšená nejsem, deti mi nevadí, ale jelikož chodí i jejich tatínkové co jdou po panacich, tak z toho nadšená nejsem, ale u nás alkohol není, bohužel :lol:
Tak jsem ráda, že se tomu letos snad vyhnu :dance: aspoň neco pozitivního na tom všem pro mě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.20 09:13

@a12 anonym hlavně proto, že tu veřejně píšu, že na Velikonoce nebudu doma, budu na zahradě a nemám nikoho, kdo by doma byl. Pochybuju, že by se o koronu nekradlo.

Alkohol taky nemám ráda, naštěstí u nás chodí opravdu jen děti, pokud jdou i tatínci, tak jako doprovod, takže stojí opodál a kluky si hlídaj, aby něco neprovedli. Nikdy nic nechtějí, natož chlast :lol: já si Velikonoce jako dítě nepamatuju, nebyli. slavím je “po třetí” v životě. Poprvé co to děti tak nějak zvládnou pochopit

• Citovat
  • Upravit
6721
27.3.20 09:14

Ahoj, já s dětma včera vyráběla velikonoční přáníčka, které pošleme poštou babičkám, tetičkám, atd. Dnes se chystáme vyrábět beránky jako zápich do osení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.20 09:16

@Saffiraa to je super nápad, protože se s rodinou tenhle rok nesejdeme :palec: děkuju :dance:

• Citovat
  • Upravit
950
27.3.20 09:18

Mě napadají věci spíš pro dospělé nebo starší děti. Slavnostní večeře na Zelený čtvrtek (a pro odvážné intimní aktivita - vzájemné mytí nohou), procházka ke kříži v pátek, společné pečení v sobotu a v neděli odpočinek. Výlet někam do skanzenu, kde ukazují tradiční činnosti, je letos nemožný…
Koho zajímají tradice, velmi doporučuji pořad České televize Naše tradice. Měl by být v archivu a je opravdu povedený.

Nejlepší činnost na zahradě je dát dětem nepromokavé oblečení a konvičky. Když se jim podaří i něco cíleně zavlažit, budeš mít míň práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
27.3.20 09:18

Bože Velikonoce nesnáším. Letos si je fakt užiju, to bude nádhera. Upečeme si beránka a mazanec, nabarvíme s holkama vajíčka, jen 10. pak je sním, miluju vajíčka. Na zahradu jim zase rozházím nadílku od zajíčka, ony pak běhají a sbírají. Vyšupe nás manžel, takže neuschneme, a zbytek chlapů neuvidím ani zdálky. No takže letos pozitivum karantény, čekají nás krásné a klidné Velikonoce. Můžeme si zachovat všechny tradice, kromě té ze všech nejblbější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61124
27.3.20 09:24
@Šáruší píše:
Bože Velikonoce nesnáším. Letos si je fakt užiju, to bude nádhera. Upečeme si beránka a mazanec, nabarvíme s holkama vajíčka, jen 10. pak je sním, miluju vajíčka. Na zahradu jim zase rozházím nadílku od zajíčka, ony pak běhají a sbírají. Vyšupe nás manžel, takže neuschneme, a zbytek chlapů neuvidím ani zdálky. No takže letos pozitivum karantény, čekají nás krásné a klidné Velikonoce. Můžeme si zachovat všechny tradice, kromě té ze všech nejblbější.

Presneee :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61124
27.3.20 09:26
@Anonymní píše:
@a12 anonym hlavně proto, že tu veřejně píšu, že na Velikonoce nebudu doma, budu na zahradě a nemám nikoho, kdo by doma byl. Pochybuju, že by se o koronu nekradlo.Alkohol taky nemám ráda, naštěstí u nás chodí opravdu jen děti, pokud jdou i tatínci, tak jako doprovod, takže stojí opodál a kluky si hlídaj, aby něco neprovedli. Nikdy nic nechtějí, natož chlast :lol: já si Velikonoce jako dítě nepamatuju, nebyli. slavím je “po třetí” v životě. Poprvé co to děti tak nějak zvládnou pochopit

