Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky chci se zeptat.jsem tehotna čekám třetí dítě. Na dvě děti uplatňují daňový bonus. když budu na rodičovské budu ho moci uplatňovat na tri deti jednou ročně.? S manželem jsem v rozvodové řízení. Deti mam v péči. Třeti dítě čekám s pritelem
Moc děkuji..účetní v práci ma dovolenou tak se ptam tady
@-Sára no kdyz budes pracovat…
A hlavne nesmis porodit pred rozvodem, jina k bude dite papírově manzelovo.
Pokud pracujes, tak ano. pokud ne, nedanis, tak ani neuplatnis bonus na deti
@Lama Lama ka zatím pracuji jsem ve 4 měsíci pracovmi smluva je na dobu neurčitou. Jsem tam pět let. takže na rodicaku ho budu mít měsíčně.?
@Ornwen píše:
@-Sára no kdyz budes pracovat…
A hlavne nesmis porodit pred rozvodem, jina k bude dite papírově manzelovo.
to bude tak jaKo tak, pokud porodi do 9m po rozvodu, cca. tak to pak pews spud opeavi poe skutecnosti
@Ornwen tam je ochrana lhůta 300 dní po rozvodu takže dítě by tak i tak bylo manželovo. S přítelem plánujeme hned svatbu
@-Sára píše:
@Lama Lama ka zatím pracuji jsem ve 4 měsíci pracovmi smluva je na dobu neurčitou. Jsem tam pět let. takže na rodicaku ho budu mít měsíčně.?
ale rodicak neni prijem ze zamestnani.
@Lama Lama a může si daňové zvýhodnění uplatnit přítel na mě a deti?
@-Sára : na rodičáku ho nebudes mít vůbec, ale mám pocit, že manžel ( pokud se s přítelem vezměte ) tam může bonus uplatňovat na děti, co nejsou jeho.
@Lama Lama @-Sára no, tak s tou svatbou jsem nejak počítala, prave proto, ze jinak je tam jeste ta lhuta, ted to resila zmama ![]()