Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Právě to mě napadlo, vyprdnout se na vaření, vyprdnout se na zahradu, prostě si ho spíš nechat jako milence.. Jestli to Teda ten muž tak da… A tak fungovat dal… Protože tohle dlouhodobě nedám… Mám náročnou praci, abych ty děti uzivila, a tohle je na mě moc
Promiň, nechápu. Takže jsi sama na děti PLUS vedeš dvě domácnosti. Jaký „je to muž, že…“? Jednou žije sám, jeho nádobí a prádlo je JEHO problém. S občasnou vypomocí typu jednou za rok třešně se to přece nedá srovnat…
Přestala bych se hned starat o jeho domácnost, když se u vás stravuje, může jednou za týden nakoupit a mýt nádobí… A zbytek… Výlety a milenecké schůzky. Stačí, ne?
@Šáruší píše:
přesně a ještě bych přinesla kus masa a chtěla oběd.
On jí nosí suroviny? Nic bych nenesla, jela bych v módu,,Milenka přišla". Takže fullservis aby byl. Ať všechno nachystá a pak dojde třeba hrabat listí, já už si užijí klid.
@inkakřivák píše:
On jí nosí suroviny? Nic bych nenesla, jela bych v módu,,Milenka přišla". Takže fullservis aby byl. Ať všechno nachystá a pak dojde třeba hrabat listí, já už si užijí klid.
jo, psala, že občas nakoupí. Ale já bych tedy taky jela v módu milenka, a ne mu chodit uklízet špinavý nádobí.
@Šáruší, byli jsme dost nesamostatný děti, ale umýt se, vyčistit zuby a uložit ke spánku jsme se zvládli. Možná je to ve městě jiný, bydleli jsme na vsi. Kdyby se něco stalo, mohli jsme zavolat rodičům, nebo prarodičům, případně za nimi dojít. Do cca 11, 12 jsme spali u prarodičů, ale potom už ne. Raději jsme byli doma. Babička nás přišla třeba ráno zkontrolovat. Ale neradím nechávat starší dítě přes noc samotné. Ne každý má prarodiče v místě jako kontrolu. Ale odpoledne být samo doma v 11, 12 letech zvládne, ne?
Třeba se situace změnila, bylo to před 10 lety.
Samozřejmě je to individuální. Věřím, že jsou děti, které je o strach nechat přes noc samotné pomalu v 15. Ale myslím, že jich bude menšina.
@Anonymní píše:
Problém je asi to, že i když je jako přítel, oficiálně představeny děti ho znají a vidaji ho, a já se k němu chovám jako k příteli, vařím, pomáhám, tak ve finále je možná ten vztah trochu jako milenecký, sice děti zná, ale nezapojuje se extra do výchovy.. Všechno je na mě, asi to dělám prostě blbe. Chápu, jemu to vyhovuje. Sice se mnou není denně sám, ale vídáme se často. Má s kým jít do kina, má uvařeno, má vypráno, nikdo mu nikde nedělá bordel, má svůj klid, svůj čas, sex… Děti nějak snáší, ale do výchovy se nezapojuje. Těch pár hodin na výletě nebo v bazéne da… Někdy to je přece sranda jet někam i s detma..
No a tohle je ten problém. Měl by být buď milenec = vídáme se bez dětí. Nebo přítel/partner a pak děláme věci všichni spolu.
Musíš se rozhodnout na kterou stranu to změnit. Pokud do mileneckeho, tak se sním vídat jen u něj nebo venku a bez dětí.
Pokud vztah, taky jste měli vídat nejen u tebe, ale i u něj. A všichni.
Co se týče jeho výtek, tak s nimi téměř souhlasím. Proč nelitaji venku? Proč výlet do kina, mekace? Co kroužku nemohou chodit sami?
Mi přijde, že obskakuješ všechny. Já bych to omezila. Všem třem
@AnnieTRoj píše:
@Šáruší, byli jsme dost nesamostatný děti, ale umýt se, vyčistit zuby a uložit ke spánku jsme se zvládli. Možná je to ve městě jiný, bydleli jsme na vsi. Kdyby se něco stalo, mohli jsme zavolat rodičům, nebo prarodičům, případně za nimi dojít. Do cca 11, 12 jsme spali u prarodičů, ale potom už ne. Raději jsme byli doma. Babička nás přišla třeba ráno zkontrolovat. Ale neradím nechávat starší dítě přes noc samotné. Ne každý má prarodiče v místě jako kontrolu. Ale odpoledne být samo doma v 11, 12 letech zvládne, ne?
Třeba se situace změnila, bylo to před 10 lety.
Samozřejmě je to individuální. Věřím, že jsou děti, které je o strach nechat přes noc samotné pomalu v 15. Ale myslím, že jich bude menšina.
O odpoledni nikdo nemluví, a umýt se a vyčistit si zuby a jít si lehnout dělají děti samotné. Nicméně nejsou samotné doma, už vidím, jak jdou děti v noci k prarodičům, nebo se jim jistojistě dovolají a vzbudí je. Já reagovala na tu noc, na to se mi ty děti i ve 12 letech zdají malé a já bych své děti v noci samotné nenechala, to nijak nesouvisí s tím, že se samotné umyjí a uloží, to dělají, i když jsem doma. Ono nejde o strach, že by ty děti něco udělaly, ale spíš o to, jak se ty děti samotné v noci po tmě v baráku by asi cítily. Ani já nemám ráda být v noci sama v domě, natož děti.
Našla jsem si dětného. S milencem si nepomůžeš - prostě je to docházkové a furt na to čerpáš energii. Todle si výrazně sedlo sestěhováním, protořže pak jsi současně se všema. Ale hlavně, když chce být s chlapem, tak se nemusíš nikam harcovat, neočekává se, že vždy budete něco dělat. Prostě jsi doma a jste spolu, za běžného provozu, kdy můžeš relaxvat, něco dělat.
Taky mi ty 2 roky lítání po včech čertech už vyčerpávaly, ale zase jsem se potřebovala zaměstnat, tak zpětně bych to neměnila.
Takze mas vlastne deti tri a i sis sama odpovedela. Me to pripada, ze vse delas z vdecnosti, na sebe nemyslis.. Chapu, ze ho mas rada, ale uz ti i vadi, takze si ho nechej na hezke chvilky. Stejne si nedovedes predstavit sestehovani.
@Anonymní píše:
Já si prostě jen přijdu blbě… Dělám servis, pomoc nic moc jako jasně, vezme nás na výlet bez keců, opraví mi něco v domácnosti, to ano. Přinese nějaký nákup, aniž bych něco říkala.. To ano… Bazén zaplatí za všechny, jedeme jeho autem.. To vše je ok.. Tak nevím, jestli spíš v tom furt něco nehledám… Mozna to tak prostě bývá, když je žena sama s detma a někoho k tomu má… A nechce si ho nastěhovat. Ale protože nad tím přemýšlím, dala jsem sem dotaz, jak to máte vy
Já jsme měla nejdřív milenecký vztah. Takže jsme se vydalijen bez dcery. Takže buď každý druhý víkend, nebo i jednou za měsíc.
Po tom co jsem přešli do vážného vztahu, jsme jezdili s dcerou k němu. A o víkendu fungovali jako rodina. Tzn všichni uklízení, ve vaření se střídali. A co se týkalo jeho výtek k dceři. Tak jsem se nad nimi minimálně zamyslela. A buď si svoji výchovu obhájila nebo ji upravila dle něj. Ale nemlčela
Obskakuji všechny… Kroužek má mladší dítě v jiném městě, sportovní.. A večer. Samotné jet vlakem nemuze:) střídame se s bývalým.. Starší dítě chodí všude samo. V noci je ale doma nenechávám..pres den ano.. Klidně odjedu nakoupit… To ano… Starší i vodí mladší do školy, to vše funguje… S detma problém nejsou, jsou relativně samostatný.. Ale víkendy… Tu u baráku nikdo není… Nikdo no… Starší chodí s kamarády už… Mladší když mu přijde kamarád, tak jde s ním ven. To ano.. Ale jinak dnes už nelítají tlupy děti za domem..spis rodiče vezmou děti a jedou někam… Nemusí to být vždy placené.. Stačí rozhledna, výlet do minizoo, která se neplatí, výlet do lesa někam… To je dnes přece běžný… Ale ten můj si myslí, že je mám vypustit v osm za barak a večer přijdou… Protože on to tak měl… Tak od šesti okopaval zahradu, me děti ne, jelikož zahradu nemame:))) taky sám jezdil v deseti vlakem… Dnes v deseti dítě do vlaku nepustite, sám od deseti spal na chalupě, děti bych v noci nenechala samotný ani doma, nikdy člověk neví… Staršímu je 11,5.proste za 50 let se život změnil. Jak žila jeho matka a on, dnes už děti fakt nezijou:) tohle jakoby on nedává… Nebo že mladší dítě občas sleduje youtoubery… Ano, občas je to hloupe:) ale jednou za čas? Nechápe nový filmy, mimino a tak… Je věci děti, že se jim to líbí, já jim Rakosnicka necpu. Ovšem vždy mají přednášku, aby sledovali něco jinyho. Taky mu vadi, že když třeba prsi, skakaji na xboxu.. Protože mají pohybový hry. Nebo že starší dítě obas něco natočí a strihne to do filmu. Všemu tomu se partner hrozně diví… Jako proc:) evidentně fakt, že nemá děti a nikdy je neměl kolem sebe… Je blbý
Přestaň okolí posluhovat a snažit se aby byli šťastní na tvůj úkor. Znamená to někde najít sebevědomí a vymezit se i proti novému partnerovi v okamžiku kdy překračuje hranice a zasahuje to do věcí, do kterých mu nic není.
Opravdu platí šťastná máma, šťastná rodina.
A teda pokud má blbé kecy na to, jaký život to vedeš, kdy on se jen veze a nijak nepřispívá, tak si ho rozhodně nestěhuj domů a nesnaž se aby byl součástí rodiny. Mít milence není nic špatné, není nic na tom, když dva dospělí spolu jsou jen tak, aby jim bylo dobře - s tím že klíčové je aby tobě v tom bylo dobře.
Sebeláska, sebepřijetí, sebeúcta - to nejsou sprostá slova a nemá to nic společného se sobectvím. Naopak - bez nic vlastně svou snahou pomoci druhým jim často ubližujeme, překážíme a nás to vyčerpává.
@Anonymní píše:
Vařím mu, protože ho pozvu na jídlo k sobě… Několikrát týdně.. Víkendy jsou jasný, přichází v sobotu i v neděli na oběd, pak jedeme s dětmi na výlet a když mám starší dítě, to zůstává třeba doma a my jdem sami fo kina nebo na večeři, chvíli k němu nebo někam sami na výlet. Když přijdu k němu, je to muž, že… Tak v rychlosti mu třeba dám nádobí do myčky, nebo vyzehlim prádlo v kódu, když on třeba odklidi sníh či v létě trhák třešně… Nebo prostě něco v tu chvíli dělá.. Tím, že se vídáme velmi často, nejsme spolu jen v posteli… Já doma taky dělám s dítětem úkol a on si třeba pustí tv nebo jsem u něj a on ještě něco dodělávám na zahradě.. Nebo chvíli něco do práce si musí poslat
Já když přijela k chlapovi, tak měl uklizeno i navařeno. A kvůli mě uklízel extra pečlivě!
V tomhle jsi hloupá. Když on neuklizi u tebe tak ty u něj taky ne.
Zamyslím se a rozmyslím se, jak tohle utnout, změnit nebo zrusit
děkuju všem
@Anonymní píše:
Obskakuji všechny… Kroužek má mladší dítě v jiném městě, sportovní.. A večer. Samotné jet vlakem nemuze:) střídame se s bývalým.. Starší dítě chodí všude samo. V noci je ale doma nenechávám..pres den ano.. Klidně odjedu nakoupit… To ano… Starší i vodí mladší do školy, to vše funguje… S detma problém nejsou, jsou relativně samostatný.. Ale víkendy… Tu u baráku nikdo není… Nikdo no… Starší chodí s kamarády už… Mladší když mu přijde kamarád, tak jde s ním ven. To ano.. Ale jinak dnes už nelítají tlupy děti za domem..spis rodiče vezmou děti a jedou někam… Nemusí to být vždy placené.. Stačí rozhledna, výlet do minizoo, která se neplatí, výlet do lesa někam… To je dnes přece běžný… Ale ten můj si myslí, že je mám vypustit v osm za barak a večer přijdou… Protože on to tak měl… Tak od šesti okopaval zahradu, me děti ne, jelikož zahradu nemame:))) taky sám jezdil v deseti vlakem… Dnes v deseti dítě do vlaku nepustite, sám od deseti spal na chalupě, děti bych v noci nenechala samotný ani doma, nikdy člověk neví… Staršímu je 11,5.proste za 50 let se život změnil. Jak žila jeho matka a on, dnes už děti fakt nezijou:) tohle jakoby on nedává… Nebo že mladší dítě občas sleduje youtoubery… Ano, občas je to hloupe:) ale jednou za čas? Nechápe nový filmy, mimino a tak… Je věci děti, že se jim to líbí, já jim Rakosnicka necpu. Ovšem vždy mají přednášku, aby sledovali něco jinyho. Taky mu vadi, že když třeba prsi, skakaji na xboxu.. Protože mají pohybový hry. Nebo že starší dítě obas něco natočí a strihne to do filmu. Všemu tomu se partner hrozně diví… Jako proc:) evidentně fakt, že nemá děti a nikdy je neměl kolem sebe… Je blbý
No tak já bych 10 leté dítě do vlaku posadila, když by na zastávce někdo čekal. U nás tedy děti kolem baráku běhají (Praha),no spíš v parku. Jo koníčky a oblíbené pohádky mají jiné než my.
Taky mi to znie viac ako milenecký vzťah. Zakladateľko, ty s nim očividne do budúcna ako s plnohodnotným partnerom nepočítas (nechceš s nim bydlet), tak úprimne nechápem proc mu varis, peries a proc očakávas, že on bude fungovať viac ako otec rodiny (vychovávať deti, pomáhať doma,..) keď sama píšeš ze o tieto veci vlastne nestojís

Najprv si vyjasni ako si svoj život predstavujes, ako do toho zapadá tento konkrétny chlap a potom by som sa na tvojom mieste rozhodla ako ďalej