Aha, jsem nevěděla, ze sis na emimino do profilu dala i adresu..
No jen jestli ti vláda dovolí na tu zahrádku jet :mrgreen:
Na chalupy se moct nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.3.20 09:30
@beruska9 píše:
Prevzali jsme anglosaske tradice, nase nesnasim, takze rano budou po zahrade hledat vajicka. Jinak to flakame, pred rokem jsme se stehovali, pred dvema jsme vypadli na vylet. Letos asi tomu dame vic, mam tady nejake barevne papiry na vystrihovani vajicek, udelame vyzdobu…asi nevim😂 Mam 2 kluky 4 a 1.5r

Není jen anglosaská. My jsme na chalupě hledaly se sestřenkami vajíčka ještě za hlubokého sociku.

Anglosaský je tam jen ten zajicek. Staročeská tradice byla hledat vajíčko od kohoutka nebo skřivánka.

Ale holt tuhle tradici převálcovala pitomá pomlázka. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.3.20 09:33
@Anonymní píše: Ženské, jak slavíte s dětmi Velikonoce? Mě už doma hrabe a nudou vymýšlím kraviny :roll: je mi jasné, že o Velikonoce se tenhle rok hodovat nebude :lol: proto vymýšlím jak jinak s dětmi Velikonoce “oslavit” :think:
Určitě budeme malovat pár vajíček, ozdobíme byt. Pomlázkou jim “natrhnu zadek” já, v rodině chlapa nemáme, sousedi chodit nebudou a já si to o to víc užiju, po tom co mě doma zlobí :dance:
Ale co se vůbec dělá dál? :think: mazanec mi je jasný, dál nevím :roll: doma jsme to nikdy neslavili.
Za městem máme zahradu. Ráda bych tam dětem poházela sladkosti a ať hledaj :D aspoň by byl na chvíli klid. Ale jak sebe s svoje děti znám, půlka by se už nikdy nenašla :D proto bych ráda udělala nějaký praporky jako třeba stanoviště s úkoly a odměnou. Ale zase kdy to udělat, když mám děcka pořád za zadkem. Rozhodně bych chtěla využít toho, že to může být nějaký “tématický den, když už jsme doma. Aspoň by se děti odreagování. A já samozřejmě taky. Jen nevím, jestli to není blbost…Děti mají 3,5 roku - dvojčata, kluk a holka. Nenapadá vás něco? Nebo jaké máte Velikonoce vy?

Hledáme na zahradě nadílku od zajíčka. Před tim zdobené vajíčka, byt výzdobime, ideálne živými květinami. V naší rodině se drželo i pečení nadivky s mladými kopřivami.

Z normalnich okolností jsme na rodinné chalupě, tam koledníci občas přijdou za místními, neřeším, neucastnim se toho. Jen hlídám, aby někdo nevytáhl pomlázku na dceru. Ale naštěstí tahle tradice zmírá na úbytě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122484
27.3.20 11:50
@Anonymní píše:
@Saffiraa to je super nápad, protože se s rodinou tenhle rok nesejdeme :palec: děkuju :dance:

Nejsi v tom sama. Taky jsme s Aničkou jezdivali za dědečkem a babičkou do Bruntál :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
27.3.20 12:04
@a12 píše:
No, moc nechapu anonym..
Ale ja velikonoce fakt nemám ráda, tu tradici s chozením po domech a mlácením holek jsem jako puberťáčka nesnášela.. Plus ozralí chlapi..
Z toho, že chodí lidi hodovat k nam taky nadšená nejsem, deti mi nevadí, ale jelikož chodí i jejich tatínkové co jdou po panacich, tak z toho nadšená nejsem, ale u nás alkohol není, bohužel :lol:
Tak jsem ráda, že se tomu letos snad vyhnu :dance: aspoň neco pozitivního na tom všem pro mě..

Mám to stejně. :mrgreen: Poprvé si ten den užiju. Nemusím doufat, že nikdo nezazvoní a že mi přítel nepřijde domu jak dobytek. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová